Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 14 March 2017

Kembong hokey makan pulut

Salam Selasa.....

Hari Sabtu baru ni, sepatutnya ada perjumpaan adik beradik mak mertua kat Senawang. Temanya portluck. So menunya Nasi Ambeng katanya. Hish! Mak tak de lah join group whatsapp makcik makcik Pak Jilap ni. Info semuanya dari Pak Jilapahlah. Itupun cuma jadi ahli pemerhati aje. Biasalah orang lelaki yang 'macholah sangat', memang cenggitu perangainya! Lain sungguh dengan bini dia, bukan setakat ahli group whatsapp, ahli sembang jugak hehehe......

Menu menu utama tu, kita serahkan ajelah pada mak mak sedara Pak Jilap yang masak, line line anak sedara, chop menu yang lite lite sudahlah hihi.... Ada ke Pak Jilap suruh mak buat botok botok. Hish, macamlah bini dia ni pakar masak, tak maulah mak..... dahlah masak pun kadang jadi kadang tak, pas tu nak suruh masak untuk santapan ramai macam tu. Kang bukan botok botok jadinya, mak yang botak seluruh badan bau rempah haha.....

So jalan mudahnya, kita order ajelahlah Serimuka Durian. Dah tentu tentu sedapkan, sebab pakar yang buat! Kat tempat korang berapa RM ye kuih talam macam ni?


Tapi malangnya, disaat akhir, terpaksa cancel pulak sebab makcik Pak Jilap yang sakit kat JB tu tak boleh bangun dah. Ingat lagi tak entri mak yang ini, 'dan air mata kami pun gugur' dan 'ke Johor Bahru' so lokasinya pun terpaksa di tukar dari Senawang ke Johor Bahru.

Kebetulanlah pulak Sabtu tu Pak Jilap ada urgent meeting dengan boss dia. Memang tak dapat pergilah sudahnya. Mak dengan Pak Jilap cuma dapat pergi esoknya, hari Ahad. Tak sedap hati pulak kalau tak tengok. 

Habis tu? Sapa yang nak habiskan Serimuka Durian setalam tu? Kalau bukan mak dan mak dan mak? Adoiyai.....Kembong hokey makan pulut haha......

31 comments:

  1. SEDAP X MERASA LAGI SERI MUKA DURIAN ..... BELAH SINI TAK DAK PULAK ORG MENJUALNYE ...
    KITA MKN PULUT TAK KEMBUNG ... DAH IMUN DARI KECIK PERUT NI DAH HADAM PULUT TAK KIRA MASA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya tak kembung pun Ma hihi..... saja propa tu

      Delete
  2. dah kembung ke belom? klu dah sapu minyak ue cam limau ek

    ReplyDelete

  3. Ko hadaplah sesorang talam tu ye nom..
    Mahu tak kembung..
    Cer hulur sikit kat CH ni..

    Kat tempat CH talam durian ni RM40 nom..
    Durian dia mmg merasa sungguh..
    Sedap dan puashati lah 😊

    Mcm mana m.cik tu nom..
    Kat hospital ke..
    Syafakillah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lain kali nak order kena gi Shah ALamlah nampaknya hihi...
      Makcik tu semakin teruklah CH ...kesian nengoknya. Dah tak rupa dia dah. Tak mampu nak bercakap dah. Sedih sangat

      Delete
  4. Mujurlah kuih jenis tu boleh simpan dalam fridge dua tiga hari ok lagi tu nghe!ngeh!ngeh!

    ReplyDelete
  5. mak! i suka tau talam duyan. ala nak jugak (tak ingat dah diet)

    ReplyDelete
  6. Tak pernah rasa lagi serimuka durian. Tapi kita suka makan kuih serimuka ni. Memang hangin lah lpas makan ☺

    ReplyDelete
  7. meh hantar sini..biar cik nor habiskan..hihi

    ReplyDelete
  8. meh post sabah mak.. lama x makan pulut ni..

    ReplyDelete
  9. kalau makan pulut ni mau bermalas-malasan saja jadi seharian....

    tapi memang tak pernah rasa lagi serimuka durian ni ;)

    ReplyDelete
  10. Mengelat ni nom ,patutnya buat sendiri untuk santapan makcik2 mertua :-).
    Abis tu setalam siapa yang perabiskam nom.Sayangnya jika tak abis...katanya mahal kan.
    Semoga mak cik pak jilap kembali sehat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. patut sedekah kat kita kan kak SI hahah

      Delete
  11. Acik belum pernah makan serimuka durian nom..sedap ye

    ReplyDelete
  12. Acik belum pernah makan serimuka durian nom..sedap ye

    ReplyDelete
  13. Kalau kita duduk dekat, memang kakcik buat muka tak malu minta kuih serimuka durian tu... :)

    ReplyDelete
  14. alah.... naper tak bg jiran2 kak nom oi... saja je nk abiskan talam tu sebekas beso sorang2 hahahhaha

    ReplyDelete
  15. aku tak pernah makan serimuka durian kak, seddap ke?
    sebab aku tak suka durian wakakakakkaka..
    tp pulut serimuka aku layan je..yg tu sedapplajhh..

    ReplyDelete
  16. Makan pulut cepat kenyang, kan Hainom? Lain kali ada kueh talam macam tu, jangan makan sorang2. Panggil PH untuk tolong hee..hee...

    ReplyDelete
  17. hahaha kembung takpa jangan meletup pulak susah nanti kak hehehehe. tak pernah pun dengar serimuka durian. biasanya yang hijau ja.

    ReplyDelete
  18. Bagus, elakkan pembaziran sikap yang terpuji

    ReplyDelete
  19. Kembung ngan rezeki tu, kat tmpt cikna 1tray RM28-35...
    Salam takziah, semoga dipermudahkn segalanya..

    ReplyDelete
  20. tak pernah lagi makan seri muka durian mesti sedap tu mak.

    moga mak sedara mak tu sihat2 lah hendaknya ye

    ReplyDelete
  21. hahaha..yg makan..mak..anak2..pastu mak lagi..pastu mak lagi...

    ReplyDelete
  22. sedapnya.... klu kembung meh hantar kat saya plak.. saya habis kn,, suka sgt...

    ReplyDelete
  23. nampk sedap. hantaq la skettt... hehehe

    ReplyDelete
  24. Hahahahaha apa nak buat... kita merancang Allah tentukan... makan berulang2 kali la eh okje... kalau sekali hadap memang kembung pulut la... 😆😆😆

    ReplyDelete
  25. kalau serimuka biasa tu kat sini 3 ketul RM1 lagi tu tgk jugak ketulnya besar mana. takpe la rezeki dapat makan seri muka seloyang hahahaha

    ReplyDelete
  26. x pernah lg makan serimuka durian ni 😂 tapi memang suka la makan serimuka pandan. lgpun, pulut boleh cantikkan kulit 😁

    ReplyDelete