Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 2 March 2017

Trend mak mak zaman Insta

Salam Khamis....

Ingat Yati Cahaya Hidupku je yang baru dapat cucu? Mak pun dapat juga hokey!! hihi..... Tapi mak dapat cucu lelaki, Yati dapat cucu perempuan. 

Baby ni anak kepada anak sedara mak yang ini. Lama jugak proses bersalinnya. 2 hari 2 malam jugaklah duduk dalam wad baru mau keluar budak tu. Seriau pulak mendengarnya bagi mak yang tak pernah rasa sakit bersalin ni. Sakit sangat ek?

Muhammad Haqeem Naufal

Mohon jangan tanya mak, yang ni cucu mak yang ke berapa! Tak kuasa mak nak kira satu satu hihi...... Yang mak tahu, cucu cucu mak dah cecah angka puluhan, bukan belasan lagi.....

Adoyaiiiiii...... trend mak mak zaman Insta kot, suka main sorok sorok muka baby selagi belum lepas pantang. Terpaksalah nekmommy tempek kaler biru kat muka dia. Kenalah hormat permintaan mak baby. Dah anak dia kan.... 


27 comments:

  1. Tahniah dah bertambah2 cucu.Sama lah akak nom ntah berapa puluh dah cucu ,tak kuasa nenek nak kira.Cucu sendiri je belum ada.
    Mesti hensem kan cucu seperti nekmommy nya.

    ReplyDelete
  2. sy pn dah ada 4 org cucu...semua perempuan..:)

    ReplyDelete
  3. Alahaiii.. nenek zaman sekarang memang gojes! Bangga dgn nenek!

    Betol lah.. memang ade yang jaga pantang tak mau upload gambar baby masa dalam pantang. memang kena hormat lah kan~

    ReplyDelete
  4. eh..ok lah tu.dari mak-mak lain yang proses membuat pun nak share lagi annoying.kah kah

    ReplyDelete
  5. Tahniah kak....walau cucu dah berpuluh, neneknya tetap vogue gittew!!!

    ReplyDelete
  6. hai nanny muda sambil lambai2 tangan ^_~
    Untung ler muda2 dah ada cucu..untung2 Mak dah tua esok, cucu2 oleh menabur bakti.
    Saya ni, usahkan cucu sendiri, cucu sedara pun belum diproses lagi!

    Sedap nama cucu...

    ReplyDelete
  7. sakit bersalin tu mak..berbeza2 bagi setiap anak, ada yang kejap ada yang lama,adeh kalau ingat2 balik rasa ngeri, tapi kalau bagi peluang lagi nak je bersalin lagi hahaha.. cucu dah berpuluh tapi nekmommy tetap vogeh gituu, kite pun ramai dah cucu sedara, cucu sendiri taktau lah sempat ke tak heheh

    ReplyDelete
  8. Cucu2 sedara tak mainlah. Mana aci.
    Ni datuk sebenar. Dah ada cucu sendiri.
    Suka bila cucu panggil 'Atuk'.

    ReplyDelete
  9. tahniah mak, dah ramai cucu. 2 hari dok dlm wad? lama gak tu

    ReplyDelete
  10. tahniah dah bertambah cucu. seronok cucu ramai. kalau semua pakat balik kampung, meriah mengalahkan taska punya. :)

    ReplyDelete
  11. Sama lah dengan anak sedara CH tu Nom..
    2 hari 2 malam juga kat wad..
    anak nya pilih hari jumaat baru nak keluar..

    Dah ko anak bongsu nom..
    Memanglah cucu hang dan umur puluhan tahun..
    Cucu den yg sulung tu baru umur 6 tahun hahhahaha..

    Mujur anak buah den tak kisah..
    Letak jer muka anak dia dalam blog mak cik nya hahaha..

    ReplyDelete
  12. Cucu?!?! Berpuluh?!?! Ok macam tak percaya... Neknom nampak muda remaja gitu... hehehe

    ReplyDelete
  13. tak sangka dh puluhan org cucu mak ye....
    sedapnya bau baby baru lahir

    ReplyDelete
  14. bestnya bau baby mak!!! eh baby dalam dakapan mak tu bukan mak.. hahaha

    ReplyDelete
  15. Wow dapat cucu ke.. nanti dah besar sikit boleh dah nak reveal muka.. ahaha tajuk acah2 sangat tau

    ReplyDelete
  16. Tahniah kak dpt cucu baru..
    Walaupun cucu sedara, cucu jugak la kan.. Bestnye bau baby.. Hihi..

    ReplyDelete
  17. Eh, Hainom, ler ni yang muda2 pun dah dapat cucu ya? Seronok lah dukung baby. Cute gitu...

    ReplyDelete
  18. Ko ada cucu mak, aku lagi terer, dah ada cicit, haa..cucu mmg ramai lah, tapi semua belah mytoklaki lah, belah aku, ank2 akulah yg ada potensi nak bagi cucu sebenar.,ada 4,5 tahun lagi kot.
    Best kan dukung budak kecik camtu, baunya sedap, bau syurga kata org.

    ReplyDelete
  19. Iza xtahu bila nak ada cucu ni.. Anak baru 4 tahun.. Hihi.. Ntah nyempat ke x.. Huhu.. Sayula plak rasanya..

    ReplyDelete
  20. nekmommy? trend nenek2 zaman insta erks kikikiki

    ReplyDelete
  21. Alhamdulillah.. Bertambah lagi ye cucu akak.. Seronok betul belai baby..

    ReplyDelete
  22. Cucu rupanya kak saya ingatkan dah cicit dah hehehehe alamak gurau ja jangan marah. Tapi memang ada terbaca tak boleh share gambar anak kalau awal2 tu tak ingat pasal apa.

    ReplyDelete
  23. mcm2 plak pantang larang. tak boleh tunjuk gambo ekk?
    kalau tunjuk, pe jadik?

    ReplyDelete
  24. Hehe. Tu lahhh.. Lps ada kluar satu artikel dlu psl baby lps lahir xleh tnjuk la..mcm2..

    ReplyDelete
  25. takpe la layan jela. dah anak deme kan ihihihi

    ReplyDelete