Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 4 July 2017

Minggu Lepas Hari Raya

Salam 10 Syawal....

Lama sungguh tak menulis. Tambah kematulah jari jemari mak yang gemuks ni. Ingatkan puasa, jari jemari mak boleh jadi runcing. Tapi rupanya tersasar jauh !! Haha....  

Bizilah weyh! Faham ajelah bila balik dari kampung. Mendobi 5 hari 5 malam baru siap tau! Rumah dahlah macam tongkang pecah. Pulak tu, aktiviti rutin mana boleh tinggal, beraya kat mall hihi..... Tulah pasal..... mana ada masa nak bermalas malasan depan laptop? 

Hari ni barulah mak boleh bernafas dengan nyaman tau! 

Marilah menatap gambar gediks pembuka entri...... Mohon muntah berjemaah haha...... Haih! Tua   tua pun ingin dimanjakan bini gitu kahkahkah.....

Tahun ni mak beraya di kampung. Mak balik kampung hari Sabtu. Alhamdulillah.... jalan clear tapi sampai kampung hari pun dah petang! Macam biasalah Mak Jilap kalau balik kampung, banyak tempat persinggahan. 

Bila dah sampai kampung petang, janganlah harap mak masak di pagi Syawal hokey!! Mak tempah jer dengan kawan mak. Pertama kalilah rasa senangnya hidup di pagi Syawal sebab tak payah bersengkang mata masak pelbagai juadah. Terima kasih paknya!

Habis solat Raya, marilah kita berphotoshoot. Tahun ni mak tema fefel ye korang. Habis semua orang mak fefelkan hihi....

Macam biasa...... Mak Jilap memang selalu hover hihi....

Emmm..... placing kamera yang tak betul. Kepala pun jadi separuh. 

Bonda.....

Stop dulu..... nak masak! Esok kita sambung lagi dengan cerita Raya Raya Hari Raya yek!....

Belum terlambat kot nak ucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin kat korangkan!!!! Moga Allah menerima ibadat kita semua



21 comments:

  1. selamat hari raya mak...dah tua2 lah kena makin sweet dan manja2 mak, barulah merpati dua sejoli, yang menengok ni pun rasa sweet je..takde rasa nak muntah berjemaah pun hehehe.

    cantik tema fefel, kita tema merah menyala

    ReplyDelete
  2. Selamat hri raya akak..cantik baju akak😊

    ReplyDelete
  3. Selamat hari raya Aidilfitri HOkjer...
    Mohon maaf zahir dan batin juga.
    Awak nampak fefel ngeh!ngeh!ngeh!

    ReplyDelete
  4. Amboiiiiii romantiknya, jeles kita..

    Selamat hari raya, maaf zahir batin..

    ReplyDelete
  5. Salam Aidilfitri kak.. Cantiknya purple itu..

    ReplyDelete
  6. Gambar first tu sweet, kaler pepel tu pun sweet. Kalau mak jilap nak menantu tau anyam ketupat, bolehlah PM tepi..haha. Selamat hari raya, maaf zahir batin kotlah salah cakap ke apa ke ye.Semoga bahagia di hari raya

    ReplyDelete
  7. Selamat Hari Raya mak Nom!
    Maaf atas salah dan silap LZ..
    Tertunggu entri Raya Mak Nom, tak tipu tau.
    Awat nampak lebih muda dan berseri2 Mak Nom, PM tepi rahsia muda berseri ;-)

    ReplyDelete
  8. Selamat hari raya Mak!

    Rindu dengar celoteh Mak :)

    Cantik baju Raya Mak sekeluarga. I like :D

    ReplyDelete
  9. akhirnya kuar jgk ntry lps raya kak nom

    cun baju raya pepel itu.... bestnya lah tak pyh msk juadah semua dh terhidang cantik di atas meja

    ReplyDelete
  10. Salam 10 Syawal Anom... seronok kakcik tengok kegembiraan keluarga Anom menyambut Syawal... :)

    ReplyDelete
  11. ada pun entri kak hainom. haha
    Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin kak. I is suka kaler fefel akak tu. 😍

    ReplyDelete
  12. Dah seploh syawal ek, tak perasan den.
    Apapun den nak ucap selamat Aidil Fitri juga Kat ko sekeluarga mak yo, mzb tau sbb kadang2 aku komen Tak tentu hala, Mana tau ko terasa ek, ampun maaf dr ujung jari yo.

    Best la ko takyah masak, aku dok rumh MIL empt hari, 4 hari gak aku sandang jawatan chef tak bertauliah.😎

    ReplyDelete
  13. Selamat hari raya nom..
    Suka tengok warna pepel sedondon ...anak2 dara dgn mk dara sama ayu.
    Nmpk sehat mak bunda ....Alhamdulillah

    ReplyDelete
  14. Salam 10 Syawal.
    Ada 20 hari lagi boleh sambut raya.

    ReplyDelete
  15. Selamat hari raya Mak..
    Saya pun tema pepel tahun ni..

    ReplyDelete
  16. Selamat Hari Raya untuk Kak Hainom sekeluarga... Cantik tema pepel tu..

    ReplyDelete
  17. Ku lihat fefel 😊😍😂

    Byk nor alasan ye..
    Jejari gemuks lah..
    Apa kena mengena dgn up entri tu..

    Den pun tak update entri baru..
    Tahun ni lemau sungguh nak buat entri..

    Selamat hari raya maaf zahir batin ye Nom..
    Mano tahu komen den byk menyentuh hati..
    Kosong kosong yo..😘😍😗

    ReplyDelete
  18. Selamat Hari Raya Okje ... Maaf zahir batin.
    Wow tema pepel ye tahun ni, nampak semakin awet muda. Jangan dimarah Pak Jilap tu, kalau bukan dengan isteri tercinta, dengan siapa lagi dia nak bermanja .. hehe

    ReplyDelete
  19. cantik nyer fefel uolls!
    iolls cokelat aje di raya pertama.

    ReplyDelete