Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 10 August 2016

Siapalah agaknya tuan empunya barang ni?

Salam Rabu....

Kejadian beberapa minggu sudah di IOI Putrajaya. 
Macam tak tau, mak kan jadi part time 'Jaga' kat sana hihihi...... Mak tunggu orang semua dah balik baru mak balik. 

Siapalah agaknya tuan empunya barang ni..... 


Kesian........ tak dapat nak pakai beg baru gamaknya. Apakan daya dah Allah kata bukan rezeki awak......

Korang rasakan, apa yang patut kita buat kalau nampak barang tertinggal macam ni? 

Mak hari tu biar kan ajelah. Nak hantar kat information center, malas pulak nak berjalan, jauh weyh hihi....

30 comments:

  1. Patutnya ambil bgi kat kaunter atau pak guard..taak dapek nak nolong.hihi

    ReplyDelete
  2. kesian nye mesti dia kecewa tengok2 barang di beli takde...moga Allah gantikan dengan yg lebih baik lagi pasni...penah gak rase dulu T___T 2 hari gak menung dok memikir...kikikiki

    ReplyDelete
  3. Kesiannya ...ialah takde rezeki dia lah tu.

    ReplyDelete
  4. Kesiannya ...ialah takde rezeki dia lah tu.

    ReplyDelete
  5. kesian nyaa.. huhuhu. Betul tu xde rezeki. Mungkin ada rezeki yg lg baik. Aina pernah gak tertinggal barang. huhuhu...paham perasaan org yg tertinggal barang ni

    ReplyDelete
  6. ntah2 beg lama, beg baru dia dah pakai tak?

    ReplyDelete
  7. alaaaa.....bukan rezeki dia la gamaknyaa

    ReplyDelete
  8. Nk cepat la tu...bole lupa beg baru...sedihnya

    ReplyDelete
  9. mak ni, kata part time jaga, kenapa tak hantar laporan kat information center. untung2 boleh shopping free sehari ke apa kan...hihi

    kesian kat si pembeli tu, beli saja-saja je lah tak dapat pakai. kalau saya pun mesti nangis tak berlagu! apa boleh buat bukan rezeki.

    ReplyDelete
  10. assalam mak..laa awat tak p bg kt kaunter jek. kata jaga separuh masa.. mna tau kot dpt "sesuatu"

    ReplyDelete
  11. Kesiannyaaa... siapalah agaknya yg punya boleh lupa. Mesti kes ingat yg satu tolong bawakan yg satu ingat dah dibawa gitulah. Kanda pernah jumpa purse dgn sunglass kat Muzium Melaka. Tapi kanda ambil bagi kat receptionist depan. Kesian sebab org ramai bimbang ada yg jenis ambil utk sendiri...

    ReplyDelete
  12. alahai..harap dia patah balik, ambil semula..dan barang tak hilang

    ReplyDelete
  13. Huk aloh mak ko ni, ni namanya jaga mkn gaji buto nih, org pilah kt mana2 kaunter terdekat, ko tau setiap langkah ko tu diiringi pahala tau sbb nk buat kebajikan.

    ReplyDelete
  14. Huk aloh mak ko ni, ni namanya jaga mkn gaji buto nih, org pilah kt mana2 kaunter terdekat, ko tau setiap langkah ko tu diiringi pahala tau sbb nk buat kebajikan.

    ReplyDelete
  15. hahahahahaha.. tergelak pulak baca komen kat atas. jaga makan gaji buto. hahahaha

    kalo dah jadik jaga harus lah kena hantar plastik tuh ke kaunter khidmat pelanggan. nanti kalo tuan dia carik mesti tuju ke kaunter dulu. hahahaha

    next time jgn malas2 okeh. hahahahaha

    ReplyDelete
  16. Kasihan kat dia. Tak dapat nak apaki beg baru. Harap dia pergi cari balik dan jumpa beg tu.

    ReplyDelete
  17. Kasihannya. Harap ada rezeki orang tu lagi. Tak ada siapa yang nak ambil. Dia pergi cari dan jumpa balik beg tu.

    ReplyDelete
  18. Kalau nampak beg begini jangan usik.
    Beritahu pak guard aje.
    Takut2 ada bom ke, dadah ke

    ReplyDelete
  19. cemana la sampai boleh tertinggal kan??kalau saya la, beli satu2 barang tu memang sepanjang jalan nak balik tu dok ingat barang yang dah beli tu je..tak sabar2 nak masuk kereta ..nak belek bagi puas..hahahah

    ReplyDelete
  20. Takde rezeki ye handbag baru tu.kesiannyala hai..harap2 tuannya tu dtg balik la mengambilnya

    ReplyDelete
  21. nape la tak hantar ke info kaunter kak ... kesian org tu ...
    harap xde org lain yg mengambilnye

    ReplyDelete
  22. Harap tuan beg datang ambil balik begnya.. Kadang2 terlupa. Huhu. Kalau tidak, tiadalah rezeki tuan beg. Jadi rezeki orang yang jumpalah pulak..

    ReplyDelete
  23. Ni pun kita dah baca tapi malas komen semalam!

    Nampaknya Mak dan IOI Putrajaya ni memang lambat lagilah berpisah. Rajin sungguh ke sini. Kita ni paling malas nak ke sini tau. Lagi afdal gi MV, dekat sikit nak sampai ^_^

    Hah! Nak pi MVlah tu nak ajak jumpa lagi ~_^

    Kasihan alahai tuan empunya beg ni tau! Manalah tahu dia beli nak pakai keesokan harinya, tetiba tertinggal pulak!

    Kenapa Mak biarkan aje beg tu kat situ? Jangan-jangan lepas Mak tinggalkan ada pulak hamba Allah lain yang dok perhati dan ambil. Kasihan tuan empunya beg ni kempunan nak pakai beg baru!

    Agak-agak Mak dia melalak tak bila sedar beg baru beli tu tertinggal?

    ReplyDelete
  24. siannyaaaaa. ntah2 dia kumpul duit berbulan baru dapat beli beg tu (cakap kat diri sendiri) hewhewhew. moga2 nanti dia patah balik dapat la jumpa beg dia tu semula

    ReplyDelete
  25. huhu..dah xde rezeki dia..maybe betul2 terlupa time tu..smpai rmh bru sedar kot

    ReplyDelete