Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 24 August 2016

Semangat Cik Jun Kitchen

Salam Rabu.....

Hari ni mak nak cerita pasal Cik Jun Kitchen. Baca betul betul ye korang, bukan pasal Cik Nom Kitchen ye hihi.....

Korang pernah terjah blog Rider Sejati? Mak selalulah jugak masa dia aktif berblog dulu. Sekarang ni, walaupun dia dah tak aktif diblog, tapi sebenarnya dia masih aktif di FB. Tambahan lagi sejak dia dah VSS dah berjinak jinak dalam perniagaan makan makan ni. Hari hari upload lauk yang boleh mengundang mak ngences hokey! 


                                    

Nak cerita sebenarnya, mak kagum dengan semangat yang ada pada dia. Hilang pendapatan. Pernah hilang kasih suami. Walaupun sekarang telah ada suami tempat bergantung, tapi dia masih punya anak anak dan ibu untuk ditanggung. Betullah......semangat wanita ni boleh jadi lebih hebat, bila keadaan yang memaksa .  

                               

Teringin mak nak merasa hasil tangan kawan blogger ni. Aduhhhhh Jeli Kelapanya tuuuuuuu. Tempat jualannya pun macam mampu mak terjah.  Berhadapan dengan Pusat Servis Proton, Kajang Utama.  Cik Jun Kitchen pun bersedia menerima tempahan jugak katanya.

Saya doakan awak terus maju Aina!

                                 

Mak ni,  nak masak untuk makan sendiri pun bercinta, inikan pulak nak masak untuk tempahan. Harus kacau bilau jadinya dunia mak.

Lontong yang mak masak semalam. Saya makan lontong tu dengan Sambal Kacang dan Ayam Kicap jer kak Saniah Ibrahim, tak denya merendang bagai. Dah katanya pemalaskan, masak yang mana cepat siap jerlah haha.....                     


26 comments:

  1. Dulu rajin juga ke blog Rider Sejati ni...
    Dah buka kedai makan rupanya, alhamdulillah n moga berjaya hendaknya
    Sedapnya lontong makan dgn kuah kacang
    Tgk ayam kicap tu..tak keruan niii

    ReplyDelete
  2. Kagum akak dengan semangat kawan blogger hainom ....kebetulan tajuk WHI tengahhari ni bangkit setelah jatuh....sesuai dgn cerita kawan hainom ni.Alhamdulilah kawan blogger hainom dah pun berjaya kini.
    Makan lontong dengan ayam kicap dan sambal kacang lah yang sedap nom...mesti berulang2 mkn.

    ReplyDelete
  3. Kagum akak dengan semangat kawan blogger hainom ....kebetulan tajuk WHI tengahhari ni bangkit setelah jatuh....sesuai dgn cerita kawan hainom ni.Alhamdulilah kawan blogger hainom dah pun berjaya kini.
    Makan lontong dengan ayam kicap dan sambal kacang lah yang sedap nom...mesti berulang2 mkn.

    ReplyDelete
  4. Kannn..saya selalu baca pasal kak aina..

    ReplyDelete
  5. Sebenarnya kita tak tahu kekuatan diri kita ni setakat mana sehinggalah diuji. Selalu juga bila membaca kisah mereka yang diuji ni, saya dok fikir, mampukah kalau perkara tersebut berlaku pada diri sendiri? (tapi kalau boleh, minta dijauhkan olehNyalah...)

    Pernah dulu-dulu pergi ke blog Rider Sejati sekali-sekalalah.

    Bila Mak nak start memasak untuk tempahan? Hehehe!

    ReplyDelete
  6. Memang kuat, tabah, gigih, sabar, tenang, semua ada pada Jun ni..
    Dulu masa Jun masih berblog rajin juga singgah Rider Sejati ni..
    Semoga Allah terus beri kesenangan setelah melalui keperitan..

    Nom dah lah tak sempat bekpes ni..
    Tengok lontong hang ni..
    Melonjak-lonjak perut minta di isi..
    Nampaknya terus makan tengahari lah ni..

