Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 16 December 2016

Kellie's Castle

Salam Jumaat.....

Sorry naik lori....... Sorrylah ek nampaknya 2-3 hari ni, entri mak banyak dengan gambar  mak anak beranak. Mohon redhokan jiwa hihi....

Sejak 3 tahun mak berulang alik KL ~ Seri Iskandar ~ KL ni, baru minggu lepaslah mak dapat menyinggah Kellie's Castle dalam erti kata sebenarnya gitu. Sebelum ni cuma tengok dari atas jalan je weyh! 


Apa ada kat sini? Sebenarnya tak de apa apa pun. Cuma sebuah istana separuh siap yang dah terlampau uzur tinggalan Mr William Kellie Smith untuk isterinya. Nak tahu lebih lanjut pasal Kellie's Castle ni boleh baca entri Harith Sidek ni. Bagi mak, maklumat yang diberikan dah sangat lengkap dah, siap dengan rujukan lagi......

Nak harapkan mak menggarap entri yang padat beserta dengan rujukan lengkap, tunggu lain tahun ha..... haha...... entri selpie bolehlah haha...... 

Kalau berhajat nak ke sini, jangan lupa bawak IC anak anak, IC kita memang ada sentiasa dalam purse dah kan. Tiket masuk : Rm10 henggit ( tanpa IC ) , RM 5 henggit ( dengan IC )....

Muka orang jeles.....ayah angkat adik dia!

Memang tak boleh blah couple purba ni.... depan Kellie's Castle pun sempat lagi nak berlovely doveylah sangat.... huahahaha...

34 comments:

  1. Lama tak pergi sini... Tempat dating masa cintan cintun dengan arwah suami dulu..hehehe

    ReplyDelete
  2. Ha3 bila tgok 2 merpati sejoli berselfie.. sat2 jap lg sy smbg komen erk, nak gelak sakan dulu, ha3

    ReplyDelete
  3. tak pernah sampai .. org kate berhantu ...akak ada kejadian mistik tak

    ReplyDelete
  4. hamboiii! sakan oii anak beranak! hahaha

    ReplyDelete
  5. Hainom berselfie dalam kelly castle tu,mujor takde yang menampung bergambar....

    ReplyDelete
  6. pernah singgah tapi duduk dekat luar je :D

    ReplyDelete
  7. Walaupun istana tak siap dan uzur tinggalan lama kalau tak singgah tak tahu kan dinda. Ramai yg dah bercerita tapi kanda belum sampai pun. Lalu aje biasanya..

    ReplyDelete
  8. Reen tak pernah pergi sini lagi.. In sya Allah ada kesempatan nanti blh jejak ke sni..

    Meriah family akak bergambar hihi

    ReplyDelete
  9. cantik binaan dia ;)
    CB x sampai lagi

    ReplyDelete
  10. Oh...Hainom sekeluarga ke sana. PH dengar (tak taulah betul ke tidak), Kellie's Castle ni berhantu. Tapi kalau pergi hari siang dan kalau ramai orang, tak takut lah...

    ReplyDelete
  11. Nur pernah singgah sini...
    Seram gak..tp viewnya sgt cantik...istana lama katakan

    ReplyDelete
  12. udah akak nyer blog takkan nk boh gambo nora danish ngn fasha sanda lak...
    suke je nengok asik mentik2 kak nom suami isteri...
    nsb la bukak siang je, klu bukak sampai mlm msti ada gambo antu dlm banyak2 gambo kt kellie castle nih

    ReplyDelete
  13. masuk kat belah baawah tak kak? terowong dia? seram woo masuk situ..

    ReplyDelete
  14. wah berjalan jalan ke sna yea...rietta pernah lalu je...xpernah masuk...

    ReplyDelete
  15. Selalu juga lalu sini. Tapi tak pernah singgah lagi.

    ReplyDelete
  16. Menarik juga tempat ni nak singgah bila balik kampung.

    ReplyDelete
  17. Dah jadi tempat perlancongan ya tempat ni 😄

    ReplyDelete
  18. Banyak-banyak gambar, gambar last paling sweet.. hehehehe tak pernah sampai sini nanti boleh masuk list...

    ReplyDelete
  19. Banyak-banyak gambar, gambar last paling sweet.. hehehehe tak pernah sampai sini nanti boleh masuk list...

    ReplyDelete
  20. saya belajar dekat2 sana dulu. UTP. tapi tak pernah jejak ke keliies castle ni sebab penakut. diorg kata ada hantu

    ReplyDelete
  21. amboi., bcuti sakan anak-beranak ni yer., huhu

    ReplyDelete
  22. CH jarang lalu ke utara tu...
    Rasa macam nak pergi lah..
    Tengok cantik pulak bila bergambar disitu..

    Nom dalam tu tak boleh masuk ke..

    ReplyDelete
  23. amboi...siap ada acara dukung dukung lagi...classs gitu...masing2 ceria je...

    ReplyDelete
  24. selalu juga lalu kat depan ni..
    tapi tak pernah singgah
    amik gmr..

    ReplyDelete
  25. Walaupun Perak tanah tumpah darah kakcik dan selalu juga berulangalik melalui Kellie's Castle tu tapi belum pernah sekali pun kami singgah... :)

    ReplyDelete
  26. Macam best je dpt pegi tempat bersejarah mcm ni, ingatkan mak menulis sejarah kellies castle tadi, baru je semangat nak membaca

    ReplyDelete
  27. tempat berhantu kata deme. hahahahaha. kita pun masuk masa nak tangkap gambo kawen tu dulu je huuu

    ReplyDelete
  28. aida dgr berhantu tempat ni hi hihi...
    and aida lom sampai lg.
    sebab perak ni aida lom round lagi dgn famili :)

    ReplyDelete
  29. Mak, Kak Ton selalu konpius. Kalau Mak anak beranak bergambar, siapa yang tolong ambil gambar? Kalau gambar kat Kellie's Castle ni, Kak Ton tahulah mesti WKS yang tolong ambilkan ya tak? Dah hantunya berkeliaran aje kat situ. Mak ada bawa balik apa-apa tak? Rasukan ablasa ke? Sebab lepas balik Kellie's Castle aje Mak pun giankan nak menari-nari kat tali kabel gitu. Mesti something wrong somewhere tu...

    ReplyDelete
  30. Hahaha.. aksi lovey dovey tu Chomel amat kak oi.. Sha yang dekat pun tak pernah lagi singgah kalley castle nie..

    ReplyDelete