Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 13 January 2017

Nasi Campur murah


Salam Sabtu korang.....

Apa aktiviti korang hari ini? Hari ni mak nak ikut Pak Jilap pergi main bowling dengan geng ofis dia kat Selayang Mall. Cumaaaaa......yang tak bestnya kenapalah buat kat Selayang Mall ??? Kan best kalau buat kat tempat lain. Buat kat IOI Putrajaya ke, kat Alamanda ke.... Senang sikit mak nak ronda ronda cuci mata hikhikhik.....

Ha...... ini memang jarang berlaku! Tak pernah pernah hokey mak publish entri hari Sabtu!! Sawan apakah yang menyerang?  Sah memang sawan Warong Bistro ni hihi....

Khas buat korang yang malas masak macam mak haha..... meh le kita mintak tolong Warong Bistro masakkan. Warong Bistro ada menawarkan Nasi Campur Rakyat yang cuma berharga RM4 henggit sahaja.... Mana nak dapat harga macam tu, di zaman yang serba mahal sekarang ni kan?

OKlah tu......walau cuma RM4 henggit tapi macam macam ada. Alhamdulilah.....

Sebenarnya mak geram dengan Ayam Goreng tu, nampak megujakan sangat weyh! Taugeh tu pun nampak segar. Mak dah rasa macam nak jilat skrin sekarang jugak ni hihi...


Sesiapa yang teringin jemputlah ye ke 
Warong Bistro. Tak mau makan kat sana kita pakat pakat take away pun boleh....


Google ajelah ikut alamat kat bawah ni. Boleh datang seawal 10.30 pagi sehingga pukul 3.30 petang. Jangan datang maghrib sudah....  takut orang lain pulak yang tunggu hihi....



26 comments:

  1. Kalau dekat dah terjah ni nom..
    Ye lah rm 4..
    CH sekeluarga baru RM20..
    Ayam berempah kat shah alam ni pun dah RM3.50 seketul nom..

    Mmg boleh membesarkan punggung ni nom hahaha..
    Beli tapau jer..

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah ada lagi yang jual murah kan okje

    ReplyDelete
  3. sedapnya.. kat sabah pun ada macam ni mak.. mrah je 4 lauk RM4..berliur terus..huhuhuhu

    ReplyDelete
  4. Eh Mak dh jadi ejen WB pulak ke ni..?

    Ok tau tauke WB ni buat macam ni, boleh bantu rakyat2 yg hidup mencari makan di kota meteopolitan tu, kan Mak.

    Kat tempat saya pun ada mcm ni jugak tp harga murah lagi, RM3 jer. Kampungkan! Kalau tgh sesak mmg saya mencari nasi bajet ni jer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi....ejen pun ejenlah Rul...
      Agaknya niat dia tu nak berjual sambil membantu kot Rul.

      Delete
  5. nom,akak baru nak gitau pasal nasi budget kat WB .
    Puan Latifah dh war2 kan kat group wasap tu yg nk gitau hainom...rupa nya hainom lagi laju part2 makan ni ya....hihii.Alhamdullilah dah jadi pelanggan tetap lah ni ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah SI.....kak Latifah yg hantar gambar tu sebenarnya. So dah terlanjur ada gambar, tu yg buat modal entri hihi... lagi pun lauk lauk kat WB tu mmg kena dengan tekak saya.

      Delete
  6. menarik.harga RM 4 je..moga murah rezeki orang yang menjual ni

    ReplyDelete
  7. Tolong promosi WB macam ni, patut boleh dapat FREE

    ReplyDelete
  8. Mmg ko sawan sabtu ni mak, pastu tunjuk nasi bajet rm4 yg mrnggiurkan tu, geramnya tgk lauk toge tu, sedapppnya.
    Esok ko melenjan ke mana mak? Esok aku gi banting, adik ipar yg tunang akhir bln 12 thn lepas dah kawen esok. Harap2 kali bi mood aku tak swing dah.

    ReplyDelete
  9. Uisyyyhhhh,murah tu bestnye duk bndr... Klu kt kg cikna ni mau RM7 mne xnye nasi PTH rm1.50, sayur RM1.50, Ayam berempah RM4 sambal blcn RM1.00...

    ReplyDelete
  10. Murah... RM4 je.. ayam tu memang nampk menggoda la okje.. hehee

    ReplyDelete
  11. murahnya!!! susah nak dpt harga mcm ni

    ReplyDelete
  12. kalau dekat dh jadi tempat lunch hari2 kak oi...
    gile murah rm4 banyak tuh....
    kalau kt sini rm4 mau nasi ngn ayam grg je

    ReplyDelete
  13. Menyesal pulak rasanya Kak Ton memperkenalkan Warong Bistro ni kat Mak. Maklumlah, makin tak berasap dapur rumah Mak dibuatnya. Tentu PakJilap marah kat Kak Ton atau... PakJilap berterimakasih sangat pada Kak Ton memperkenalkan warong ni kat bininya? Takdalah dia kena makan masakan rentung Mak tu hari-hari. Nak komplen takut tersayat hati. Hahaha!

    Mak ni memang dah jadi 'PR' Warong Bistro ke Mak? Tak pun dah diupah jadi brand ambassador aje nampak gayanya. Pagi, tengahari, petang semua lepak kat WB nih. Konpiuslah Kak Ton sekejap. Kenapa Mak makin jadi malas masak ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Ton....Apa mak kira dia nak marah ke tidak. Alahhhh... kalau marah pun kejap jer tu. Memang pun, Pak Jilap selalu sindir mak, ibu kau ni kan mmg macam tu, apa yang kawan dia cakap semua dia nak ikut. Stress hokey!!...

      Psst...Eleh, mentang mentang le sekarang ni dia rajin masak sebab mami ada, cakap orang malas masak pulak. Kak Ton tau tak ? Ni semua angkara esbok mak buat hal, sawan tak beku dia jadi balik. Sebab tulah mak tak simpan stok lauk mentah.
      Tapi mak bersyukur sebenarnya sebab tak payah masak haha....

      Sebenarnya mak belum try lagi nasi Rm4 henggit tu....

      Delete
  14. murahnye...nmpak pown sangat sedp....

    ReplyDelete
  15. Macam tak percaya, RM4 saja. Kalau macam tu, boleh lah singgah tiap2 hari :)

    ReplyDelete
  16. Ala-ala nasi budget la kan... A ah, menyelerakan betul ayam goreng tu.. Tadi singgah blog sapa dah, terliur jugak dgn ayam goreng.. entah kenapa, kena sawan ayam goreng pulak hari ni.. nasib baik, lunch tadi dapat ayam goreng... hihihi

    ReplyDelete
  17. waa.. murah sangat tu !! nanti kakak try, baca versi kakak plak eh.. bulan 2 nanti la tapi entri nye.. bulan nih ade keje sket..

    ReplyDelete
  18. Ok sangat berpatutan betul harganya klu tgok dr nasi dan lauk..nmpk sedap juga.hehe

    ReplyDelete
  19. Zaman-zaman ekonomi yang tak menentu nie, harga cengginie memang jadi pilihan lain kak oi.. tambah2 dekat kawasan yang serba mahal tu.. Sha yg duduk dekat kawasan pekan kecik nie pun stress dgn harga makanan yg mahal..

    ReplyDelete