Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 7 February 2017

Padang Besar, mak datang!

Salam Selasa korang.....

Trainlag mak masih belum hilang weyh!!! Mengantuk ya amat. Nak bangun pagi semalam dan hari ini, siksa betul.Tapi mengenangkan nak buatkan air, bekal untuk My Cinta Hati yang telah sehari semalam ditinggalkan tu, maka mak gagahkan jugaklah diri ini, cheewahhh.....

Mak sampai KL Sentral pukul 9.15 malam semalam. Gedebak gedebuk, gedebas gedebus, dekat pukul 12 jugaklah baru dapat baring atas my katil sweet katil. Huh..... gaya penatnya tu mengalahkan orang yang berjalan jauh je kan! Salbiah M yang berjimba sampai ke Jepun pun tak macam ni! Macamlah lama benar tinggalkan rumah!

Padahal pergi Padang Besar jeee.....

Sebelum bertolak haruslah ambik gambar depan pintu masuk ETS. Jakun weyh sebab pertama kali naik! Maklah tu hihi.... 


Yang perginya 13 orang termasuklah 3 orang budak. Ni semua geng satu sekolah TIKL dulu. Lama dah kami tak bergader gader sejak reunion x-TIKL Ratu Rania Gold dan gathering kat Pengkalan Balak beberapa tahun sudah.

Satu rombongan menghantar Mak Jilap kooo hihi.......


Pertama kali hokey mak diberi perlepasan sesorang siap bermalam lagi macam ni. Nak dapat permission bukan senang weyh! Permohonan telah dibuat beberapa bulan sebelum tu lagi tau! Rayuan kali ke 3 baru dapat lepas ! Adoiyai suamiku......

Muka mak mak yang terlebih excited dapat bergader gader naik ETS, macam tak sabar nak bersoping sakan je! Yang pasti, best weyh! Sesekali dapat bercuti daripada rutin kerja kerja rumah yang tak pernah habiis tu. 

Nak jugak berposing tunjuk kasut. Adoiyaiiiiii mak mak hampir nak menapose ni! Tak nak kalah! haha......


33 comments:

  1. jauh mak berjimba....bestnye shopping....rietta pown belom naik ETS...sebab mls berangkut barang....hehehe...

    ReplyDelete
  2. wahhhhhh tak sabar nk baca cite akak kt sana lah...
    cpt lah update kak nom... jgn lama2 trainlag tu yek...

    ReplyDelete
  3. Salam Hainom. Bestnya ke Padang Besar. Lama dah saya tak ke sana.kali terlahir pergi sana tahun 2004

    ReplyDelete
  4. amboi..makan angin nampak..untungla..hihi

    ReplyDelete
  5. Banyak ke menyoping Nom?...mesti riuh mak2 ni berjimba kan...tengok kasut2 tu macam kaki anak dara:-)
    Anak akak Iqa pun sehari sebelum Nom datang tu ,merayau juga ke Padang Besar tu tapi xde beli apa pun maklumlah pelajar ,kalau dah kerja mau satu bas barang dibeli.

    ReplyDelete
  6. sakan oii berjalan..hahahah...berapa tan shopping haa? kekeke

    ReplyDelete
  7. Wah berjimba sakan ye nom..
    CH tak naik lagi ETS ni nom..
    Best ye..

    Hang shoping apa kat sana..
    Tido kuala perlis ke..

    Hahhahha pak jilap tak sanggup meragut daun sorang2 nom...
    Tu yg berat nak lepaskan ..

    Best kan nom dpt berjimba2 dgn kekakawan ni kan :)

    ReplyDelete
  8. Hamboi.. jauh jalannya tu kak..
    selamat beristirehat ye..

    ReplyDelete
  9. wow best ni.
    aida dlm kepala otak tgh berpk nak bwk angkatan anak2 bertiga ber ETS ke pdg besar :)
    hmmm menarik!!!

    ReplyDelete
  10. sekali sekala bershopping..best..

    ReplyDelete
  11. nampak luas dalam kabin etc tu... selesa...

