Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 16 November 2016

Perempuan ini

Salam Rabu

Korang setuju tak? Perempuan ini sangat halus jiwanya. Lemah lembut tingkah lakunya. Penyayang. Perasaannya berubah mengikut emosi, boleh jadi sensitif, boleh jadi kelakar. Boleh juga mendamaikan dan boleh juga mencelarukan pasangan.

Lelaki yang dapat memiliki perempuan yang bijak, lemah lembut lagi solehah mungkinlah satu bonus kot. Kesian laki mak dapat bini kasar huhu...... Tapi, disebalik kekasaran mak, ada kelembutannya hokey! haha..... Perempuan ni sangat suka kalau dihargai dan sangat suka juga menghargai pasangan! Eewahhhh ..... Hokey! Abaikan..... mak memang suka berangan sejak sejak dah dekat nak anniversary ni, maklumlah berangan rangan dapat hadiah daripada Pak Jilap....... kehkehkeh!

Sebenarnya nak cerita benda ni, tak sangka pulak dekat entri Giveaways Sempena Anniversary, kat sebelah bawah tu ada entri lepas lepas pasal Anniversary jugak......Diam tak diam dah 5 tahun jugak mak beranniversary disaksikan blog picisan rupanya. Seronoknya jadi Pak Jilapah, boleh baca ucapan tahun tahun lepas bini secara on line lagi. Tak payah dah nak geledah laci atau pun almari macam mak, itu pun kalau jumpa hoho....

2012 - Happy Aanniversary bang
2013 - Salam Anniversary bang
2014 - Salam Anniversary Paknya
2015 - Happy 20th Anniversary Darling

Sorrylah ye kalau ada yang menyampah, terutama Jiran Sebelah mak,  yelah tak habis habis cerita pasal Anniversary, macamlah dia sorang yang sambut Anniversary 18 haribulan ni hihi.... 

21 comments:

  1. happy anniversary in advance :)

    ReplyDelete
  2. Hepi anniversary sahabatku, moga hubungan kalian kekal bahgia buat selamanya, aamiin..

    ReplyDelete
  3. Happy siqah tengok mak dan paknya :) Semoga bahagia selalu dan kekal selamanya. Jadi sumber inspirasi tau mak dan paknya :)

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah
    Tumpang rasa happy bahgia dunia akhirat
    Sbnrnya suami yg utamakn isteri dn anak2 kan ALLAH suka tau.
    Allah akn limpahkn rezeki yg berlipat ganda kt somi...somi klu nk murah rezeki jgn kedekut dgn anak bini...amin

    ReplyDelete
  5. Anyway happy ulang thun kawin2..

    ReplyDelete
  6. Bila meningkat usia perkahwinan..
    Panggilan pun turut berubah ye nom..
    Mulanya.. Abang..
    Kemudian .. Paknya..
    Lepas ni ... Atuknya..
    Hihihi 😆😅

    ReplyDelete
  7. Betul lah tu kak..tak dapt dinafikan kata2 di atas.. Beruntung Pak Jilapah memiliki "perempun" ini... hehe

    ReplyDelete
  8. Perempuan ini..isteri ku,..kata pak jilapah..

    ReplyDelete
  9. hehehehe takpe kak... nk share ke gembiraan takpe, kami kwn2 sama2 seronok

    kak, apa lg jom pakai inai mcm time kawin dulu heheheh

    ReplyDelete
  10. Di alam nyata ko panggil apa kt laki ko tu, paknya, oo paknye, wah cam best je panggil paknye, haha.
    Hepi ulangtahun alam rmhtangga yg ke 21 ya, mcm2 asam garam rmhtgga dah kita hadapi dlm tempoh ni kan, moga bahagia hgga ke syurga.

    ReplyDelete
  11. 18 hb ni ye??bagi ucapan je yang mampu..tapi kena tunggu 18 la..kali ni letak gambar sweet2 smpai kena kencing manis sikit..tak mau la gambar biasa2..kita dah di tahun 2016 dah..kena ada perubahan..kahkahkah...

    ReplyDelete
  12. Hainom, Happy Anninersary in advance. Nanti on actual date, ucap lagi ya? hee..hee.. Sekali sekala berangan-angan tu OK. PH pun kekadang berangan-angan jugak. Selalunya fantasy main lead guitar atas stage ala ala rock star gitu. Tu lagi dahsyat,kan? LOL!

    ReplyDelete
  13. Selamat ulangtahun perkahwenan okje..ucap dulu sebelum tarikhnya..semoga bahagia selamanya

    ReplyDelete
  14. Mak ni sajalah... Mana ada Kak Ton menyampah. Kak Ton suka aje, sebab setiap kali Mak membebel, Kak Ton boleh tolong sama bebel-bebel juga kat sini.

    Eh, dah 5 tahun ya Mak kongsi cerita anniversary kat dalam blog! Kak Ton sekali pun tak pernah!

    Bila ek anniversary Kak Ton.... tahun lepas terlupa lagi nak ucap kalau tak silap ^_^

    ReplyDelete
  15. Setuju.. Perempuan memang jiwanya halus..
    Happy anniversary ye sis..

    ReplyDelete
  16. Happy anniversary kak..
    Baru baca entry anniversary akak yg lepas2.. bestnye dpt komen dpd pak jilapah..
    Tak dpt hadiah pun, dpt ucapan pun da seronok kan.. tapi dpt hadiah lagi berganda seronoknya.. hehe..

    ReplyDelete
  17. Hahahaa setuju! Perempuan ni hati lembut.. Walaupun luaran nampak ganaz dan banyak lagi.. Kadang tu laki kena banyak bersabar dgn kerenah wanita..

    ReplyDelete
  18. heheheh... terharu pak jilab baca semula. hihi.

    ReplyDelete