Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 15 March 2017

Korean Snow Ice

Salam Rabu....

Kejadian Sabtu baru ni. Pagi, Pak Jilap meeting, petang tu dah kena heret dengan anak bini ke IOI City Mall Putrajaya hihi......

Ini semua sebab demam K-pop kat rumah tak habis lagilah ni. Lepas makan Korean Fried Chicken, dah nak makan dessert Korea pulak dah!..... Tak menurut kehendak anak, nanti kata mak bapak tak sportinglah, tak mahu luangkan masa dengan anaklah, itulah, inilah..... Tau ajelah anak anak generasi Y dengan Z ni. Banyak alasannya.....Weyh, kalau korang nak tau korang tergolong dalam generasi mana, boleh tengok blog Khairul Abdullah.com ni! Mak generasi X rupanya! 

Hanbing, Hanbing dah macam bunyi Kambing ek.....


Sorang generasi Y, sorang generasi Z,


Sorang lagi yang bergenerasi Z. Sebelah tu, Generasi X memang pemalu orangnya! Kalau rindu dengan dia, tengok ajelah lengan yang sado tu haha.....


Inilah dessert Korea yang diidamkan oleh Generasi Z katanya.....Haish! Kalau cenggini punya lazat, bukan generasi Z aje yang mengidam, generasi X pun sawan weyh! Sedap banget nih!! Mana boleh tahan tengok mangga tu......

Mango Snow Ice. 

Oreo Snow Ice

Sedap weyh!!!! Ais tu bukan macam ais biasa tu. Macam ais krim susu kena parut. Ringan dan cair di mulut. Harga dalam Rm20 henggit lebih satu mangkuk. Nak rasa benda alah ni, cepat pergi IOI City Mall Putrajaya sekarang! Gerenti korang tak akan menyesal!





25 comments:

  1. Tengok pun dah tergoda... Huhu..

    ReplyDelete
  2. Turun putrajaya lepas ni, kena pegi cari Hanbing ni..
    Saya pun gen X...

    Tapi kalau dgn harga tu, order satu aje lah makan 6 beranakkk. hahaha... nasib lah dapat mak yg tak berapa pemurah...

    ReplyDelete
  3. YA ALLAHHHHHHH...macam nak kene pegi cari jugak niiiii..

    ReplyDelete
  4. hamboih kak nom... skrg asik koreaaaa je

    dh jd hipster dh skrg... moden gitu hahhahaha

    ReplyDelete
  5. Den ni Gen2 nom πŸ˜‚πŸ˜‚

    Perghhh memang menggoda betul tu nom..
    Mcm nak terjah skrg jugak..
    Tak kira lah 20 hingget semangkuk regenyaπŸ˜†πŸ˜†

    ReplyDelete
  6. comeinye esrem dia mak....jauh plak nk g sna....

    ReplyDelete
  7. Apa2 generasi pun bila dah tengok rupa ais tu pasti meleleh air liur....
    Selera budak2 skg kan ...macam2.

    ReplyDelete
  8. Dunia kita berbeza Mak...kita gen Y :p
    Kalau anak2 sy dapat ice cream to konpom melompat tak berenti, sugar rush!

    ReplyDelete
  9. Dunia kita berbeza Mak...kita gen Y :p
    Kalau anak2 sy dapat ice cream to konpom melompat tak berenti, sugar rush!

    ReplyDelete
  10. aduh kak...nape laa aku bukak entry ni ari nie...udah le puase...mujur tak bukak tghari...kalo tak lagi meroyan cacing2 dlm perut aku ni kak oiii hahahaahahahaah..... nanti sesat ke sane leh le try ...mmg nampak sedap...

    budak2 skrang advance kak...tak sampai korea lagi, tapi tau dah mane nak cari mknn2 korea kat sini heehehehehe..ikutkan jek kak...dpt kite join merase sekali...

    ReplyDelete
  11. tengok gambar pun dah telan airliur saya ni mak, sedapnya nampakk

    ReplyDelete
  12. akak pun gen X upanya...tengok desert tu...bkn gen X je suke..pre baby boom pun suke :)

    ReplyDelete
  13. RM20/mangkuk, gulpppp telan air liur jelah, syg pula nak kuarkn pulus jk dah order 1 fanily...

    ReplyDelete
  14. layankan je la yak... tgok pon sedappp kak. ghehehe

    ReplyDelete
  15. Amboi! PH tak pernah rasa lagi snow ice ni, Hainom. Yang mango snow ice dengan sauce meleleh tu nampak sedap sangat. Kat tempat PH ada kedai yang jual tapi segan pulak nak masuk makan sorang2 hee..hee...

    ReplyDelete
  16. Saya suka yang cheesecake punya tu! hehehe kadang2 boleh lah kak nak makan ni. kalau tiap hari nak makan benda ni nampaknya kena kikis ais dekat dalam peti lah nampaknya haha.

    ReplyDelete
  17. kirim salam lah kat generasi X pemalu tu..haha

    ReplyDelete
  18. Pergh.... meleleh ailio tengok... jauhnya Putrajaya... huhuhu

    ReplyDelete
  19. tapi harganya makaiiiiii kena makan sampai licin mangkuk tu hihihi. tp kalau sedap puas hati la membayo nya iihihi

    ReplyDelete
  20. comelnyaaa 😍 kalau sedar rasanya, memang berbaloi dgn harga πŸ˜‰

    ReplyDelete