Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 16 January 2017

Seharian di Selayang Mall

Salam Isnin....

Hujan lebat sungguh pagi ni. Kalau ikutkan hati, nak aje sambung tarik selimut sampai pukul 7. Haish,  kalau ikutkan nafsu malas ni, memang hancurlah jadinya......

Hari ni pagi pagi lagi mak dah masak hokey. Rendang ayam dengan sayur siap! Siapa kata mak malas masak? Eleh!!!!....

Mak kan cakap Sabtu hari tu mak ikut Pak Jilap pergi Selayang Mall sebab Pak Jilap lawan bowling dengan office mate dia. Mula mula tu mak bayangkan Selayang Mall tu, Selayang Capitol yang mak pernah pergi masa sepupu mak kahwin hari tu. Rupanya bukan..... Marah orang Selayang! haha ..... Best jugak Selayang Mall ni rupanya weyh. Tak rugilah megikut Pak Jilap ke sini.

Pak Jilap sebok berlawan bowling, mak anak beranak sebok tawaf turun naik mall ni. Bukannya nak support laki haha ....


Sempat lagi weyh.....buat photoshoot kat Romantika haha .....

Beg kotak kayu zaman dulu.... Cantik! 
Pendik kata sesiapa punya rumah yang berkonsep vintage dan hipster memang boleh cari perhiasan kat sini.....
Sudah boring..... macam macam gaya yang keluar.

You are always in my heart, Tuan Ihsan..... ececeh.....

Siapa lagi nak menghargai diri kita, kalau bukan diri kita sendiri..... 


Ok bye....

24 comments:

  1. uwaa..cantik beg kotak tu..nakk..:)

    ReplyDelete
  2. Pssstttt: beli tak?? cantiknya beg2 tu..

    ReplyDelete
  3. syok ya Mak ikut cik abang main bowling, Mak anak-beranak jln2 shopping. Saya pernah juga ke Selayang tp Stadium Selayang ikut laki main bola! Nasib badanlah kita ni...laki kaki bola.

    Btw! tahniah utk team PakJilap dapat no.1 kan.

    ReplyDelete
  4. Saya suka kedai-kedai macam niiii ;)

    ReplyDelete
  5. Seronok kan naik turun mall, Hainom? Ada beli apa2 ke? Cantik2 barang2 perhiasan tu. Kalau ikutkan hati, nak beli semua :)

    ReplyDelete
  6. Boleh beli belah sakan tu. Tak pernah sampai lagi sana.

    ReplyDelete
  7. Tahniah, geng suami akak menang ker tu..

    ReplyDelete
  8. pernah ke selayang mall, tapi tak sempat terjah ke romantika.. rugi rugi..

    ReplyDelete
  9. wah mak , jalan-jalan selayang mall;)

    ReplyDelete
  10. Selamat menyoping.
    yang tak selamat duitnya.

    ReplyDelete
  11. hamboi kak nom.... sakan lah dia pusing tawaf kt mall tuh...

    sapa tak rambang mata klu msk romantika kan... dr sejam blh jd berjam2 dlm tuh

    ReplyDelete
  12. Ko tawaf plak ya mak, tak ngukur lantai dah ye.
    Ish2x, ank dare pya gaye, nurun sape lah tu yek..;)
    Den tk pernah smp lagi selayang mall tu, tapi yg betulnya mmg den jarang2x pegi selayang.

    ReplyDelete
  13. Ko tawaf plak ya mak, tak ngukur lantai dah ye.
    Ish2x, ank dare pya gaye, nurun sape lah tu yek..;)
    Den tk pernah smp lagi selayang mall tu, tapi yg betulnya mmg den jarang2x pegi selayang.

    ReplyDelete
  14. Bestnya pagi2 dah hujan.Kat JDT sejak2 ni panas menyengat .Hahaa...kelakar lah anak dara hainom tu...apa punya gaya dah.

    ReplyDelete
  15. Wah uollsss..pergi Selayang Mall tak ajak mak pun.. mak duduk Kepong jer Hainom oiii..dekat la sangat.. Selayang Mall tu tengok dari luar macam buruk jer pastu tersorok dalam taman perumahan pulak tu..tapi masuk dalam tu.. hah Parkson ada kat dalam tu.. macam2 kedai ada dalam tu.. tapi food court jer tak de dengan wayang giteww..

    Minah Kiwi selalu jugak merenjan ke Selayang Mall kalau bosan takde benda nak buat kat rumah.. Mak long la uollss.. Single life macam ni la kan

    ReplyDelete
  16. Dekat JB ni ada juga romantika di Plaza Angsana
    Memang rambang mata kalau tengok.
    Lagi-lagi utk jadikan hiasan rumah memang geram tengok.

    ReplyDelete
  17. Sebab main bowling jugalah Nur rajin dtg Selayang Mall..klau x entah bila nk sampai sini..padahal dekat dgn umah mak Nur...

    Sukalah tgk hiasan tu, cantikkk...mmg rambang mata nk pilih

    ReplyDelete
  18. Kalau dah always in your heart, awat tak main bowling together-gether? At least tunjukkanlah 'kasih-sayang' kuasa delapanbelas tu dengan beri sokongan! Kalau Mak ada di situ, tentu Tuan Ihsan dapat jadi juara tau. Siapa yang untung? Mak juga! Sebabnya mesti dia ajak raikan kemenangan dengan makan besar gitu!

    Ish, Mak ni! Katanya sibuk melenjan keliling Selayang Mall, kenapa tak selfie kat semua outlets yang ada kat situ!

    ReplyDelete
  19. hahahaha~ tu ape tu gambar tak senonoh tu.. adoi..

    ReplyDelete
  20. wahhh team merah dpt no. 1 tu.. eh.. sekeluarga dh merah pun kira menyokong jugalah tu.. tapi nk buat gena, byk pula port menarik nk kna jengok.. klau sy pon pilih utk tawaf mall':)

    ReplyDelete
  21. Hahaha macam2 perangai anak mak jilap ni ye..tp serius lawa beg kotak camtu..mak saja la bukan nak suport pak jilap..keja menyoping ja

    ReplyDelete
  22. Macam2 perangai ko anak beranak perempuan tu ye Nom hahaha..
    Puas lah ko tawaf satu selayang mall tu ye..

    ReplyDelete
  23. Ala.. nape tak joint main bowling kak.. best tu..Hehehe.. Sha pernah sampai sekali je Selayang Mall nie.. tapi tak sempat tawaf sume tempat..

    ReplyDelete