Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 21 September 2016

Super duper senior tua TIKL

Salam Rabu....

Hish....mana boleh jadi, balik balik Kak Ton jer cerita pasal anak bujang tersado, balik balik mak baca kisah Amir, anak bujang Rul yang rajin tolong atok kat dangau. Mak pun ada jugak cerita pasal Bujang Sado mak hokey! Hoho.....

Ha.... bercakap pasal Bujang Sado ni, mak nak ucap Tahniah kat sahabat blogger Aisy Nasiha yang selamat melahirkan anak ke 3 baru baru ini. Wahhhhh..... dah 3 bujanglah ye sekarang ni. Patutlah lama tak bersiaran rupanya buat kerja senyap senyap sepatah kata Kak Tonlah haha.......

Sebelum tunjuk mak punya Bujang Sado marilah tengok Mak Sado dulu hihi..... Eewahhhhh.....posing tak menghengat!!!  


Hanak Hikan dengan Mak Hikan haha.......Sebenarnya meneman si abang ambik Sijil SPM dia. Nasib baik Sijil masih belum dilupuskan lagi.... 

Kawan satu sekolah mak masa Tingkatan 1-3. Sekarang jadi cikgu dan warden kat TIKL. Ni yang mak malas ni bergambar dengan orang kecik kecik. Terserlah sangatlah kesadoan mak! Nyampah tau.....
          

Bergambar kenangan dengan cikgu kelas abang. Cikgu ni ingat mak ni....... huh malaslah nak cakap nanti Kak Ton kata mak perasan pulak kohkohkoh......


Lencana gergasi tu projek khas Kelas Mekanikal batch mak dan Pak Jilap. Ya betul, memang mak dan Pak Jilap satu sekolah dulu. (Tutup muka).  Tahun bila? Biarlah rahsia, kang umur mak terbongkar pulak hihi.......

Kalau korang nak tau bila batch mak, mak masuk tahun yang sama dengan kes buli yang pernah menggemparkan suatu masa dulu tu. Masa tu budak budak asrama kan terkenal dengan Registered Namenya. Ni kes nak turun turun namalah ni. Asalnya main tumbuk tumbuk....... sudahnya terus inalillah....... Mak pun tak tau sangat cerita sebenarnya sebab mak kan frehie masa tuuu..... 

Dah...dah....... kasi chance super duper senior tua nak selpie dulu ......
.

46 comments:

  1. wah. mengimbau kenangan lalu..seronok kan:)

    ReplyDelete
  2. Mak ngan anak macam kengkawan sebaya je...:)

    ReplyDelete
  3. Laaa... abg baru nak ambil sijil SPMnya.
    Nak mohon apalah tu baru ambil.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak de mohon apa apa kanda.....saja nak simpan je pun

      Delete
  4. laaaa baru tau kak nom ngn pak jilap dulu satu sekolah...

    cinta sekolah jd cinta sejati... i like

    ReplyDelete
  5. Cinta berputik disinilah nom dgn pak jilapah ye...
    Indah sungguh bila dikenang ye nom 😆😅

    CH ingat pak jilapah tadi rupa anak bujang sado hang ye nom..
    Dah mcm kakak dgn adik je rupanya 😆😊

    ReplyDelete
  6. Baru nak amik sijil ke abang tu nom?....hihii lupa ke.Wah bestnya mak ,ayah dan anak sekolah yang sama.Dan lagi tentu banyak nostalgia2 cinta dgn pak jilap kat situ .
    Lama lah ya lencana gegasi tu nom...abang pun dah bujang sekarang ni kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah SI...suka menangguh je kerjanya.....Ha a kira lama jugaklah dah lencana gergasi tu. Kalau orang dah beranak kot Si hihi

      Delete
  7. Baru nak amik sijil ke abang tu nom?....hihii lupa ke.Wah bestnya mak ,ayah dan anak sekolah yang sama.Dan lagi tentu banyak nostalgia2 cinta dgn pak jilap kat situ .
    Lama lah ya lencana gegasi tu nom...abang pun dah bujang sekarang ni kan.

