Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 3 January 2017

Diet hancur di Tahun Baru

Salam Selasa....

Salam Tahun Baru 2017 korang!  
Semoga Allah memberikan kita semua segala kebaikan dan keberkatanNya, Insya allah.....

Walaupun azam mak tetiap tahun nak kurus tapi kalau dah ada makanan sedap depan mata macam ni, siapa yang mampu menolak weyh!!

Pan Cake Pisang Coklat dan Pan Cake Cheese menu Sista Cafe Seri Iskandar. Sedap !! Ala ala roti canai pisang tapi rangup rangup gitu! Harga cuma RM4. Kalah Chocolate Crepe Dip n Dip tau! 



Ini pulak Gorpis Cheese. Ingatkan apalah Gorpis..... rupanya Pisang Goreng! 

Semua ni mak hadap masa mengambil anakanda SA hari Sabtu baru ni. Memalam hari pulak tu.... Adoiyai!!! Belum belum lagi, diet mak dah hancur di Tahun Baru!!! Aduhhhh,,,,,,


40 comments:

  1. sama la..lagi2 time cuti sekolah ni banyak betul tempat berjalan jumpa maknanan sedap2..memang tak mampu nak tolak..

    ReplyDelete
  2. sama la..lagi2 time cuti sekolah ni banyak betul tempat berjalan jumpa maknanan sedap2..memang tak mampu nak tolak..

    ReplyDelete
  3. Semua cheese ya Nom..
    Kalau dah nampak sedap gitu mana boleh nak lepas kan peluang ....diet2 tu kemudian lah.

    ReplyDelete
  4. yummy....sedapnye...tgk gmbar makanan pepagi...membuka selera....hehehe...

    ReplyDelete
  5. Hehehe...minggu depan je kita tanam azam untuk berdiet... :)

    ReplyDelete
  6. Haha..ade dpn mata seeloknya mkn jer..

    ReplyDelete
  7. kalau cik nor pon xtolak..haha

    ReplyDelete
  8. Makan aje lah Hainom. PH dah give up azam yang tu... hah..hah..hah....

    ReplyDelete
  9. Mak oh Mak, saya datang ni. Selamat Tahun Baru ye!
    Mak, tengah ada nikmat makan ni, toksah ler berdiet sangat, makan ajer jgn ditahan-tahan. Barulah nekmat...!! hihi

    ReplyDelete
  10. sedap Mak..ni macam kat Thailand

    ReplyDelete
  11. Xpe kak.. Bukan selalu dapat jumpa dan makan Pan Cake Pisang Coklat dan Pan Cake Cheese ni hehee

    http://www.reenri.com

    ReplyDelete
  12. Xpelah. Kalau azam tu tak terlaksana tahun ini, tahun2 depan berazam yang sama lagi. Kan ada banyak tahun.

    ReplyDelete
  13. Ky yg tengah berdiet *kekononnya..tetliur jugak nengoknya..
    Memang nmpk sedap lah Anom..

    ReplyDelete
  14. Hehheh, ko simpan jelah azam nak kurus tu, takde maknanya. Alahhh, makan jr, sok dah takdo gigi takdolah kempunan.

    ReplyDelete
  15. Selamat Tahun Baru OKje...makan je ... tak payah diet2...makanan sedap mcm tu...mana leh tahan...takkan tengok jer... :)

    ReplyDelete
  16. Kwlau sayapun, xder daa nak diet2, sedap woo..

    ReplyDelete
  17. dasyat namanya, makanan pun sedap mmg patutlah diet hancur. hihi

    ReplyDelete
  18. hahaha...memang rugi tolak rezeki. sedap plak tu. hahaha

    ReplyDelete
  19. Tak payah nak diet nom..
    Selagi ada nikmat dan selera tu mentedarah jer lah hahhahaha...
    Cuma agak2 sikit jgn penyakit yg singgah..
    lemak ber cheese nanti haha..

    ReplyDelete
  20. lps nie diet blk kak ea.. hihi

    ReplyDelete
  21. Semenjak dua menjak ni okje asik cerita pasal makan je... iolls jeles la tengok okje makan sedap.. ni kira cheat day ke apa ni?! 😂😂😂

    Salam 2017 okje... 😍😍

    ReplyDelete
  22. Selamat tahun baru Okje ... rindunya jenguk blog ni :)

    ReplyDelete
  23. hee~ ini saje pun mau naik 2 - 3 kg nih.. seram plak kakak nengok nye.. sekali sekala tak pe kot kan..

    ReplyDelete
  24. seram kalau naik berat badan ni

    ReplyDelete
  25. alah skit je tuh, bdn akak tak naik 10 kg je mcm gitu

    ReplyDelete
  26. Ya Allah, sedap sungguh ni. Klu buat mcm ni, setandan pun abis. Yumm yumm yumm

    ReplyDelete
  27. kalau setakat nak kurus tak perlu berazam. buat aja yg mana boleh mengurangkan lemak. itu pun kena buat setakat yang terdaya.

    Kita kerap berdoa. tapi belum ada saya dengar orang berdoa mohon kurus. Mungkin doa itu Allah luluskan.

    ReplyDelete
  28. kalau setakat nak kurus tak perlu berazam. buat aja yg mana boleh mengurangkan lemak. itu pun kena buat setakat yang terdaya.

    Kita kerap berdoa. tapi belum ada saya dengar orang berdoa mohon kurus. Mungkin doa itu Allah luluskan.

    ReplyDelete
  29. Selamat tahun baru kak.. Hehe..biarkan diet pergi kak.. Apa y ada dpn mata kita ngappp ajerlah..hehe

    ReplyDelete
  30. hhahahaha samalah kita kak. dulu ingatkan benda apa la gorpis gorpis tu. rupanya goreng pisang. hipster sungguh zaman lani huuu

    ReplyDelete
  31. ya Allah !!!!
    memang meriah ler thn baru ekk dgn segala nyer tu?
    aduhai Nom. kalau org yg diet, mesti nangis tgk tu.
    aida ni hah yg tak pernah kenal erti diet, sedap nyer kalau boleh join Nom ngabiskan semua tu :)

    ReplyDelete
  32. Eh, awat entri ni belum komen lagi? Mesti termissed nak mengumpat nih!

    Eleh, Mak! Tak payah susah-susah tanam azam nak diet. Selagi boleh makan, makanlah. Nanti dah tak boleh makan, Mak dietlah puas-puas. Takdalah menyesal tak sudah sebab tak dapat makan gorpis cheese ke apakan!

    ReplyDelete
  33. Uish!! Sedap nie.. ada eh dekat seri Iskandar.. Haris Sha terjah nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala.. tertypo lak.. #harus jadi Haris.. hehehe

      Delete