Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 15 November 2016

Lepas makan, terasa nak makan lagi dan lagi.....

Salam Selasa.....

Hari tu ke Alamanda Putrajaya. Biasalah...... di hari hari minggu yang damai cenggitu, kalau tak berjalan ke mana mana, memang terasa gatal kaki mak laki bini weyh haha.....  kita kasi chancelah calon SPM dan mak ayahnya release tension sekejap.  Ingat mak ayah dia tak stress ke???? Stress woooo.....

Korang pernah tak rasa macam mak rasa tak? Dah makan tapi lapar lagi? Nak cakap mak tak baca bismillah lew tu....

Tulah tu nak ceritanya......
Sebelum ke Putrajaya, sebenarnya mak dah makan spaghetti kat kafe kawasan rumah.Tapi spaghetti harga Rm6 henggit kan..... mana kenyang!!!hihi......Budak kecik makan kenyanglah kot! Dasar usus panjang sungguh ni haha....

Kafe ni baru bukak, kafe melayu. Tu yang nak try tu. Kawasan rumah mak ni memang susah nak jumpa kedai makan melayu. Mak ajak ke Warong Bistro, tapi Pak Jilap malas..... Ceh!!! punahlah harapan...... orang dah terbayang bayang kerabu perut dia dengan ayam goreng berempah dia sebenarnya!

Lepas Zohor tu Pak Jilap ajak ke Alamanda. Adalah benda yang dia nak cari tu.... Nak cari hadiah orang ek? haha....

Perut mak pulak masa tu memang tak berapa nak puas makan kan..... Tu yang try Roti John Putrajaya ni. Kalau tak silap pernah pernah viral dulu dulu kan? Tapi yang pasti mak baru first time makan....




Order terus Roti John yang besar lagi special haha..... RM10 henggit kalau tak silap mak.....


Habis Roti John, beli pulak waffle ni........ kan mak dah kata perut mak tak kenyang kenyang hari tu hish korang ni!!!!!....

*Fakta yang perlu korang tahu 
Semua makanan dibahagi 4 hokey bukan mak makan sorang!!! Haha....


21 comments:

  1. Dah makan tapi masih rasa lapar..biasa SB alami tu. Pasal anak yg exam, mak bapak yang stress..pon penah SB alami jugak..hahaa!!

    ReplyDelete
  2. Eh, tu perkara alamiah tu, Mak! Dah makan tapi tetiba rasa lapar. Lebih-lebih lagi kalau kita ni jenis makan nasi, tetiba makan spaghetti di pagi hari. Memanglah habis sepinggan spaghetti, terus lapar datang mengamuk semula!

    Kak Ton dah cuba roti John ni tapi macam biasa jerk rasanya. Takda pulak rasa luar biasa. Biasanya yang selalu teruja Kak Ton dengan suami aje. Anak-anak apa peduli makanan tu viral ke tidak!

    Bila Mak nak pergi Sebulek? Tak nak jumpa Kak Ton kat sana ke? ~_^

    ReplyDelete
  3. kak, lieya org putrjaya pun tk mkn lagi roti john kat rasa tu.....sedap ke? nak try le nanti hahaahaha...tgk! org putrajaya pun tak tau...selalu beli kat taman warisan tu jek....

    ReplyDelete
  4. sedap kan roti john ngan waffle..hehe

    ReplyDelete
  5. harap kita terserempak kat Alamanda lah Mak..boleh makan sesama lagi dan lagi

    ReplyDelete
  6. Makanan lagi banyak orang sentuh. Lagi berkat. Tambah makan bersama keluarga. Sedap nampak roti john ni.

    ReplyDelete
  7. Sedap semua hidangan makanan akak sekeluarga.

    ReplyDelete
  8. e'in penah rase mcm nie dulu time pregnant kak.. hihi

    ReplyDelete
  9. Oh ada ke anak hainom ambek spm taun ni...in shaa Allah kejayaan dlm tgn.
    Fuh terasa lapau lak ptg2 ni..

    ReplyDelete
  10. Ha,ha tak tayuk, haha tak tayuk, aku pun rasa perut ko ada isi nih, haha, baik ko pegi check mak, tak pun ko makan ubat cacing, haha..mak jgn marah ek, aku gurau je, jgn ikut cam aku, mudah naw nak majuk sejak dah kertu nih, kak ton pinjam istilah jap ek.

    Takdelah kan, wajarlah tu, dah mkn berempat, roti john tu ha, dapatlah 4 inci, dua kali ngap dah habis kan, kalo aku pun masih lapar lagi, terutama dekat nak bulan ngambang, lapo manjang, pastu nak sentap ajeh.

    ReplyDelete
  11. Baru nak mengumpat..
    Roti jhon sebesar tu tak kenyang lagi ke Nom..
    Faktanya semua makanan di bahagi 4 orang..
    Memang lah lapor masih terasa Nom..

    ReplyDelete
  12. Uishhh roti john tu!! Menyelerakan nampaknyaaaaaaaaa!

    ReplyDelete
  13. selalu lah jugak kak lepas makan, terasa lapar lagi.. hihi..kadang tak berhenti mengunyah.. haha.. bila makanan tu dibahagi 4, kira ok lah tu..haha
    hadoii, roti John tu menggoda sgt...:)

    ReplyDelete
  14. hah..hah...lepas makan terasa nak makan lagi tu perkara biasa untuk PH. Selalu lah kejadian tu. Especially on weekend. After dinner kan, macam tak puas. Hah...bila bertapa depan TV, itu lah masanya perut perlu diisi lagi dan lagi...

    ReplyDelete
  15. Sedapnya roti john tu.. meleleh-leleh sos dia..

    ReplyDelete
  16. Kak hainom.. Nasib bek reen dah makan roti john kelmarin. Kalau tidak.. Mau kempunan tgk roti john akak ni

    ReplyDelete
  17. sedapnyaaaa.. alahai nsib dh tiba waktu lunch. hehe lain kali kena terjah

    ReplyDelete