Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 20 January 2017

Lauk semalam

Salam Jumaat....

Lauk mak, semalam.....

Ikan siakap masam manis, seekor, dengan telur masak kicap 6 biji. Udah! 
Budak budak bukan makan sayur pun. Kalau mak nak makan sayur, makan ajelah tomato tu...... Itulah lauk tengahari, itulah jugak lauk malam. Cukup cukupkanlah ek anak anak! 

Tak kuasa haih nak masak malam pulak, lagi lagi sejak Pak Jilap kata nak kurangkan makan ni! 
Nak masuk blog punya pasal, mak terpaksa rajin potong daun bawang kasi tabur oiii!hihi 

Alhamdulilah...... ngam ngam jugak akhirnya! Kalau ikutlan tak berapa nak cukup tu tau. Maklumlah kat rumah ni bab bab nasi dengan lauk yang diaorang minat laju je lakunya. Cuba letak kacang, letak pengat, kek, letak karipap sardin, huh! memang mak lah yang terpaksa melahap sorang sorang.

Itu pun tengahari semalam mak dengan Angry Bird tak makan kat rumah, mak makan berdua kat Resepi Rahsia, Set Lunch free air gitu hihi..... Syhhh .....tak de siapa yang tahu rahsia ni tau, kalau tahu Si Tahi Lalat Bawah Dagu, mau dia tak puas hati tu.

26 comments:

  1. terliur saya tengok telur masak kicap tu...feveret tu..tapi nak buat malas :-)

    ReplyDelete
  2. Amboiiiiii geng, rajinnya masak, patur le adyik tnya kita jer masak apa..

    Ibu2 bekerjaya, xdernya nak masak remeh temeh pada hari2 bekerja kecualilah waktu cuti, maklumlah masa itu emas, 24jam sehari cam x cukup tp jk tmbah lg masa dlm sehari, gaji pulop lambat masuk, ahakkkkk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Patut
      Asyik.. ishhh asyik error typing.. ***

      Delete
  3. sekali akak tayang masakan ...nampak sedap hai .... ni mesti terer masak ni kan

    ReplyDelete
  4. lauk telur tu same laa.. e'in masak tu jugak smlm.. tetibe malas.. hahahaha

    ReplyDelete
  5. Okey, beri kita nombor TLBD! Biar kita aje pecahkan rahsia Mak. Kalau tak ke SR, dia pi bantai makan kat WB. Itu ajelah kerja omak mereka nih.

    Serius siap sempat potong 'daun' lagi tu sebab nak masukkan makcik siakap dalam blog. PakJilap tu nak kurangkan makan, berjaya ke? Dah bininya tak kurang makan, tak akanlah dia boleh kurang makan ek!

    ReplyDelete
  6. Kakcik ni tiap-tiap hari senak fikir nak masak apa. Balik-balik nanti masak sambal - telur sambal, ikan sambal, ayam sambal... Masak kari ke masak lemak ke nanti makan sorang-sorang sebab yang lain pandang tak pandang...

    ReplyDelete
  7. Canteknya hidangan bagai kat Restoren gayanya....Yalah nk masuk blog kan mesti nak berhias2.
    Sama lah akak masak sekali je ,itu lah tengahhari itu lah petang...takde makan2 malam tau.

    ReplyDelete
  8. Telur masak kicap tu la yang acik rasa sedap sangat tu nom

    ReplyDelete
  9. Lauk macam tu sedap nom..
    CH kalau penat sangat itu juga lah..
    Telur goreng masak kicap..
    kat rumah ni kena ada sayur nom..
    jadi buat bening bayam pun ok..

    ReplyDelete
  10. Okiee...Hainom punya lauk macam tu PH sangat suka! Anything letak kicap, laju jer ngap. And sweet and sour siakap tu pun I very suka. Dan satu lagi, PH pun tak suka masak dua kali. Sekali aje for lunch+dinner and after that dapur tutup.

    ReplyDelete
  11. Sedapnya lauk semalam. Kalau saya macam ni lauk yang terhidang.
    Tak boleh nak kurangkan makan akak.

    ReplyDelete
  12. Sedapnya. Ada tomato makan mentah pun sedap akak jika tak nak masak sayur lain.

    ReplyDelete
  13. Telur masak kicap tu feveret tu.. Maunye xbertambah 3 kali klu lauk mcm ni. 😇😇😇

    ReplyDelete
  14. Alamakkk dtg mlm2 kat sini...tiba2 jer perut minta isi...
    Ikan siakap tu..mmg fev always. .

    ReplyDelete
  15. Saya nak beri tau ni. Ada blogger nama dia pak alresky selelau menghantar iklan ke setiap entry saya. Iklan tu karut, tentang ramalan nombor. Saya pun block email dia.

    Lepas tu, ramai geng blogger saya tak dapat buat komen. Maksud saya komen dia tak sampai kepada saya.

    Saya bimbang dgn saya mem-belock dia, rakan2 yg lain turut ter block. Andainya ada siapa2 yang tidak dapat buat komen entry saya harap watsap kepada saya di 012 411 4355. Terima kasih.

    ReplyDelete
  16. Telor masak kicap .. menu ni wajib kalau tak ada apa benda lagi nak masak kat rumah hehe

    ReplyDelete
  17. Sha pun selalu masak lauk yang boleh makan sekali utk malam.. hehehe.. sama macam sis.. cukup tak cukup, kita BG cukup juga..

    ReplyDelete
  18. bak kata orang, kalau Ibu yang masak, goreng telur pun sodap..apatah lagi Siakap 3 rasa..

    ReplyDelete
  19. nom nom..sedapnya..
    sy follow sini
    salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  20. siakap tu nampak gojes !!!!
    telur masak kicap ????
    aida tgh carik idea masak pe dinner nanti nih, Nom.
    aduhai.... da le cuaca basah aje melaka ni.
    hadoi. malas betul nak gi kedai beli brg...

    ReplyDelete