Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 20 July 2017

Bukak Rumah sikit sikit

Salam Khamis......

Hai korang..... tolong jangan kecam mak sebab mak masih dalam mood Syawal ek!! Habis tu nak buat macam mana weyh, banyak lagi gambar Raya yang mak belum publishkan.......Lagi lagi gambar sekitar 'Bukak Rumah sikit sikit' tuan blog untuk jiran tetangga. Nasiblah tak ada Bukak Rumah sikit sikit untuk geng blogger. Kalau ada, habis bulan Zulhijjah pun belum tentu habis lagi entri Raya tuan blog tau ! hihi... 

Lensa kamera cap ayam sekitar bukak rumah sikit sikit kat rumah tuan blog minggu lepas. Ini kiranya aktiviti tahunan kitaoranglah. Time Raya je pun dapat bergader gader macam ni. Benda benda lagho gini memang idea mommies le, nak tunggu daddies punya idea, kang mommies kena pergi taklim kat masjid pulak hihi.......   

Mak masak menu paling senanglah apa lagi hihi..... Mee hoon sup dengan agar agar koktail haha..... Rendang dengan kuah kacang mak tempah aje dekat Warong Bistro. Kuih serimuka durian tu pun mak tempah! Nak suruh mak buat?  Kang ada yang makan pakai sudu pulak kang..... sebab lembik tak boleh potong hihi... 

Alhamdulillah, ngam ngam.....  

Tiga beranak selpie dulu sementara tunggu jiran jiran sampai ah....

Muka muka ni je pun yang ada tiap tiap tahun...... 
Tuan rumah baru sempat luruskan tulang belakang tu weyh! Kalau tidak memang ke hulu ke hilir jerlah kerjanya. Maklumlah..... tuan rumah kan bizi. 
Penat memang penatlah, tapi seronok ah dapat sembang!

Daddies kita buh luar rumah noh! Dalam rumah bagi mommies. Senang sikit nak wefie hihi..... Syukur alhamdulillah, dikelilingi jiran jiran yang baik macam korang.

Terima kasih jiran jiranku...... maaf diatas segala kekurangan. Panjang umur, murah rezeki Pak Jilap, tahun depan kita boleh gader gader lagi ek....



Wakil tetamu dari Lipis..... walaupun orang yang memberi tak ada, tapi jug pemberiannya sangat bermakna pada tuan rumah dan jiran jiran. Jug yang mak isikan kopi O panas. Moga Allah murahkan rezekimu sahabat!




26 comments:

  1. terliur pula tngk mknn tu 😍

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah.
    Program yang dapat mengeratkan ukhuwah.

    ReplyDelete
  3. seronokkan mak kalau ada jiran2 yang baik macam ni. buatlah untuk member blog pulak mak konpem mak kena buka khemah tu hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu AA..
      Tapi kalau group Aweks tak perlu kot..
      Boleh lah layan mee hoon sup tu..😊

      Delete
  4. Tak ramai ye nom..
    5 keluarga je yg dtg..
    Tu mesti jiran sebelah rumah dgn depan rumah kan..
    Masa ni lah nak eratkan silaturahim kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai jugak Ti....lebih sepuluh family jugaklah.....Gambo atas tu antara yg masih tinggal. Masa tu dah pukul 11 tu

      Delete
  5. Hehehe... meriah gitu ialah setahun sekali je pun kan HOkj.
    Selagi Syawal masih ada harus 'up' semua gambar raya.

    ReplyDelete
  6. Sedap pulak nengok rendang tu ☺

    ReplyDelete
  7. Seronoknya dapat berkumpul jiran tetangga begini. Rumah kakcik dah bertahun-tahun tak buka walaupun sikit-sikit untuk jiran-jiran datang berhari-raya... :(

    ReplyDelete
  8. Mak, bila ko buat ni,tak jemput aku pun, tak aci tol la ko, camni taun depan ko kena manage jugak rumah terbuka sikit2 utk geng aweks tau, nnt aku dtg bwk meehoon tomyam ke, rendang kaki itik ke,Kari ikan temenung ke..kan,mwehehe.

    ReplyDelete
  9. kemain meriah ea.. lepas nie buat open house untuk blogger pulak kak.. hihi

    ReplyDelete
  10. Baguslah jiran2 hainom selalu ada bukak2 raya gini...semoga ukhuwah semakin erat .Seronok akak tengok...akak yg duk kg ni pun jiran dekat rumah pun ada yg xkenal,apatah lgi anak2 yg sesekali balik.

    ReplyDelete
  11. sikit-sikit pun meriah rumah mak!

    ReplyDelete
  12. raya sakan..lagi sakan jiran2 sporting kan.. raya jangan tak raya..hihi

    ReplyDelete
  13. Raya kan sebulan. Tak kecam aihh. Syok tengok orang lain beraya sakan.

    ReplyDelete
  14. So bukan open house lah, open sikit2 only. Seronok tengok gambar raya :)

    ReplyDelete
  15. Sedap tu meehoon sup..
    Wah.. Licin periuk..👍👍👍
    Seronok dpt beraya dgn jiran2..
    Meriah..

    ReplyDelete
  16. Bukak rumah sikit sikit pun ada ye kak..hehe.. meriah jugak tu nampaknya.. Alhamdulillah..dapt eratkan hubungan sesama jiran...menu pun boleh tahan... :)

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah ada juga wakil juga dr Lipis ya.. 😆

    ReplyDelete
  18. Comel ajer tajuk entry tuh. Hhihihi...sedap tu soto ke bihun sup? my favourite. Pandailah bajet ...cukup2 makan ajer. Kalau Nany mesti dah macam ade yg kena standby nugget ajer kat rumah. Takpun order roti canai mamak. HAHAH!

    ReplyDelete
  19. Syabas Mak Nom, menjadi juga buat rumah bukak sikit-sikit..
    Alahai makanan tu meriah sangat..

    ReplyDelete
  20. terliur tengok gambar tapi tak nampak gambar koktelnya...

    ReplyDelete
  21. Menu paling best dan senang.. Meehoon sup.. Kikiki.. Boleh tiru idea nie nanti..

    ReplyDelete
  22. amboi..open house sakan ni..:)

    ReplyDelete
  23. best kalau jiran2 dtg.
    sembang2 sampai lewat mlm.
    anak2 main kat laman...

    ReplyDelete