Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 9 June 2017

Tak sempat nak nangis

Salam 14 Ramadhan....

Mak tak sangka betul! Hairan sungguh kali ni tisu mak tak habis! Haha.... 
Heiiiii...... siapa cakap mak tak sedih! Sedih hokey! Mestilah sedih weyh...... tinggalkan anak. Bukan dekat dekat punya tempat tau, tapi nun jauh dihujung Malaysia nu. Mak suspect mungkin sebab kelam kelibut masa hari pendaftaran tu lah,  yang buat mak tak sempat nak nangis ! Bayangkan ajelah nak bergambar sama sama pun tak sempat.  Nasiblah dah ambik gambar masa hari meriki tempat semalamnya.

Hokey jangan kecam! Baju sedondon haha......
Kalau tidak, memang gambo ni ajelah yang dapat buat kenangan nampaknya haha ..... 
Pagi tu sampai sampai je terus mendaftar kat hostel diaorang. Masa pendaftaran, kereta tak boleh masuk kat kawasan hostel, kena park jauh. Nak tunggu kereta boleh masuk entah bila, so kitaorang decide angkat separuh barang dululah. Korang bayangkan ajelah.....!! Bedak ai cair hokey!!! haha....


Walaupun ada 2 pasang katil double decker, tapi cuma 2 penghuni je dalam cubical ni.

Sebelah cubical, ada ruang study. Bertentangan tu pun ada meja study lagi dan sebelah tu pun ada cubical lagi. So maksudnya dalam satu bilik ada 4 oranglah. Alhamdulillah.... nampak selesalah tempat belajarnya. 

Masa nilah yang jadi kelam kelibutnya tu. Lepas taklimat waris, ibu bapa ada masa 1 jam setengah untuk menghabiskan masa dengan anak, lepas tu jangan nak ngengada jumpa anak lagi. Dan dan tulah pulak si Angry Bird nak mencari cermin besar. Terpaksalah keluar jugak. Balik tu, turn budak budak pulak kena dengar taklimat. Barang ada lagi yang belum berangkat dalam kereta tu. Nak kena mendaki tingkat 4 lagi! Adoiyai...... Cuba cakap dengan mak, masa bila mak nak kena nangis?

Macam nak habis nyawa weyh hari tu!

Yang surprisenya masa tengah mencari cermin nilah mak ditegur oleh seseorang..... 

'Awak ni blogger ke?'

 Aduhhhh...... mana nak menyorok ni? Takkan nak panjat atas rak tu kot haha.....
Tak sangka ada jugak orang baca blog merapu mak tu hihi.....
Terima kasih Adibah kerana sudi menegur. Adik kepada Adibah ni pun rupanya sekali mendaftar kat tempat yang sama katanya. 


32 comments:

  1. femes mak kt perlis....perlis ok lagi, kawasannya kecik, kolej lain lg besau mak....nnti nnti boleh la singgah utara separuh ni....

    ReplyDelete
  2. jauh jgk tu perlis kak nom oi...

    adik dana aritu nsb lah daftar dia mudah, brg2 pun mudah nk bwk naik ke hostel... kereta boleh trnkan barang dkt ngn hostel jnji lps tu paking tempat yg disediakan

    pagi daftar kl 8.30 kul 9 lbh setel trs ke hostel, pastu kuar cari brg2 kms blik skit... dlm 11 lbh kami pun balik ....

    ReplyDelete
  3. Wauuuuuu.... glamer akak...
    Saya dulu pun belajar kat utara jugak tapi kat UUM. Tapi belah2 sana ok, makan murah

    ReplyDelete
  4. wow org kenal akak lah.hihi...sweet jer sedondon ...

    ReplyDelete
  5. wahhh jumpa rakan blogger yer... sampai rumah berderai ayer mata dak huhuhu..
    Tgh2 puasa diorg mendaftar yer, nnt dah nak balik raya plak... tak sampai sebulan

    ReplyDelete
  6. kekeke..boleh bayang penat nyer kak oiii..kalau saya dah balik baru start nangis kot ! hahaha..

    ReplyDelete
  7. Betullah nom kalau dah kelam kelibut mmng tak sempat nk nangis .Akak dulu masa Fateha yg mcm tu mmng xde masa nk nangis tapi masa tu Iman yg buat drama tak mahu balik Johor ,nk ikut pakciknya balik sg buloh...tensen dibuatnya.
    Wajah hainom kan gelemer mesti lah org kenal....bestnya ada peminat dalam senyap.

