Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 30 August 2016

Kapel tua

Salam Selasa......

Hujan lebat pagi ni. Jalan sure jem ek. Bertabah ajelah korang....... Jangan stress stress sangat. Gajikan dah masuk! 

Mehlah mak sambung cerita hari Sabtu mak hari tu. Lepas kenyang makan buffet tengahari Rm8 henggit tu mak pun sambunglah perjalanan. Pak Jilap katanya nak tengok laut. Nak release tension. Nak tengok laut kat KL ni manalah lagi kalau tak ke Port Dickson kan. Lama jugak tak berdugong kat Port Dickson ni. Rasanya last, tahun lepas kot.  

Tak tido pun...... jalan jalan je. Yang paling penting, dapat mencecahkan kaki baby tua mak kat tepi pantai tu hihi......

Nama pun kapel tua kannnnn, pegang tangan pun hujung hujung aje weyh haha......

 Dah bayangkan ajelah duk atas kapal Titanic hehehehe.....

26 comments:

  1. mak ni ngengada tau! gelak saya sorang-sorang. ok ler tu, kapel tua jalan masih boleh pegang-pegang tangan. sesetengah kapel tu, jalan pun sebatu ketinggalan, sorang di depan sorang di belakang.

    gambar bawah tu kenapa titanic sorang2, kapel dah 'tojon' dalam laut ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki.....ha a udah tertojon, katanya dah tua kan, menggigil susah nak seimbangkan badan....

      Delete
  2. amboiii kemain .... romantikkkk angatttttt ni kak oiii ....ekekekekeek...ehh lagi tua laa lagi kene romantik2.... mcm omputih2 tuh...org kite jek malu2 kalo dah tua2 nak pegang2 tgn...eh sat2..akak mane ade tua pun...steady lagiii tuuuu heheheheh

    kak, kedai makan tu namenye port cafe..penah keluar jjcm tv3...pasta2 die mmg sedap...burger pun...try le kak..die area marvelous char kuew tiow tu...

    ReplyDelete
  3. Salam kenal kak...
    Aah.. hujan lebat pagi ni, masing2 lmbt masuk opis.. hihi..
    Auww.. suweetnya kapel ni.😘😘😘
    Ira pun lama tak g PD.. hihi.. sesekali pijak pasir pantai syok jugak..

    ReplyDelete
  4. tua2 pun kena romantik lagi sampai ke Jannah gitu!

    ReplyDelete
  5. Hahhahah lawak tau mak ni. Romantik angat angat!Mkin tua mkin la romantik maaaakk. Smga sampai ke jannah! Lebat sangat hujan harini.. ada pulak banjirr dkt gombak tu mak. Kluar pukul 8 pukul 10 bru sampai office. ~_~ Pd hal gombak n klcc tu bkn jauh manaaa.. huhuhu

    ReplyDelete
  6. xpelah kapel tua pn..janji romantik.i is jeles tau..hihi

    ReplyDelete
  7. Alololo... Sweet angat couple nih. Jangan lah cakap couple tua. Couple romatik tau.

    ReplyDelete
  8. Aduhai! Aduhai!

    Dahlah stress lambat sampai pejabat tadi tak habis lagi, stress jalan jem teruk dan banjir bersisa lagi. Tabah pulak dengan gambar couple tua ni! Alahai makin stress pulak hari ni. Esok nak ambil MClah walaupun hari merdeka sebab nak carry forward ke Sept 1.

    Oh, ingatkan Mak balik kampung singgah makan di Senawang. Rupa-rupanya Mak pergi dating dengan PakJilap kat tepi pantai, hirup udara segar katanya yerk.

    Nasib baiklah PakJilap nak lagi pegang tangan baby tua tu Mak. Kira bersyukurlah ^_^

    ReplyDelete
  9. Kenapa pulak titanic atas darat nom...macam nak terbang akak tengok.
    Mana ada tua ...ok lah tu ,tanda bahagia walaupun anak2 dah besar.

    ReplyDelete
  10. Tertarik sgguh tajuk n3 kapel tua..hihi😅😅😅
    Knpa tk ltk kapel warga emasss ..
    Bahgia ku melihatnya....

    ReplyDelete
  11. Tua pon tual lahh janji hati sentiasa ada munge munge cinta giteww..

    ReplyDelete
  12. kihkih..

    sdp kat kak dpt jln2..yg lain kena jam la..

    ReplyDelete
  13. gaji belum ni..

    so sweet.. jeles ek

    ReplyDelete
  14. amboi kemain kan..
    suwiiittttt angggattttt tau.. !!

    ReplyDelete
  15. Hahahaha.... :D 😃😄😂😁
    Bagi CH gelak dulu nom..
    Tak boleh tahan tengok titanic atas darat tu...
    Dah rupe burung nak terbang tu nom...

    CH selagi tak abih budak sorang ni exam..
    Idok lah nak jejalan lagi nom..
    Tunggu bulan 10..
    Nak cari gi mana kita nak cicah kaki kat gigi pantai tu..
    Atau menyelam dugong dlm tu 😆😆😊

    ReplyDelete
  16. aumm best nya berkapel2an di pasiran pantai.. pic bawah tu omey angkat, kalau ada situ nak aje lari laju2 ke pelukan mak omey kita ni:)

    ReplyDelete
  17. holla..terima kasih bw yaya..hihii...da follow sini tambah rakan..wahh...nanti share laa lg perkembangan yek...

    ReplyDelete
  18. kih3 konon2 mcm kt tetanic konon...

    ReplyDelete
  19. Dah bayang duk atas kapal titanic, mana si Jack nya?
    Tak complete imaginasi kalau mcm tu :p

    Alhamdulillah, bertuah rasa...
    saya tiap2 hari dapat tgk laut...

    ReplyDelete
  20. bagusnya geng, romantik gitu..

    ReplyDelete
  21. Belum tua la Nom masih jelita kaknoor nampak lah
    Yang girl tu macam Era Fazira dan yg boy tu Awie
    Drama apa ni tolong story sat....

    ReplyDelete
  22. jeles kita tengok kapel tua ni tau sweet dan lomantik gitewww..kita yang kapel muda belia lagi sehati sejiwa nih tak pernah pun bergambar macam tu tau..huhuhu

    semoga mak dan pak jilapah terus bahagia, lomantik dan sweet

    ReplyDelete
  23. Wow ... romantiknyerr. Jeles aii dgn kapel kilauan emas ni .. hehe 😅

    ReplyDelete
  24. Hahahhahaha kemain romantik tau! Jeles ai...

    ReplyDelete