Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 11 January 2017

Mackerel Fillet

Salam Rabu....

Yeah!!!! I am on diet bebeh......

Hokey...... mak tipu ! haha ....... 

Salad malam tadi sebenarnya. Lebihnya, jadi sarapan mak pagi ni!!! Mana mungkin makan sayur kosong macam tu walaupun spesis zirafah katanya haha..... Wajiblah ditokok tambah dengan haiwan haiwan yang sesuai seperti Ikan Mackerel! Lebih malam tadi jugak. Sebulan makan Mackerel dengan salad macam ni, mau ai turun 10 kg ni weyh. 

Bukan diet haih!!! 
Kejap lagi kang mak bancuh airlah pulak, cicah dengan roti ka, dengan biskut ka..... barulah hidup penuh bermakna sepanjang hari haha...... Mana cukup makan sayur jer! Korang pun tahu kan, dari tahun lepas mak cakap nak diet, nak diet, tapi sampai sudah diet mak ke laut. Sudahnya, sekarang ni mak dah seram tengok timbang!!! Padanlah muka! Apa taknya, asal timbang jer, kilo pun naik.... Ini semua salah Pak Jilaplahlah ni, ajak orang makan malam malam pulak.....

Habislah makkkk.....lepas ni mesti Raihanah suruh cuba makan produk Shaklee untuk turunkan berat badan haha.....

Sedap rupanya Ikan Mackeral fresh ni ek. Lemak! 

Memanglah seram sikit tengok corak kulit dia tu tapi mak pasti, korang penggemar ikan mesti akan puas hati dengan rasanya. Asyik makan Mackerel dalam tin aje, sesekali meh le kita cuba makan Mackerel panggang sendiri pulak!


Beli jer Mackerel yang frozen dan dah difilletkan. Senang kerja kita di dapur weyh hihi.....

26 comments:

  1. ikan makarel ni bkn mcm ikan uji uji rashid tu ke kak ? mkn panggang2 je ke ... klu saya ...sy bubuh nasi panas cicah air asam sedap

    ReplyDelete
  2. akak ingatkan betul2 lah berdiet bila tengok salad tu.Tak mahu seksa selera ,makan masakan sehat ok juga Nom seperti ikan makarel bako tu...sedap kan .Kiranya Hainom jadi kucing lah pagi ni ya ...ratah ikan.

    ReplyDelete
  3. hahaha...
    rugi ler kalau diet..
    makanan kat malaysia ni best2,,
    rugi tak rasa,
    kikikiki..

    ReplyDelete
  4. baru thu ada makerel fresh cmtu..hehehe...sedapnye buat sandwich...

    ReplyDelete
  5. Ya ALLAH berliur tgk :( lpar trus

    ReplyDelete
  6. KIPIDAP..
    DONGIBAB..
    DUITDEBES..
    DIET NOM.... :P

    ReplyDelete
  7. tu lah, bila tengok lauk orang diet..kering tak berkuah, nasi+ikangrill +salad..cemana nak makan,takde perasaan..harus bancuh milo cicah biskut lepas tu :D

    ReplyDelete
  8. hah..haha... That mackerel is my cik abang sayang punya fevret tau. Dia suka goreng biasa and then makan dengan bubur nasi. Simple simple gitu. Tap payah diet lah, Hainom. Just makan berpatutan, jangan seksa2 diri. OK?

    ReplyDelete
  9. Yup kak.. Ikan ni memang sedap! Goreng sedap! Bakar sedap! Terasa isi ikan yang ummmphh!

    ReplyDelete
  10. huish sedapnya, Mak! salad, tomato, ikan bakar tambah mayo, thousand island, gaul-gaul..ratah2 gitu, marbeles lah Mak.

    ReplyDelete
  11. Badan comel yang tak yah diet dah okje

    ReplyDelete
  12. Tahun depan jelah diet geng..

    ReplyDelete
  13. Moga diet ko berjaya ye mak. Jgn hari ni je taw. Esok ko tayang kipap balik, pastu pegi mana tu tmpt peberet ko tu, ate..mana nk berjaya nya. Alah..ko pun takdolah gemuk bona, kuruih sgt kang tk best buat bantal poluk.;)

    ReplyDelete
  14. salad tuuu, saya sukaaa sangat. saya jenis xmakan semua sayur tp kalau saladd hari hari pun sanggup hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal Fya. Sorry ye Fya, hakak tak dapat nak komen blog Fya katanya komen dibenarkan untuk team member jer...

      Delete
  15. hahah mak tengah diet ke. jomla kita jadi geng diet. mak diet makan sahaja tanpa shaklee pun boleh. saya diet makan + amik shaklee. tapi kalau mak amik shaklee lagi best tau :p

    ReplyDelete
  16. Selalau nampak mackerel fillet ni kt pasar raya.
    Tak pernah beli lagi.

    Pasal diet tu, nanti boleh buat azam baru lagi, tahun 2018 pulak.

    ReplyDelete
  17. menu diet ni... hummmm... bila la nak mula

    ReplyDelete
  18. Eleh! Ini bukan sebab diet. Ini sebab karipap 30 biji tu dah habis kena baham. Nak beli lagi takut kena marah ngan PakJilapkan. Itu yang tetiba sarapan salad dan ikan mackerel.

    Taunya! Mak aje spesies Jilapah yang suka makan daun dengan daging haiwan! Hahaha!

    Mak ada pasang azam nak diet lagi ke tahun ni? Buat apa susah-susahkan diri Mak. Nanti kalau PakJilap ajak makan tengah malam Mak tak ikut, dia ajak langsuir nanti temankan dia, macamana?

    Mak dan keluarga juga yang susah berubat nanti tau ^_^

    Ikan mackerel ni saya tak suka tapi HD makanlah. Saya makan salmon aje. Kahkahkah!

    ReplyDelete
  19. Pergh... memang sukses la kalau ini lauk dimakannyw... memang sihat... mackarel bakar lak tu. Memang boleh turun berkilo2...

    ReplyDelete
  20. Amboi mak..sebijik macam saya..oelan diet kelaut..makan aje kerjanya sekarang.hahaha

    ReplyDelete
  21. Corak ikan tu memang lain.. Hahaha..
    Tak pernah cuba lagi.. yg dalam tin pun sesekali je beli.. boleh jadi menu juga nie..

    ReplyDelete