Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 29 November 2016

Ramly berger

Salam Selasa....

Selamat bercuti kepada yang pergi bercuti. Yang duduk rumah macam mak ni,  selamat bercuti jugaklah..... cuti menyupir pun cuti jugaklah tu kan.....

Psssst...  korang dah plan nak bercuti ke mana ke ? Kalau tanya mak, mak memang teringin sangat nak ke Terengganu. Tapi tulah, tengah musim musim hujan gini, takut pulak nak ke Pantai Timur, takut terperangkap dalam banjir. 

Tak kisahlah ke mana pun korang pergi, yang penting jangan lupa share hokey ....
Esok, Angry Bird dah last paper. Lepas ni mak dan dia dah boleh yahoooooooo!! Tunggu jerlah result sok keluar bulan 3. Tengoklah masa tu, yahoo ke tak yahoonya hihi....

Hari Jumaat lepas, Pak Jilap tak makan rumah. Ada farewell katanya. Biasalahkan, mak ni kalau Pak Jilap tak makan rumah, menjadik jadiklah kemalasan melampau tu. Maka mak order jerlah Ramly berger.

2 berger bulat, 1 berger oblong. Oblong tu dah tentulah untuk orang yang orderkan hihi....

Alhamdulilah, Allah nasih bagi peluang merasai nikmat sedapnya makan..... Sedap weyh! Mak punya special biasa aje.

Anak dara dua orang tu special jugak tapi nak tambah cheese katanya.

Bolehlah..... walaupun tak berapa nak mewah cheese dia. Tak boleh lawan berger Ramly cheese kat Bukit Merah hari tu. Cheese dia meleleh leleh, sampai sekarang tak boleh lupa weyh......

29 comments:

  1. Tengahari ni CH makan berger juga nom..
    tak ada selera pulak nak makan nasi..
    Kita oder Mushroom cheesee.. tahap leleh juga..
    Jap kita up date WA grup aweks blogger ye :D

    ReplyDelete
  2. amboi..keroncong perut cik nor tgk gmbar tu..:)

    ReplyDelete
  3. Kakcik teringin juga nak 'bercuti', api banyak keperluan lain yang mendesak untuk diutamakan...

    Mudah2an masih ada peluang yang Allah bagi nanti. :)

    ReplyDelete
  4. Air dah mula naik. Sebab hujan berlarutan 😂 prefer duduk rumah

    ReplyDelete
  5. Dah lama tak makan beger/oblong.... Dulu arwah suami yang rajin belikan.. Bila dia dah takde ni nak kuar malam2 beli beger pun malas..

    ReplyDelete
  6. sedapnya oblong tu kak nommmm terus rasa mcm nk mkn beger je mlm nih

    ReplyDelete
  7. heh..heh...bila toklaki ada dinner kat luar syiok kan? Hari tu PH pun sama. Joli gitu tepek depan TV awal2. Makan simple jer... Ramly berger ni sedap. PH tak selalu makan lah tapi the last time I had it, sedap sangat. Susah nak cari kat sini. Kalau ada jual pun, belah malam. Timing tak sesuai.

    ReplyDelete
  8. ada beza ke rasa burger bulat dgn oblong.

    ReplyDelete
  9. aritu ajak laki mkn burger tepi jln dia ckp lambt drive thru mcd lg cepat .. ceh betui org teringin burger tepi jln dia bg burger hat rasa sama je ... ai tak mau berger restoren2 ni nk tepi jln punya lagi best ... hat restoren tu mkn bila2 pun rasanye sama je ....

    ReplyDelete
  10. Tak pasti pernah tak makan yg oblong tu.. hehe, selamat bercuti..

    ReplyDelete
  11. Oblong mmg sedap, terliur dah weyhhhhh..

    ReplyDelete
  12. Oblong mmg sedap, terliur dah weyhhhhh..

    ReplyDelete
  13. Salam akak. 😍😍

    Akk nak datang sini ke? Marilah.. Boleh dengar deruan ombak laut Cina Selatan.

    Sekarang musim hujan. Banjir dah ni..

    ReplyDelete
  14. Salam akak. 😍😍

    Akk nak datang sini ke? Marilah.. Boleh dengar deruan ombak laut Cina Selatan.

    Sekarang musim hujan. Banjir dah ni..

    ReplyDelete
  15. Nur pun cuti ni...cuti masak...ank2 dh blik kg..tinggai berdua masak simple2 aja

    Suka gak oblong tp ttp berger ayam jd pilihan...
    Klau ank2 beli berger mesti kna sakat byk beli dik..nk niaga ke..kna beli 7 bru cukup seisi rumah huhu

    ReplyDelete
  16. Pergi Terengganu memang best dinda
    Kalau banjir pun bukan kat bandar dia.
    Banyak tempat kat T'ganu yg boleh dilawati.
    Yg pasti makanan dia sedap:)

    ReplyDelete
  17. nyummmm...dap ermmmm...

    xde plan cuti2 akhir thn kat sini..
    plan stndby banjir je.. hehe..


    kak..jgn la dtg trg hujung2 thn camni..
    kat sini hujan teruk..n ada tempat2 dh banjir semalam..

    kak...next time nok mari ganu.roger2 la lya ye

    ReplyDelete
  18. teganu dah banjir kak.. takyah gi la.. kang sangkut tak boleh balik.. haha..

    kami pun mkn beger aritu..makan burger king..

    ReplyDelete
  19. lama tak makan bege mcm ni.. alaaa OK je boleh ler cuti2 raya cina. time tu mesti banjir di kemamang dh surut

    ReplyDelete
  20. bila suami tak makan di rumah memang merdekalah kan tak payah masak ehehe samalah dengan saya ni ha

    sedpa nampak burger tu

    ReplyDelete
  21. Adoi.. pepagi nie nengok gambar Berger.. berkeroncong terus perut Sha nie.. mengancam gambar tu.. rasa nak kunyah skrin tab nie ha.. hehehe

    ReplyDelete
  22. kalau pergi terengganu time sekarang ni...takut hari2 hujan...x ke mana jawabnya...

    ReplyDelete
  23. Nampak sedap! Burger ramly ni jual kat kedai ke jual yg mcm kat pasar malam tu?

    ReplyDelete
  24. Sama kak hainom.. Kalau encik suami tak ada, memang menjadi2 malasnya hahahaa

    Yang penting, akak dan anak2 kenyang :p

    ReplyDelete
  25. kira suka ramly ni. tapi dekat alor setar cuma jual dekat rnr gurun je. takde bukak cawangan yg sama macam kfc atau mekdi tu. frust jgak kekadang. sebab bila malas2 kalau layam ramly syok jugak hahahaha

    ReplyDelete
  26. Saya pun baru makan Ramlee Burger... support bisnes orang kita... :D

    ReplyDelete
  27. burger ramli sedap.
    support bisnes bumiputra !!!!
    patriotik la kita ye...

    ReplyDelete