Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 11 July 2017

Pantai Morib

Salam Selasa......

Hujan lebat kat sini Subuh tadi. Kalau ye tak ye, berat jugak nak pergi kerja tau! Nasiblah mak hanya seorang penanam anggur. Malas malas, masih boleh terbongkang depan TV hihi...

Minggu baru ni mak ke Pantai Morib. Tak pernah pun sampai sini, sebelum ni...... Cantik jugak tempat dia. 

Hala ke Banting ni pun, sebab pergi ziarah sahabat satu sekolah dulu. Lama tak jumpa dia sejak Outing Ratu Rania Gold dulu. Lepas tu cuma sembang kat group Whatapps ajelah. Teringin sangat nak jumpa dia sebab dia sakit sekarang ni. Sorang demi sorang kawan mak dah di tarik nikmat sihatnya, takut ek..... Allahu akbar. Moga Allah sembuhkan penyakitnya...... 
                        
Bila lepak kat sini tetiba fikiran menerawang ke Tanjong Mas, satu tempat fofuler kat Muo. Tempat santaian Salbiah M petang petang jugak hihi.... Saling tak tumpah weyh! Cuma Tanjong Mas tu tepi dia bukan pantailah, sungai je.... 



Kedai makan pun banyak. Ada sate, ada ikan bakar, ada kedai tomyam, ayam dengan sotong gunting, ketam dengan sotong goreng rangup pun ada. Tak payah dah nak ke Terengganu! 

Nampak sate, teringin pulak nak makan sate! Ikut nafsu betul..... Tapi kuah dia, masih tak boleh lawan kuah kacang Muo hokey!.....
  
Sebenarnya mak masih kenyang sebab baru makan Spaghetti kat rumah kawan mak tadi, tapi dah Pak Jilap ajak makan nasi, maka mak sumbatkan jugaklah.... Kang derhaka pulak tak ikut cakap suami kan haha..... Harga, boleh tahan jugak mahalnya kalau banding dengan Umbai tu. 

Kalau selalu, post gambo sweet tahap diabeties sepatah kata Aryan Azra kali ni post gambo serious tahap gangster pulak ah...... 




18 comments:

  1. Hehehe...Nany pernah sekali gi Morib ni sebab adik ade kat Banting. Tapi tak der la gi makan2 kat situ. Bawak budak2 main giant bubbles ajer. Seronok gak ! :)

    ReplyDelete
  2. amboi lepas ke pantai morib ye..., eh macam menarik je tengok macam2 makanan ada hahaha...dekat dengan rumah je pantai ni tapi apapun taktau..lama tak jejak pantai morib ni lalu2 ada la sesekali.

    uihhh...kecut perut aih tengok gengster dua orang ni..hehehe kata gengster tapi ni gengster dalam hati ada taman ni..muka ada senyum jeee

    ReplyDelete
  3. Salam hainom ..
    Riko areng kampong ku iku.
    Morib, 6 km seblm kampong ku...
    Ngon nainan ku egek cilik2 mbiyen..
    Lbh ayu seko tanjong mas kan !!!
    Hihi

    ReplyDelete
  4. Semoga kawan hainom tu diberi kesembuhan..
    Dah nak dekat kilauan mmg byk lah penyakit yg singgah nom..

    Tanjung mas tu mcm muara nom..
    Lain feel dgn pantai morib ni..
    Best weyyyy..
    Tapi dah lama tak jejak ke sana..
    Tengok best pulak mkn yg terhidang tu..

    Perghh... gengster kampung pokok ke nom..
    Hutan pokok mana yg hang terjah tu nom..

    ReplyDelete
  5. bestnya... tang ayat kalu tak mn derhaka tu tak menahan....
    tp mmg menggoda nengok sutun grg tepung tuh

    ReplyDelete
  6. Saya kerap ke situ. Tak jauh dari rumah saya. Kalau jalan kaki tak larat. Drive cuma 30 minit. Kalau saya balik kampung saya suka ikut jalan tu. Malas nak ikut highway. Bukan pasal toll. Tapi kalau kat highway kereta saya tak tau nak slow.

    ReplyDelete
  7. ada makcik sorang duduk sini tapi dah lama x singgah rumah dia sbb dia rajin balik rumah nenek.. xde urusan pegi sana hehe.. tatau skrang da ade signboard tu..

    ReplyDelete
  8. Kita pegi morib 4 years ago, tengah mabuk pregnant kan Kakak.. Makan semua tak lalu Mak, minum air kelapa je huhu...

    Moga Mak terus diberi kesihatan yg baik aamiin.

    ReplyDelete
  9. amboi mak banyak pulak gambor sweet2 dia..

    ReplyDelete
  10. Alasan takut derhaka kononnya padahal sukalah tu dpt mkn best2 kan okje.
    Gambar bawah tu mmg nmpk gangster, cam abg long dan kak yong tengah jaga kawasan .. hahaha

    ReplyDelete
  11. untungla sokmo g jalan2..kita hari minggu tdo jer..haha

    ReplyDelete
  12. bau makanannya sampai ke sini.
    orang puasa tau.

    ReplyDelete
  13. aida pernah dtg sini, makan mlm & makan tghari.
    time tu holiday kat gold coast tu hah.
    nice place.

    ReplyDelete
  14. Dah pernah pergi pantai Morib tapi dah lupa bila nampak sangat lamanya dah tak pergi.

    Semoga kawan HOkjer dikurniakan kesembuhan dengan kadar segera.

    Kenapa gambar time sorang tu muka sedih jer...?

    ReplyDelete
  15. tak pernah sampai lg ke sana.. raya mkn satay makan itu sampai rasa muak dh akak 😅😅 posing last tu kemain

    ReplyDelete
  16. Gambar yang last tu paling terbaik.. Kikiki.. Sha tak pernah sampai lagi pantai morib nie..

    ReplyDelete
  17. eh..kita ada tudung sama dengan mal..bunga sama kaler len sket..sedap kalau makan sambil di tiup angin laut gini :)

    ReplyDelete