Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 1 November 2016

Indahnya Putrajaya

Salam Selasa....

Hajat di hati nak beli kuih faveret mak pagi ni...... tapi mengenangkan roti banyak kat rumah, kari ikan semalam pun ada lagi kalau nak mencicah, maka lupakanlah hasrat murni tu. Esok ajelah kita makan, ye nafsu!!! 

Dah katanya memang hobi berjalan jalankan, tak ke mall, ke sini pulak arahnya mak anak beranak weekend lepas. Kira berturut turutlah mak ke sini sebenarnya.   

Ohhhh...... Indahnya Putrajaya....... 

Model Kilauan haha......  



Bagi mak yang bergolongan marhain ni, dinasihatkan, tak payahlah nak berposing berlatar belakangkan Taj Mahal sangat....... Berlatar belakangkan Masjid Putra dengan Bangunan Putra Perdana, sudahlah! haha...... Cantik sangat dah ni weyh! 

Yang penting bergader gader walaupun tak cukup korum!

Tak padan kilauan, nak jugak posing angkat kaki jugak weyh. Huh! Kilauan tak sedar diri ni namanya! haha..... 

Tasik depan Masjid Besi...... 

Last sekali haruslah letak gambo berselpie dengan pakcik Jilapah. Barulah betul kena Sawan Selpie namanya huahahahahaa.....

33 comments:

  1. Amboiii mak hainom..
    Kemain bergeder2 kat Putra Jaya nun..
    Kira ok lah tu Nom.
    Pejam mata jer lah varangan berlatar kan Taj Mahal tu kihkih..

    Hahhahaa..
    Nampak sangat hang tak berapa nak balance badan tu Nom bila angkat kaki tu..
    Dah ikut tak pakej CH untuk capai minum 5 liter sehari tu..

    Selfie dah wajib dengan pak jilafah tu ye..

    ReplyDelete
  2. perghh selfie kilauan tu mmg mantap... hahaha.. boleh tahan tu kak..yg penting keyakinan diri tu tinggi.. hiburkan hati ke Putrajaya.. memandang sekeliling yang indah..

    ReplyDelete
  3. amboi-amboi bukan main lagi berselpie-selpie anak-beranak Jilapah ni...
    Korang sekeluarga memang sporting ek? Baguslah macam tu, semuanya mahu kalau ajak bergambo!!

    ReplyDelete
  4. Adik! tengoklah kepak ibu lagi lebar dari adik dgn kakak:)
    Hebat tak hebat ibu adik kan hihi...
    Masa inilah ibu rasa bebas tu yg rasa nak mengepak aje

    Makcik ni rasa dah lama betul tak ke Putrajaya.

    ReplyDelete
  5. ish tak kilauan sangat la...masih bergetah lagi ni, cantik

    ReplyDelete
  6. amboii kemain lagi Anom
    berlatarbelakangkan masjid putrajaya
    hari tu turun KL tk sempat nak kesini
    kalau tak boleh jugak tayang2 macam ni kan
    apa pun semua bergumbira lah ya janji happy
    walaupun dimana kita berada ye dak

    ReplyDelete
  7. Yang posing bertiga angkat kaki tu dah macam adik beradik jer...

    Dah lama tak ke sana walau selalu turun putrajaya...
    Last ke dataran tu masa Danish baby lagi...
    Nampaknya kena bawak baby Danish posing angkat kaki kat sini juga one sweet day :)

    ReplyDelete
  8. kite yg ddk ptrjaya ni pon still rase ptrjaya cantik. kdg2 klw drive ke pjbt pos ke, saja lalu kat jambatan semua cuci2 mata tengok tasik :)

    ReplyDelete
  9. dah lama benar xke putrajaya...hehehe....cantik view kt stu kan...

    PS: rietta pown xtaw sebenarnya pasal lokai tu, anak-anak kwn rietta yng baru darjah 6 yang kenalkan...dorg mmg cepat je bab shopping online sekarang ni...

