Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 18 May 2017

Pagi semalam yang bizi

Salam Khamis....

Semalam mak sangatlah bizi sampai tak sempat masak hihi..... Alasan sangat ke idok tu?

Si Angry Bird dah decide nak ke Matrikulasi. Okay......mak follow aje! Ko yang nak belajar dik! So semalam pagi, pergi Bank Rakyat nak buat akaun bank. Nasiblah senang nak dapat parking! Ini masalah utama sebenarnya sebab tu kena pergi pagi pagi hihi..... 

Orang bank tu tanya bawak surat beranak tak? Memang taklah.... so memang tak boleh buatlah. Sudahnya balik free free je. Kira macam berjalan jalan ke Kajang di pagi hari jerlah kekdahnya. 
Balik tu singgah pulak BSN buat pembayaran pendaftaran. Yang ni nasib settle. Lepas tu ke Imkeda pulak nak booking test ulangan JPJ. Tarikh terdekat dah penuh, so ambik tarikh masa cuti Matrikulasi bulan 8 tu ha. Hari tu parking tak lepas! Nasib jalan raya lepas. Mahal jugak Test Ulangan JPJ ni, Rm212 henggit hokey. Lain negeri lain jumlah rupanya tau. Macam kat Batu Pahat baru Rm90 henggit. Cenggitu pulak ek.

Harap harap luluslah lepas ni dik oiii....

Balik rumah laju laju mengejarkan si TLBD nak ke sekolah. Nak senang, kita beli ajelah lunch.
Mak makan pecal ni aje dengan ayam golek lebih petang semalamnya. Kenyang juga makan sayur ni rupanya weyh. 


Betullah geng....2, 3 hari ni, duit mengalir memang macam air terjun nampaknya! haha....

28 comments:

  1. Murah ya kat BP buat ulangan...kat sini pun mahal nom,paling sikit pun 150.
    Biasalah nom,bila anak2 belajar ni duit bukan macam air terjun lagi ,kadang2 dah macam jadi banjir kilat .

    ReplyDelete
  2. Moga dipermudahkan urusan akak sekeluarga... Dah nak masuk matrik ye angry bird... Good luck k

    Sedapnya pecal tu Mak! Suka tau goda orang dgn gambar tangkap leleh :p

    ReplyDelete
  3. Teeduduk daa ni, banyak benda kena fikirkan, sib baik blum ada darah tinggi, stress yang amat...

    ReplyDelete
  4. sedapnya pecal kak nom tuh....

    adik dana pun baru nk tgk borang2 ngn surat tawaran tuh...
    dia msh keje lg, org dh suh benti awl2 aritu degil

    ReplyDelete
  5. Sedap nye pecal kak. Kebetulan malam ni ada org nk sedekah pecal sebab ada kenduri dkt rumah mak. Boleh lah makan puas2. Kalau dh jawa tu jawa lah juga. Haha

    ReplyDelete
  6. Mengalir cam air terjun yek, kira lagi laju dr mengalir cam air kan, dasat2x, ater nkwat camane lagi, udah namanya zaman serba memerlukan duit.
    Abah ank den akhir nya ikut kehendak ank nak gi asasi.

    ReplyDelete
  7. Register JPJ untuk ulangan dah ratusan ringgit? Mahalnya! Memang JPJ kumpul habis-habisan duit daripada student-student ni.

    Haish, betul. Sungguh tertekan betul. $100 je tak nampak apa-apa dalam sehari dua, habis begitu saja. Nak kata boros, saya bukan manusia yang kaki shopping...

    ReplyDelete
  8. sama laa kita... kenapa time2 tgh bulan jd mcm ni hahahaa


    nak pecal jg... ada belen x? ;-)

    ReplyDelete
  9. Memang nom..
    Lain negeri lain caj nya..
    Anak buah dulu belajar kat UUM..
    Ambil test kat situ jer ..
    Kedah lagi murag...

    Emmm lama tak mkn pecal..
    Mcm nak cari juga lah..

    ReplyDelete
  10. Sy ni bukan dua tiga hari lagi..ni hari2 duit mengalir macam air terjun..masuknya sikit..keluarnya banyak.hahaha

    Teringat pulak zaman sy amik lesen dulu..parking lulus tp jalan raya fail.haha

    Pecak tu sedap. ok terliur.huhy

    ReplyDelete
  11. tang mengalir wang tu, biasa lah kan.. kengkadang rasa macam tak percaya yg duit tu baru dikeluarkan kejap tadi tu, dah habis.

    ReplyDelete
  12. Harap2 luluslah test jpj tu ye Okje .. pecal tu mmg feveret !

    ReplyDelete
  13. Zaman skrg sume duhit ksk okje... x de duit pe pun x jadi..selagi anak x abis belajar lom dpt keje gitew la gaya nya..x pe nanti dia dh survive mesti akan d balas jasa maknya tu 😬

    ReplyDelete
  14. mahalnya!!!!! Hsna dulu ( 3tahun lepas laaa) RM50 je...ni dah 2oo ratus lebih ...banyak giler beza..

    ReplyDelete
  15. Mmg tinggi betul byr utk test ulangan tu. Rsanya kat sini xsmpai mcm tu..

    ReplyDelete
  16. bz ye mak hehehe lama xsinggah sini bz jugak. dpt matrik mana tu? nsib la lepas test memandu hehee. skrg mesti yuran lg mahal

    ReplyDelete
  17. moga luluslah semuanya kan. hihi. amboi makanan tu.. nampak sedap

    ReplyDelete
  18. sedapnya pecal, lama tak makan

    ReplyDelete
  19. Kalau sayalah memang tak kenyang makan pecal macam tu, Mak ^_^ Dah tahu anak tu masih minor, kenapa tak bawa surat beranak? Kang dah saja-saja aje jalan free. Tapi memang pun nak jalan free-free gitukan? Kalau duduk rumah mesti meraung nak buat kerjarumah 24-7. Lagi baik jalan-jalan.

    ReplyDelete
  20. Hainom, LL suka makan pecal. Sedap. Sebungkus tak cukup, weyh!

    ReplyDelete
  21. Tu belom masuk bulan puasa lagi... ha ha ha... Selamat Menyambut Ramadhan tak lama lagi.

    ReplyDelete
  22. Tu dia. Cekik darah betul sekarang. Nak ulang bayar sampai RM200. Kasihan kat orang yang nak kena ulang benda ni.

    ReplyDelete
  23. bz day saya semalam mak. sampai ke petang. buka desktop tak sempat

    ReplyDelete
  24. Itulah kalau nak berurusan dengan bank ke, pejabat tanah ke, airport ke kena check list betul-betul sepuluh kali ulang pun tak pe.

    Teringat Mrs. A trajedi tak lepas naik kapal terbang sebab kids tak bawa ic dan surat beranak huuuwaaaaaa.....

    Dah lama tak makan pecallele hurm... dahlah nak poser ni lagi teringin tengok gambar tu

    ReplyDelete
  25. Uish mahalnya test ulangan tu..
    zaman Sha dulu baru RM50 je..

    ReplyDelete