Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 17 May 2017

Cendol di Seri Iskandar

Salam Rabu...

Kalau Jiran Sebelah mak makan Lobster di Hari Ibu, Pak Jilap bagi mak Cendol je weyh di Hari Ibu.... Bang, nak Lobster jugakkkkk.....haha....


Asal datang Seri Iskandar ni, mak memang tak akan lepaskan peluang minum cendol kat Mr Cendol ni. Nak kata sedap sangat tu tak delah.... biasa biasa aje sama je macam cendol yang lain, tapi yang istimewanya cendol kat sini,  gula merah dia buh asing. Ikut suka kita nak letak banyak mana. Nak buh satu botol pun boleh....

Amboih bang.... makan cendol special sorang sorang nampak! Siap ada ice cream lagi! Ni hari Bapa ke Hari Ibu ni???


Mana mana yang datang Seri Iskandar ni bolehlah try ye. Kedai ni dekat Billion Seri Iskandar sebelah D Hotel!


Teruk betul memek muka gadis gadis Cendol ni, bikin spoil makcik Cendol haih!....


Den punyo! Cendol Kacang Merah! 


21 comments:

  1. Kalau makan time panaih lit-lit ni, memang 👍👍👍

    ReplyDelete
  2. Wah bestnya cendolnya banyak isi ...Akak suka tapi kalau bubuh aiskrim dh tak ori rasanya kan.
    Tak tahu lah bila msa dpt jejak Seri Iskandar ni...takde tujuan ,nanti lh kot2 dpt menantu orang sana...hahaaa.

    ReplyDelete
  3. amboi3..gambar cendol pagi2 ni haa..mana nak cari cendol nih

    ReplyDelete
  4. Nyesal lak x try time pi situ dulu mak...kalau la dpt cendol doyan tengah2 panas camni...syorgaaa ;D

    ReplyDelete
  5. Amboiiii geng, sedapnya cendol..

    ReplyDelete
  6. Cendol!!! teringat dulu masa bulan puasa masa kecik2. Mak kat kampung buat cendol sendrik. Ya ampunnnnnnnnnn......sedap nya tak sama dengan yang pernah dimakan di luar lepas tuh. Bayangkan, budak lagi kan masa tuh , puasa, panas ...rasa memang nak nak buka pose time2 tu gak. Hahaha! kenangan ku dengan cendol.

    ReplyDelete
  7. ptg2 ni.. dengan tambah durian lakk... arghhhh.. sedappnyaa... pastu panas2 lg.. pastu ada awek2 kat sblh.. ehhhh.. ;p

    ReplyDelete
  8. Sedapnya cendol! LL dan lama tak pekena cendol.

    ReplyDelete
  9. sedapnya cendol, teringat kedai cendol kat sri rampai

    ReplyDelete
  10. Sedap makan cendol bila panas2 ni...

    ReplyDelete
  11. Sodap nom...
    Tergoda tengok cendol pak jilap tu..
    Ado aiskrim...
    Kacang merah den kurang suko..
    Kalau perajuskan merah tu en suami je..

    ReplyDelete
  12. Mrcendol ni sy tak pernah kena lagi..tp katanya en suami sedap juga. Hari tu pergi Lumut tak sempat nak kena Mr Cendol..kt sana je ada..

    En suami n abahnya memang peminat setia cendol..mana jumpa je mesti pekena.

    ReplyDelete
  13. Sedap tu leh letak air gula ikut suka hatik..klau JM semangkuk tu x cukup

    ReplyDelete
  14. ok la tuuu dpt juga cendol hahaa lama tak p SI.. tgk okje mcm makin muda

    ReplyDelete
  15. Oh, teringat pulak saat makan cendo kat sini! Nasib baiklah tak kena stalk dengan peminat. Hahaha!

    Lamalah tak makan cendol. Ni nak dekat puasa ni, mesti nampak gambar cendol pun lain macam nikmat rasanya tau. Itu baru nampak, belum makan lagi!

    PakJilap tu simpan Lobster untuk hari merajuk isterinya. Kalau raungnya kuat, dapatlah pergi makan lobsterkan, kan, kan!

    ReplyDelete
  16. Cendol sedap dimakan ketika cuaca panas.. Nikmat je bila lau tekak..
    seri Iskandar tu dah dekat tu dengan tempat Sha.. hehehe

    ReplyDelete