Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 27 April 2017

Singgah Butik Online

Salam Khamis.......

Teringin pulak nak buat bubur lambuk. Hari hari Khamis cenggini, kita masak yang ringkas ringkas sudahlah....ye tak? Banyakkan berehat hihi......

Kejadian masa balik Genting Highlands hari tu. Singgahan pertama....... Sebab apa singgahan pertama?Sebab ada singgahan kedua dan ketiga haha.... Sampai malam baru mak jumpa jalan pulang you! haha.....

Singgah butik online dekat dataran Melawati. Apa ke namanya, mak lupa pulak! Misslilyshop ke hape tah...... Budak budak sekarang ni tau ajelah! Skodeng kat Instagram le tu. Lama dah si Angry Bird ni cakap pasal kasut yang dia minat sebenarnya. Tapi mak buat dek je.  Mak bab soping soping online ni memang tak reti weyh! Bukan apa, malas je nak mulakan! Takut kalau dah sawan kang......Pak Jilap pulak yang menangis nanti hihi....

Sekarang memang banyak butik butik online macam ni ek, kat Bangi banyak! Cuma malas je nak pergi, sebab tak de saiz ai haha...... Penat mata tak dapat beli, rugi tau! 

Harga pun tak delah mahal sangat. Dalam Rm 39 henggit sehelai blouse. Kira rate biasalah tukan.....
Si kakak beli kasut, dia pun nak beli jugak huh...... Lastnya beli blouse beropol kat tangan. Sebab dia tengok Vivy Yusof pakai cantik katanya. Vivy tu sapa, adik tu sapa! Haih!.... Macam nak menari samba adalah.....! Dah beli ni, ko jangan tak pakai sudah dik!

Beg beg berbunga dan berbulu cenggini kalau  remaja yang pakai, cantiklah kot. Ini apa hallah pulak makcik kilauan sangkut kat bahu ni! Buang tebiat ke hape haha...... 


Kasut yang diidamkan anak daraku.....

30 comments:

  1. Kuat betul iman mak..
    Masihh bertahan tak beli online...
    Untung la pak Jilap...

    Tapi bab membeli online ni jangan la mula...
    Lagi2 org ygg mudah kena sawan.. hihihi

    Murah la kalau cuma RM39..
    Mcm tak caya jer mak tak rembat satu...
    Lagi sekali nak puji mak sbb tebal iman...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah kata tak de saizlah weyh haha....Kalau ada harus dah merembat, menyambar barang sehelai dua. Serious Bijen, mmg tak pernah soping online. Setakat nilah....Tak taulah esok lusa.

      Delete
  2. miss lily ni semakin berkembang. 3 tahun lepas kecik je kedai dia kak. ana kalau masuk sini keluar mesti tangan kosong. hehe. susah nak jumpa yg berkenan. tak pun size habis. hehe

    ReplyDelete
  3. anak2 zaman sekarang ni pandai je kan nak bershopping...mak tu sebab takde saiz kalau tak mesti rembat berhelai2 blouse tak

    ReplyDelete
  4. sayapun ada juga beli online, kdg2 ia lebih berkualiti dan murah berbanding kat luar

    (tiba2 teringat baju raya kt ig smlm, cam minat ntuk kami 5 beranak, boleh dibuat tema tahun ni tapi masih boleh bertahan hingga kini, nak ke tak nak?..hi3

    ReplyDelete
  5. Hainom, raya dah dekat, so time ni lah nak beli baju baru betul tak? LL tak minat sangat beli baju dan kasut. Bila baju dah lusuh dan tapak kasut tercabut, hah time tu lah LL bergegas-gegas ke Aeon cari yang baru.

    ReplyDelete
  6. cantik handbag tu....apa salahnya mak yang pakai....itu la mak....klu nak hdiahkan org, laju je bli...klu utk diri sendiri...mmg berkira sket....

    ReplyDelete
  7. penangan online shop kan.. pegi butik terus lagi puas hati.. hihi

    ReplyDelete
  8. Samalah Kita Mak...masih kuat iman tak terjebak lagi online shopping ni :)

    Tapi butik tu cam dokek jo umah den...nak kena terjah ni kihkih...

    ReplyDelete
  9. Sha nie tengah sawan online shopping la nie kak..
    sekali terjebak memang nak selalu.. hehehe

    ReplyDelete
  10. kt situ mmg ada mcm2 butik... artis punya pun ada... cuma sy je x penah nak sggh hahahaha

    ReplyDelete
  11. Skg ni macam2 butik online ada..
    Duit je la.. Hihi..
    Ira da lama x shopping online..

