Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 17 April 2017

Mengeram

Salam Isnin....

Kemana korang semalam? Mengeram kat rumah ? Mengeram kat shopping mall ?  Atau mengeram kat rumah orang? Haha.....

Mak mengeram kat rumah orang....... haha......Mengeram kat rumah anak sedara aka Tokey Biskut Raya . Melawat abang ipar sebenarnya. Abang ipar ( bapa Tokey Biskut Raya ) ni, baru masuk bateri jantung dia. Tulah tu, bila dah sakit sakit gini, rasa beruntung pulak kalau kita kerja gomen. Masuk IJN, pasang bateri, tak payah bayar satu sen pun, semua cost perubatan ditanggung sepenuhnya. Abang ipar mak ni pencen cikgu sekolah agama dulu.   

Yang kiri tu kakak sulung. Yang kanan tu dah tentulah Tokey Biskut Rayanya. Perbezaan umur mak dengan kakak sulung mak tu 26 tahun hokey.... Biasalah orang dulu dulu, anak dalam pantang, nenek pun nak dalam pantang jugak haha......   

Balik dari Rawang, sambung pulak mengeram kat shopping mall ni hihi.....  

31 comments:

  1. anak buah kak nom mmg lg tua dr kak nom ke?

    sbb nampak kt gambo tu mcm kak nom yg muda belia... tp yelah org dulu2 lain...
    sbb adik dana no 2 sama umur ngn pakcik dana yg bongsu... mak siap ckp dia yg tlg jagakan nyai masa dia pantang dulu hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Dana...dengan anak buah yg ni beza 8 tahun. Makcik lagi muda hihi....Tapi dia tetap panggil ikut pangkat, mak usu....

      Delete
  2. Sy dgn anak buah sulung beza 2 tahun jer, itulah pasal kami dua beranak "aku kamu", ha3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu kisah suatu ketika dulu tp bila masing2 berkeluarga n berjauhan, dah guna pangkat mak & anak sedara..

      Delete
  3. kita mengeram dekat rumah je tak pergi mana2 pun...

    oh patutlah nampak mak sedaranya muda, rupanya anak buah beza banyak tahun ye

    ReplyDelete
  4. Jauhnya perbezaan umor Hainom dengan kakak....dah macam mak dengan anak lah ya.Oklah dapat lebih manja2 gitu.
    Harap abang ipar hainom akan terus sehat...
    Toke biskut raya ,masyukkk lah nsk raya ni kan.

    ReplyDelete
  5. Tetiba nak kerja gomen kan bila part masuk IJN tu ngeh!ngeh!ngeh! mau taknya kalau ikut harga bukan gomen masuk bateri harga boleh sampai 70K gitu.

    Hehehhe Mrs. A mengeram kat kampung

    ReplyDelete
  6. Mengeram kat kenduri orang kak..hehehee..

    ReplyDelete
  7. kaknoor ngeram kat rumah je Nom
    yang best ngeram kat shopping mall tu
    jeles U...

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum MakNom!

    Saya ni sulung. Beza dengan adik bongsu-24 tahun. Agaknya, kami dah tua2 esok, gitu jugak agaknya ya...Yang mujurnya, saya kahwin lambat sikit, takdelah si Amir tu tua dari pakciknya!

    Sabtu Ahad baru ni, saya gantung kuali, dok mengeram makan kenduri kat rumah jiran, kawan dan makan malam kat rumah Emak...hehehe

    ReplyDelete
  9. bila tgk org sakit automatik akan rasa bersyukur sebab kta sihat kan.
    ana dah seminggu mengeram di rumah sebab tak sihat. cuma hari sabtu ptg gigihkan diri keluar kejap join event food review. tu pun terpaksa telan ubat dulu. huhu

    ReplyDelete
  10. Semalam seperti selalu terjadi, adik2 datang berkumpul di rumah kakcik. Memang riuh rendahlah satu rumah termasuk dengan anak-anak bawah umur yang bermain dengan riang-ria... :)

    ReplyDelete
  11. Semlm mia kat rumah jek .. shumi ada kursus motivasi so mls nak kluar klu family x lengkap.
    So sudahnya menyental dapurlah mia semlm. Hehe

    ReplyDelete
  12. Ingatkan mak ayam aje yang pandai mengeram.

    ReplyDelete
  13. SB mengeram kat kedai makan semalam, dari pagi sampai petang,. Malam baru balik.. Hahaa

    ReplyDelete
  14. Ada istilah baru plak ye, ngukur jalan, membubu, mengeram..mengeram tu kena lama la kan.
    Den sabtu tu ada kenduri kawen adik ipar, smlm ahad pagi2 seawal jam 9.45, eh.. Takdelah awal sgt, tolongla kemas apa patutkan, den pun bertolak balik ke rumah, lagi best mengeram kt umh sendiri..

    ReplyDelete
  15. Hainom, orang dulu2 macam tu, kan? My mother ada uncle yang lebih muda dari dia, baby uncle gitu hee..hee... Semalam seperti biasa, LL mengeram kat rumah aje. Happy :)

    ReplyDelete
  16. Saya mengeram kat Alamanda semalam...haha :)

    ReplyDelete
  17. Saya mengeram dalam gheta... on the way balik dari Kuala Terengganu ke KL... sambil-sambil tu menyinggah jumpa kawan-kawan encik hubby dekat Kuantan..

    ReplyDelete
  18. "anak dalam pantang, nenek pun nak dalam pantang jugak"

    hahahhaha. ini serious kelaka kak. hahahahhaa

    ReplyDelete
  19. Samalah kita, Mak. Saya dan arwah abang sulung pun jauh berbeza makan puluh tahun juga. Sebab itulah ngada-ngadanya lain macam sikit ^_^

    Oh, kalau tengok gambar memanglah Mak lagi awet muda walaupun ada anak buah lebih tua, ada cucu buah dan segala-gala buah dalam dunia!

    ReplyDelete
  20. Rasanya tak kemana.. KN mengeram kat umah jer.. melayan sikecik.

    ReplyDelete
  21. dok rumah je time2 off day gini kak. tp dok rumah pun still kena siapkan byk keje. sobs

    ReplyDelete
  22. saya mengeram kat rumah je wiken hari tu. kenduri akikah anak sedara. jauh juga beza umur mak dengan kakak tu. semoga sihat aje abang ipar mak

    ReplyDelete
  23. Betul tu nom..
    Bila bab sakit ni untung pulak keje gomen..
    Kos perubatan kemain tinggi skrg..

    Kakak sulung hang tu nom mcm dah boleh panggil mak..
    Macam adik beradik dgn mak mertua ko pulak nom.

    ReplyDelete
  24. Alamak.. nape fokus sha dekat gambar yg last tu.. adoilah mata..

    ReplyDelete
  25. kalau Ahad lepas, mengeram kat opis je.letih keje kekdahnya..haha

    ReplyDelete
  26. Mengeram di rumah ja 😂 Kalau rajin, barulah menjalar pi mengeram kat tempat lain 😏

    ReplyDelete