    ReplyDelete
  8. Apa habaq..lama x sggah sini...
    Wahhhh... ank dgn mak ke tu.. xnmpk mcm ank berank pun.. hehehe.. maintain muda omak eh.. :D

    ReplyDelete
  9. ASSALAM..CANTIK MUDA ORGNYA TAPI DH ADA ANAK BUJANG TAHNIAH..

    ReplyDelete
  10. Awet muda, anak dah bujang?!!!.. oiitt, bagi la petua , OKje..hihii

    ReplyDelete
  11. muda lagi tue ;) anak pon cam kengkawan jer

    ReplyDelete
  12. Skrg dh tahu kisah mak sado ni hihi...tmpt kenangan tuh
    Untung ank dh besar2 kan..masih cun lg

    ReplyDelete
  13. Tahniah Nom mengimbau kenangan dulu rupenye hehe, bukan mcm anak dgn mak je mcm boyfriend dgn girlfriend lahh

    ReplyDelete
  14. ooh satu sekolah rupanya..saya dengan en.azmi satu kelas lagi, duduk sebelah-sebelah masa form 4 dan form 5 hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboiii ni mesti hantar roket cinta macam MD kan

      Delete
  15. Mak, dh brp tahun tak sijil tu ek. Si amir tu pun belum ambik sijil upsrnya lg...matilah kita mak!

    Eleh, kita tahulah..mesti cikgu tu igt mak ni kakak dia kan. Awet mudalah kata kan

    Rasa2nya umur kita ni tak jauh bezalah. Cuma muka saya jer ni dah nmpk kertu dan anak kecik2 lg. nyampah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah baru 2 tahun Rul....belum lama sangat pun.
      Kikiki.....mak ni kira vateren dalam dunia alamaya ni Rul.....Ha cuba bagi tahu umur kome berapa sekarang ni?
      Mana ada muka kome kertu....sajalah tu kan nak suh mak cakap kome muda lagi hihi...

      Delete
    2. Mak ni saya datang reply. Sajalah Mak tu nak tahu umur saya kan...ololoh Mak...40-an dah saya ni, mana ada mudanya.

      Delete
  16. Nampak muda tak nampak macam anak beranak :)

    ReplyDelete
  17. lepas tu teringat la detik2 cinta pandang pertama tu ..kan?/hahha

    ReplyDelete
  18. bile bace mak teman anak mak amek sijil spm, baru teringat e'in pun tak amek lg sijil nye.. haha

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum kak hainom..
    lama tak jengah kawan2 blog hihi..

    woww mak ngan anak nmpak macam kakak dgn adik je :)

    ReplyDelete
  20. cikgu tu mesti ingat maknya itu hakaknya kann.. maklumlah, pada pandangan saya ni kak hainom nampak muda. macam tak percaya ada anak bujang & anak dara ^_^

    ReplyDelete
  21. mengimbau detik2 percintaan ka..hihi

    ReplyDelete
  22. Kihkih..kenangan sungguh ni... Best kan zmn blajar dolu2..

    ReplyDelete
  23. Mak2 sado lah ni...mcm jelajah joran nmpknya...
    Imbau kenangan sek,mcm retis..hihi

    ReplyDelete
  24. tempat jatuh lagi dikenang, apatah lg tempat menuntut ilmu..
    tuntut ilmu pula dgn pak jilap..
    lagi la byk memori yg diimbau...

    ReplyDelete
  25. kira legasi Mak turun-temurun sekolah sini lah ye..dahsyat

    ReplyDelete
  26. Ni yang buat Kak Ton bersyukur kalau office ni tak beri tengok gambar dalam blogspot tau. Lemah tenaga blogwalking Kak Ton kalau tengok gambar selfie Mak. Yang gambar pertama dengan Bujang Sado tu, dah macam pengetua sekolah. Ke dulu-dulu pernah berangan nak jadi pembaca berita macam Wan Zaleha Radzi?