    ReplyDelete
  10. Samekom mak...ni hah Mak garam dah muncul lepas hang seru2...hunting la mak pak jilapah rajon bawa binik dia jenjalan... kite putrajaya pon x penah sampai lagi tau :'p

    ReplyDelete
  11. Bak kata En Suami kakcik,'tempat kita pun banyak yang cantik dan kita belum sampai. Kenapalah tempat orang juga yang disanjung-sanjung'...hehehe... tapi kalau berpeluang, buat apa nak lepaskan ya tak? :)

    ReplyDelete
  12. mcm same je kak menu brkfst kite.. hihi..

    e'in penah pegi putrajaya sekali je last year.. sblm kawen.. haha

    ReplyDelete
  13. betul²...
    dekat putrajaya byk je lagi tempat² yg best...
    cuma tahu dgn x tahu ke kan....
    nieyl yg keje dkt putrajaya nie pun..belum habis pusing lagi nie... :)

    ReplyDelete
  14. Lama betui dah tak kr putra jaya.
    Putra jaya mmg cantik, tapi kos sara hidup sana sangat tinggi, kos taska anak sorang je dah berapa, tak mampu hidup sana, jenjalan je boleh la
    Mak ko rajin gi putra jaya ko pilah makan kat cafe ikhwan kat pr15 sana, deret maydin, jamin puas hati, harga berpatutan.

    ReplyDelete
  15. Setujuuuu...indahnya putrajaya
    Rugi tau kalau dtg sini x selpiee
    Sportinglah semuaaa

    ReplyDelete
  16. Kak hainom.. Nampak awek muda. :D

    ReplyDelete
  17. best juga sesekali pi bergambar-gambaran berlatarbelakangkan Putrajaya...nak tiru lah :)

    ReplyDelete
  18. Istilah "sawan selpie"..baru penah SB dengar..

    ReplyDelete
  19. Amboiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii geng, comel jer pasangan merpati 2 sejoli

    ReplyDelete
  20. Haha..sronok gaya selfie di putrajaya tu..

    ReplyDelete
  21. salam nom ..
    wah embak ayu ayu wes berposing meneh ..
    memang ganteng lah riko anak beranak .
    eleng2 jugak yor, anak arek spm kuwi.

    ReplyDelete
  22. putrajaya memang cantik, tp saya selalu gi kerja je. tak pernah lagi nak dtg jalan2 camni

    ReplyDelete
  23. kak dulu putrajaya indah ... skrg ni ... byk pembangunan tak terancang ..habis dah bgnan yg cantik2 tu .... cth la ... plan asalnya spttnye dr masjid merah boleh nampak picc skrg ni cuba dok tgh jln tu .. boleh nampak tak ?? sepatutnye dr jambatan wawasan tu boleh nampak bgnan mof ..... skrg boleh nampk ?? hehehe

    entah la ... paling syg monumen alaf baru tu mcm tak terjg byk yg dah reput...mentang2 ade gambar TUN.... hisshhh

    ReplyDelete
  24. Orang cantik posing cemana pun cantik..kan??kan??

    ReplyDelete
  25. Baru terjah putrajaya last friday. Tapi beli buku jer lah.

    Seronok jer tengok. Macam kakak ngan adik2 jer.

    ReplyDelete
  26. Alolo...sweetnya gambar..
    Kalau putrajaya..saya sampai kat Alamanda je..lepas ni bole la explore

    ReplyDelete
  27. putrajaya memang cantik saya pun suka

    ReplyDelete
  28. putrajaya memang cantik saya pun suka

    ReplyDelete
  29. lama dah tak pi Putrajaya ,
    ade dalam 12 tahun gitew

    ReplyDelete
  30. Aduh! Urut dada tak berhenti kita! Tetiba rasa nak semput walaupun takda pulak penyakit semput selama ni. Nak muntah, dah puas muntah. Semputlah pulak... Lagi-lagi bila tengok gambar mesra nan ngengada dua merpati dah terlebih akil baligh katanya!

    Ish, manalah beg plastik hitam yang kita letak kat bawah kaki nih!

    I chow chin chau dululah yerk! Tak boleh tahan ler!

    ReplyDelete
  31. hahaha WIN style akak.. mcm mak dara la. lama dah tak p putrajaya walaupun makcik duduk sana. memang best mlm2 xjam sgt

    ReplyDelete