    ReplyDelete
  8. Kihkihkih biasanya awak suka terjah kawan2, kali ni diri sendiri lak yang kena terjah, cer kongsi perasaan tu??? .^_^ 🤔🤔🤔🤔

    ReplyDelete
  9. Jimat air mata tu nom..
    Nanti nangis masa raya jer haha😂

    Jenuh nak mengangkut dari tmpt parking..
    Mmg ketibas lah ye mcm kata kak ton ..
    Tak pe lah nom berkorban utk anak..

    Jauh kan nom..
    Nun dihujung utara..
    Elok juga dah beli tikit pergi balik..
    Nanti tak lah kelam kabut..

    Hihihi..
    Hang pulak kena terjah ye nom..
    Mcm tu lah agaknya kak ton..
    Kali pertama ke terjah..

    ReplyDelete
  10. Jauhnye matrik anak akak..
    Tapi tak pe, setahun tu x lama mana pun.. Tahun depan, akak da kena dtg balik angkut barang2 angry bird. Yg pasti, mesti lebih bnyk dr skrg.. Hahaha..

    Ok la satu bilik 4 org kan.. Dulu ira pun 4 org, tapi bila da lama2 ramai je yg rajin bertandang ke bilik.

    Hehe.. Kat situ x sempat nk nangis, balik rumah mesti nangis tu kan..kan.. 😜

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah dah setel ye urusan angry bird...

    Takyah nangis Mak, satgi org ambik gambaq malu :) Mak kan blogger femes seantero malaya hehe

    ReplyDelete
  12. Hai glamour Mak Nom ni. Pergi jauh2 pun ada orang kenal.

    AB ni cekal sikit orangnya kot ek. Biasanya anak kedua macam tu. Tambah pulak dah tergesa-gesa memang tak sempat nak beremosi lah ye, Mak...hihi

    ReplyDelete
  13. Wah! Bertuahnya mak nom ni sebab dah ada anak masauk pra-U. Tu la kebaikan kahwin di usia muda. Tahniah kpd mak nom n anak kerana berjaya masuk matrik.Jika ada kelapangan, jemput la join GA abam kie ni. TQ.

    http://www.zukidin.com/2017/06/duit-raya-giveaway-by-abam-kie-and-pals.html

    ReplyDelete
  14. Sekarang hanya gambar jadi kenangan. Tak apa. Nanti boleh pergi selalu akak.
    Ada peluang nak berjalan Perlis selalu.

    ReplyDelete
  15. wahh glemer kak nom, kat mane2 je pun ade orang kenal tuu.

    ReplyDelete
  16. hihi takpela mak tak sempat nangis. alhamdulillah semoga anakanda terjaga di sana

    ReplyDelete
  17. Tahniah dear.. anak dapat melanjutkan pelajaran. Jauh juga tu yer,tapi takperla niatkan berjihad menuntut ilmu kerana ALLAH. Glamer la Kak Nom..ade yang menegur tuh. Amik sign autograf tak? hahah..jangan kecam I. Memain ja..

    ReplyDelete
  18. Tahniah AB.
    Study smart not study hard.

    ReplyDelete
  19. Tahniah kat anak.
    Semoga dia berjaya.

    ReplyDelete
  20. Salam hainom.
    Anak ku jee entok UPSI tnjong malim.
    Tawaran entok wengi.
    Hari pendaftaran khamis iki.
    Sibuk iki dino nguruskay persiapan dokumen, medical , akaun bank ..
    Opo pun,
    Tahniah utk riko karo anak mu

    ReplyDelete
  21. Bungah banget bapa ea jee
    Besday dino ahad ..
    Dino senen entok keputusan anak d trimo melebu U ..
    Kiro hadiah besday seng terbaik

    ReplyDelete
  22. Jauh nun di utara tapi takpe boleh je naik flight.

    Fofular jugak HoKje ;-)

    ReplyDelete
  23. fuhh..femesnya..sorok muka..i xfemes k..haha

    ReplyDelete
  24. Waaaa glemer Mak Nom..
    Mak mana tak sedih bila berpisah dengan anak..

    ReplyDelete
  25. wah blogger femes. jangan nangis mak, anak gi belajo bukan gi perang.good luck angry bird!

    ReplyDelete
  26. Tahniah adik and all the best..
    Feeweeett...blogger glamer

    ReplyDelete
  27. Wah jumpa rakan blogger bestnya. Tahniah ye anak maju dlm pelajaran..

    ReplyDelete
  28. assalamualaikum.

    mana tak penat, dengar taklimat waris je berejam. hehe.

    ReplyDelete
  29. hehehe... dh mcm retis tu.. ada y kenal..
    lya lak harap kemana-mana jgn ada y perasan lya..malu+segan.haha

    ReplyDelete