    Eleh, tak cakap pun, Kak Ton tau apa Mak nak cakap. Biasalah Mak tu, minta orang tolong sambung puji-pujian ler tu... Macamlah kita tak tahu luar dalam kain batik dia. Huahahaha!

    Mak, masa satu sekolah dengan PakJilap, Mak lebih bersemangat nak belajar ke atau lagi bersemangat nak kahwin muda? Cer cerita sikit sejarah cinta teragung Mak ngan Yem Rambo tu. Kak Ton sanggup nongkat dagu nak baca cerita. Barulah ada modal nak kutuk Mak kawkaw! Hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki....nak cover perutlah Kak Ton....jadinya posinglah ala ala Wan Zaleha Radzi versi sado...

      Mak sebenarnya pelik ni tau....katanya tak boleh nampak gambo tp camne pulak boleh tau gaya mak posing ni....Hish....bela saka ke hape ni?

      Hish Kak Ton nikan.... dlm sekolah mana boleh bercinta! PPI tuuuu dua dua haha....

      Delete
    2. Weyh Kak Ton....Kak Ton perasan tak mak rajin pulak mereply hari ni?

      Ni mesti kena sawan ni tau!

      Delete
    3. Apa yang Mak nak pelik sangat. Kan Kak Ton dah jumpa Plan B. Semua dah nampak. Kalau Mak tak cover perut tu pun Kak Ton boleh nampak tau ^_^ Cumanya nak transfer gambar tak boleh lagi bila nak buat entri impromptu gitu.

      Tapi setakat satu, dua gambar, Kak Ton transfer aje dari email peribadi Kak Ton melalui smartphone. Lepas tu barulah watermark kat komputer.

      Kalau banyak gambar, kenalah Kak Ton bertabah jadi burung hantu memalam hari ^_^

      Ahahlah, kenapa Mak tetiba rajin ni? Nak hibernasi setahun ke lepas ni? Mak jangan buat kerja senyap-senyap tau macam cikgu tu. Kak Ton tak sangguplah nanti tetiba Mak buat surprise tambah ahli keluarga. Dapdupdapdup dada Kak Ton tau ^_^

      Delete
  27. Nampak cam kakak dengan adik je :)

    Kongsi lah mak, petua sentiasa kekal muda :D

    ReplyDelete
  28. alahai..machooonya ank hikan dia.. hehe..

    serius.. cam kakak+adik dah ni

    ReplyDelete
  29. aRz pun sekolah teknik juga dulu...tapi di utara ni la

    ReplyDelete
  30. bila baca tajuk TIKL ingatkan HKL tadi hehehe

    ReplyDelete
  31. assalamualaikum, :)
    kalau betul zaman ragging dkt SMT cheras, maknanya mmg betul2 awet muda ni. ) :) :) sy pernah baca sikit2 psl ragging ni, rasanya ade dlm arkib negara. mmg dhsyat bdk tu kena. sedih sgt, menahan sakit dibelasah sampai ajal. kenapala buat anak org mcm tu. huhu. tp pelaku dibebaskan kerana minta maaf kpd public, tiada saksi menyakinkan dan kes ditukar dari menyebabkan kematian kepada menyebabkan kecederaan parah. Alfatihah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam KA....
      Nanti nak google jugaklah pasal ni kes ni.
      KA ingat nak jugak kunjung balas blog awak tp malangnya blog dah diremoved!....



      Delete
  32. Alahai mengaku ajelah cikgu igt mak ni kakak si anak bujang mak.biar meleleh hingus kak ton tu.haha

    Memang tahu mak jilap 1 sekolah dengan pak jilap..dh ikut blog ni lama kan.cuma sejarah cinta monyetnya tu tak tahu. cecite.hahaha

    ReplyDelete
  33. Wah terimbau segala kenangan mengusik jiwa gitu .. hehe

    ReplyDelete