    ReplyDelete
  12. Hihi imm walaupun dok jual barang online, tapi kalau bab baju2 ni tak pernah beli online..tak reti nak mengukur saiz..

    Hmm nasib la takde saiz, kalau tak mesti dah sambar selai 2 kan akak.. hihi

    ReplyDelete
  13. Ky nk ucap tahniah Anom kersna baejaya menebalkan iman x shoping online.. 😉Jgn mulakan..skali terjebak payah nk benti..

    ReplyDelete
  14. Kak pun tengah2 berjinak dengan dunia perniagaan online ini. Adalah jual baju jubah yang simple2. Harga pun xlah mahal..x sampai RM100 pun. Berminat tu bolehlah ke blog kak..

    https://kelip-kelipkehidupan.blogspot.my/2017/04/jubah-bunga-rm90-termasuk-pos.html

    ReplyDelete
  15. Mak hainom ni kalau ada size..
    Dah sambar dulu tu..
    Lagi pun murah..
    Mujur tak ada size selamat duit yem rambo 😀

    Den pun tak tahu sangat beli online ni nom..
    Takut yg dtg nya lesung batu 😃😃

    ReplyDelete
  16. cantik nye... bangi memang banyak gile butik kan. dulu rajin jugak survey2 online, pastu kalau ade yg minat terjah butik. aim size, pastu tnggu offer kat online keluar baru beli. hahahaha. x confident nak main beli terus takut size x match.

    tp tu dulu. sekarang tengah bertabah kehulu kehilir badan dah mcm hypo. xpe.. kite tahan dlu. saba je la... huhu

    ReplyDelete
  17. abis kak nom tgk je ke?
    cun je hbeg tu kalu boh di bahu kak nom... yg penting conpident tuh

    ReplyDelete
  18. Kat Bangi kalau pergi, memang tak ingat jalan pulanglah, Mak... Banyak sangat 'singgahan'nya!

    Ni Kak Ton nak tanya, kasut style gitu memang jadi pujaan hati budak-budak muda sekarang ke? Asyik-asyik pasal kasut nih. Apa yang menarik pun tak tahu. Tapi dulu-dulu zaman u memang rajin juga Kak Ton beli kasut style gini...masa tu Vivy pun tak lahir lagi ^_^

    ReplyDelete
  19. Tepuk poket tanya selera.
    Mungkin ada bonus raya ni, bertambah2lah menyopink

    ReplyDelete
  20. Assalam okje
    Sihat? lamanya tak bertanya khabar di blog

    Shopping baju raya ke okje.. Tak lama dah kan nak masuk ramdhan dan syawal. Rasa cepatnya masa berlalu.

    ReplyDelete
  21. sejak saya kerja sendiri ni jarang sangat dapat sempat shopping online. nak ke kedai atau butik lagilah tak sempat. huhu

    ReplyDelete
  22. hehe..jangan beli tak pakai macam kak Sal..selalu macam tu

    ReplyDelete
  23. singgah khamis kak.. :)

    ReplyDelete
  24. Assalamulaikum makkkk!! Wah kemain mak skng ye asyik shopping je...tapi shopping kat butik2 camni memang best la byk pilihan dan memurah...ckp dgn adik acik mell pon ada baju ropol2 tu nnti bleh pakai sesama...hahaha

    ReplyDelete
  25. Nasib baik tak de saiz kan? Kalau ada sure mak yang borong lebih dari anak... 😜😜😜 tengok gambar-gambar tu memang cantik untuk remaja lah kan?

    ReplyDelete
  26. Kalau zaman stduy dulu, sawan juga beli jubah on9 😂 Sekarang, dah kurang dah

    ReplyDelete
  27. Bagus mak tak mulakan soping on9..kku dah sawan makan masa jugak nak berubat.hahaha

    Sy dh lama mula soping on9..lebih 10 tahun dulu tau.masa tak byk lg org meniaga on9..ao skang ni dh kurang sikit terujanya

    Lawa2 trendy jugak kasut beg n blousenya harga pun murah..sesuai la ngan anak2 remaja mak..blouse tu mak pkai msti gojes..mak tak berkenan ke fefeeling vivy.haha

    ReplyDelete