Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 24 January 2017

Paling mahal nampak beb.....

Salam Selasa ......

Cikgu cikgu sure tak sabar nak cuti kan! Phong Hong lagilah tak sabar. Yahooo Raya katanya!!! Hihi ...... Apa lagi korang!!! Kita serbu rumah PH hujung minggu ni! PH dah seram tu hihihi.....

Macam biasalah.....
Mem punya selera di hujung minggu. Nasi Kerabu dengan gulai ikan tongkol seketul! Lantaklah...... Pak Jilap nak cakap mak makan banyak ke hape, yang penting, selera mak kena diutamakan dipagi hari di hujung hujung minggu begini haha.... 

Mintak maaflah ye Warong Bistro, duta cuti hari ni, duta teringin nak make makane Kelate pulop! hihihi....

Pak Jilap punya pinggan....  memang jauh beza betul dengan selera bini dia hihi......

Apa kira mak..... pagi ni mak lapo hokey!! Paling mahal nampak beb!! hihi.....


31 comments:

  1. Nasi biru acik panggil ni kakau acik tak nak ikan tongkol..tapi sesekali makan tu ngan daging bakar dia tu nom

    ReplyDelete
  2. Ofis lama saya dulu, sekangkang kera jer kak dari kedai makan narak tue(G-mart Auto).Kalu buat statistik,dalam setahun ada sekali saya datang makan kat sana.Itupun sebab member belanja..huhu

    Nway,saya die hard fan nasi lemak payung depan masjid sungai sikamat(sebelah kolong air).Akak dah pernah cuba ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum pernah cuba lagi AKL tp jiran pernah bagi tahu kat situ sedap. Sedap sangat ke? Nak kena try jugaklah nampak gayanya kalau dah die hard sangat tu hihi...

      Delete
  3. amboi nasi kerabu gulai ikan tongkol yer..:)

    ReplyDelete
  4. Boleh nak pergi juga. Batu 12 aje yea.

    ReplyDelete
  5. ikan tongkol tu mengoda sungguh :D

    ReplyDelete
  6. Alaaa... terus perut ni berbunyi-bunyi tengok gambo makanan...

    ReplyDelete
  7. Menarik juga harga dia. RM16 tu apa akak? Nasi kerabu tu ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hakak bungkus Nasi lemak ayam goreng 3 bungkus OP...

      Delete
  8. Sedapnya nasi kerabu...Akak tak suka ikan tongkol nom...lain boleh je telan.

    ReplyDelete
  9. Jemput jemput semua tapi takde kueh raya, ok? hah..hah.. I love nasi kerabu! Tapi...tak minat dengan ikan tongkol. Kalau PH makan nasi kerabu, mesti pilih ayam atau ikan yang selain ikan tongkol. Memilih plop Mek ni hee..hee..

    ReplyDelete
  10. Rice to wednesday n ikan aya, pebret WP tu.
    Maklumlah dulu lama duk Teganu.

    ReplyDelete
  11. rm16 tu harga apa kak? curious saya tgk total rm30,,haha

    ReplyDelete
  12. Wah boleh tahan kos sekali sarapan tu. Boleh beli lauk mentah utk dua kali masak tu mak.
    Nasi kerabu best mkn dgn ikan goreng celup tepung mak. Nasi kerabu kelantan lain sikit dr versi terengganu.

    Ha, sopan tak komen ai hari ni, hehe.

    ReplyDelete
  13. mahal jugak makan kat situ ek? ikan tongkol mahal kot sebab nelayan kurang ke laut

    ReplyDelete
  14. wahhh!saya pon suka nasi biru ni..tapi lom penah try ngan ikan nasi dagang tu...selalunya daging bakar hangit2 tu jadi pilihan..hehe, solok satu lagi tak boleh tinggal..maunya harga tak tekejut.hikhiks.

    ReplyDelete
  15. selera besar tak pe ... kak oi .. protien tu .. tak gemuk pun ....

    ReplyDelete
  16. CH ingat RM15 tu nasik kerabu hang tu Nom..
    Memang mahal sangat tu..
    Rupanya RM7.50 ye nom..
    Kat Shah Alam nasi kerabu ikan tongkol ni rege lebih kurang nom..
    Kekadang dapt gak murah RM5.00.

    ReplyDelete
  17. hahaha. takpelah rm30 pun, lapar kan

    ReplyDelete
  18. sedapnya makae nasi kerabu.. Rice to wednesday... hihih, pebret saya juga tu.. hari2 is wednesday pun okey...

    ReplyDelete
  19. nasi kerabu dengan daging bakar pun sodap

    ReplyDelete
  20. RM 30 ... macam tak leh percaya jer

    ReplyDelete
  21. mahal klu sedap xpela... first time tgk nasi kerabu + gulai ikan kayu, biasanya ikan goreng tpng/dgg bakarkn...;-)

    ReplyDelete
  22. makaih.. boleh tahan harganya.. hee~ kalau sedap okay la kot kan.. puas hati..

    ReplyDelete
  23. Mkn 2 org ke tu..

    Bestnya ikan tongkol 2..huhu

    ReplyDelete
  24. wah nasi kerabu dia mahal juga ye
    tapi kalau sedap, why not kan. haha

    ReplyDelete
  25. dap ermmm...
    lya suka mkn nasi kerabu dgn daging bakar...

    ReplyDelete
  26. Feveret nie.. tapi suka makan ngn lauk daging or telur masin je..

    ReplyDelete
  27. janji apa yg dihajati...dapat...x kira la harga berapa...hihi

    ReplyDelete