    ReplyDelete
  12. Seronok juga jln jauh2 naik ETS, takde jem, aircond best, ada ruang makan, bilik solat & tpt wuduk disediakan dlm ETS, TV ada show "Janam2" yg blh khatam 2 kali almaklumlah perjlnan lebih 5 jam dr KL ke PBesar

    ReplyDelete
  13. Bestttt & happening sgt..sume sporting..paling best part 'sharing is caring'..rasa xcukup time nk hapdet sume story..

    ReplyDelete
  14. mak lawa sangat.. lg2 perginya semau yg cun2.. risaulah pak nya nak bgi izan..
    best jugak kan kalau kumpul2 kwn2 lama beramai2 mcm ni.. girls day out

    ReplyDelete
  15. Seronoknya pergi holiday dengan geng2 satu kepala hee..hee... PH tak pernah travel pakai train. Agaknya tak boleh tidur semalaman (kalau perjalanan waktu malam) sebab dulu naik bas malam pun mata terbeliak sepanjang perjalanan dari KL ke KT. Bila sampai rumah jer terus loya >.<

    ReplyDelete
  16. syoknya pi Padang Besaq. Hampa2 saja conquer ETS tu kan. nak jenjalan jgak!

    ReplyDelete
  17. Amboi! sekeluarga menghantar dinda.
    Kena fahamlah yg mereka hantar tu makna balik jgn tangan kosong:)

    ReplyDelete
  18. dah jadi model sandal dan kasut pulak..

    ReplyDelete
  19. Baca post ni teringat bercuti tahun 2015 ada jugak singgah Padang Besar tapi tak shopping pun setakat layan Mr. A dan kids beli jersi bola murah-murah katanya.

    Huhuuhu entrynya pun tergantung tak buat harap tahun 2016 punya cuti datanglah rajin nak sambung buat entry.

    ReplyDelete
  20. Wah meroyan sampai ke Padang Besar.
    Tentu banyak barang yang diborong.

    ReplyDelete
  21. Mesti sakan bershopping tu, ya? :)

    ReplyDelete
  22. Ngalahkan model kasut lak, haha. Apsal ko pakai sandal mak, tak rok ar camni.

    Ko soping beli apa mak kt sane? Soping sakan ek? Bestnya dpt ngabiskan duit tuan ehsan kan, hikhik.

    ReplyDelete
  23. seronoknya dpt geder2 dgn geng lama. Bnyk ke sopink Nom..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak tak banyak habis jugaklah duit KY hihi...

      Delete
  24. Amboii makk syoknya boleh gader2 ngan kengkawan...sopink apa tu kat padang besaq?

    ReplyDelete
  25. sekeluarga menghantar ek, mesti ada makna tu mak. selamat berholiday mak, jangan noty k

    ReplyDelete
  26. Kiranya train to padang besar lah yer.. Hehe.. Mujur xde zombieee..
    Kemain lg geng2 mak ni..

    ReplyDelete
  27. Hahaha.. Kemain lagi akak & the gang.
    Tp sesekali dpt pelepasan mcm ni best gak kan. Mcm ira ank kecik2 lg, xdpt la nk berjimba mcm ni. Kene hangkut semua.. Hehe..

    ReplyDelete
  28. pak jilap tak sanggup berjauhan, tapi malu nak cakap.uit, namaku diseru rupanya...haha. Gi travel memanglah letih Mak.

    ReplyDelete
  29. huuhu..ni mak2 muda lagi la kak..

    ReplyDelete
  30. Hahaha pic last tu kelakar

    Memang best sesekali camni..anak2 dh besar takpa mak jilap..macam sy ni tak dpt la.nk tinhgalkan anak ke pengasuh dating dengn en suami pun tak smp hati..teringat ke anak je.huhuhu

    Tggu nti nk dekat menopouse baru bykkan aktiviti camni.sekarang pun macam la muda sgt.hahahaha

    ReplyDelete
  31. kasut semua tak mcm mak mak nk menopaus pon.
    bestnya lahai. dpt bergader gader gini..

    ReplyDelete
  32. noe pun x pernah naik lg ETS tu...ate laju beno ler yer...amboi gambar kasut pun ada yer...

    ReplyDelete