    Nom ko ambil tempahan lontong dengan ayam masak kicap .. hehheheheh

    ReplyDelete
  7. baca jugak kisah kak jun ni, nanti satu ari ni pi terjah gerai makan dia ek

    ReplyDelete
  8. selalu tengok update kak jun kita ni kat FB.. memang kental orang & memang terliur jugak tengok masakannya.cuit2 kat skrin jilat jari sambil membayangkan kesedapannya je mampu hehehe

    ReplyDelete
  9. Nati boleh lh gi terjah...
    Sedp nyer lontong

    ReplyDelete
  10. Nati boleh lh gi terjah...
    Sedp nyer lontong

    ReplyDelete
  11. Mcm penah kulihat gerai ni masa lalu lalang di kajang perdana tu, kwn blogger juga rupanya dia.

    Haaa...ni mesti ketupat segera tak habis lagi kan.

    ReplyDelete
  12. ptt lah kak jun dh lama tak update blog nya...
    dana tak tau psl dia dh vss kak... dh niaga ek, bestnya dana pun tingin nk merasa...
    kalau ikut dlm blog pun mmg kak jun jenis yg kuat... sentiasa kuat menghadapi dugaan hidupnya

    ReplyDelete
  13. Semangat dan jiwa kental yang perlu kita teladani.
    Semgoga terus berjaya.

    ReplyDelete
  14. amboiiiiiiiiiiiiii feveret kita tu, mana aci tayang, meh le sikit..

    ReplyDelete
  15. Saya pernah terjah blog beliau . Selalunya kejayaan bermula dengan kejatuhan . semoga Allah limpahkan rezekinya ... Kat umah ni, kalau Ada sup tulang selalunya adalah nasi himpit Dan soohon goreng .

    ReplyDelete
  16. Saya pernah terjah blog beliau . Selalunya kejayaan bermula dengan kejatuhan . semoga Allah limpahkan rezekinya ... Kat umah ni, kalau Ada sup tulang selalunya adalah nasi himpit Dan soohon goreng .

    ReplyDelete
  17. Wahhhh...nampak je dah tau sedap...maka jap lagi nak cari lontong untuk breakfast..hehehe

    ReplyDelete
  18. sedih.....
    namun sgt kagum dgn cara akak ni bangkit n mjd somebody dgn cara sendri..

    setiap org ada kekuatan & katabahan tu.. cuma diri sdri kena cari..
    setiap org mpunyai cara berbeza utk btindak dgn stiap ujian khidupan..

    setuju dgn ayat tu...
    apa y mbezakan adalah dgn cara kt terima n menangani ujian..

    alhamdulillah..pelangi muncul dlm khidupannya selepas hujan ribut melanda..syukur..

    ReplyDelete
  19. tu laa kak jun dah aktif blog...dulu die antara pengomen rajin kat blog lieya....alhamdulilah berkat sabar dan doa akhirnyer kak jun ade dah bisnes sendiri...moga2 terus sukses dan pelangi terus menyinar ...

    kak, sedap nampaknye lontong ko kak...teliur tgk...

    ReplyDelete
  20. saya tak pernah kenal kak jun ni. tapi bila dah baca entri mak ni, sedih juga saya. sekarang ni dia dah mengecapi kebahagiaan dan kejayaannya. semoga kak jun ni terus sukses lah ye mak.

    rajin mak buat lontong bulan2 tak raya ni. rasa nak makan lontong jugak.

    ReplyDelete
  21. semua wanita adalah wanita hebat dengan pelbagai ujian dan dugaan

    ReplyDelete
  22. Lontong tu sedap terliur ekin tengok la

    ReplyDelete
  23. kena buat jgk lontong tu nmpak gayanya.. stok nsi impit ade lagi ni.haih

    ReplyDelete
  24. memang dulu2 selalu terjah blog kak jun dan komen. tapi sekarang dah berbulan saya tak buka blog sendiri. hari nie baru bukak, itu pun lepas dapat terjahan dari tuan tanah ni.

    ReplyDelete
  25. Awak tukang beli dh la..klu dh semua nk niaga tk hador sapa lak nk mmbeli..tk gitu dik nommm

    ReplyDelete