Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 16 August 2017

Hikayat Nenek Kebayan dan Tuan Puteri

Salam Rabu korang....

Satu hari, di hari bekerja beberapa minggu yang lepas, Tuan Puteri Bongsu ajak makan pizza. Teringin katanya. Dia ni kan memang memanjang teringin tau!

Maka untuk tidak menghampakan sang Tuan Puteri, Nenek Kebayan pun pergilah ke kedai Pizza. Orderlah set untuk 2 orang.... 1 regular Pizza, 2 mangkuk sup cendawan, garlic bread dan 2 gelas air.


Tak cukup dengan itu,  Tuan Puteri teringin pulak nak makan cinnamon bread. Katanya Cinnamon Pizza Hut lagi sedap kalau nak dibandingkan dengan Domino. Kata dialah.....entah ye entah tidak! 


Dah katanya perangai tu sama naikkan, Nenek kebayan pulak terliur tengok BBQ chicken. Entah bilalah nak masak sendiri ikut resepi Ayam BBQ Phong Hong. Tahun lepas lagi dah beli sos BBQ nya hihi.... Sampai sudah belum mencuba!

Semua pun sedap kalau dah katanya orang yang masak ni. Sedap weyh Cinnamon Bread tu, lembut sangat! Buat sendiri pun belum tentu jadikan....

Sudahnya tak habis! Tuan Puteri dan Nenek Kebayan sambung makan kat rumah!

Sekianlah kisah Hikayat Nenek kebayan dan Tuan Puteri makan pizza hihi....

28 comments:

  1. Nasib baik mengaku Nenek Kebayan. Ingatkan nak ngaku Permaisuri Raja. Dah lama tak muntah kaler-kaler nih.

    Eleh, Mak! Sesekali makan Pizza Hut order regular pizza aje? Atau, Mak ada order Large Pizza tapi tak mention dalam blog? Ahah, Kak Ton tak baik dibohong-sunat tau. Kahkahkah!

    Penyakit lemau dah hilang ke? Penyakit main masak-masak pun dah kebah ke?

    Apsal ek bila Kak Ton bersiaran aje, Mak terus 'malap' ? Takut kena kutuk face to face lah tu ~_^

    ReplyDelete
  2. Amboi sedapnya tuan puteri dan nenek kebayan bersantap.

    ReplyDelete
  3. Nampaknya nenek kebayan yang lebih2.

    ReplyDelete
  4. mmg menjadi 2 beranak ni kalau kuar merayap bersama2

    mmg nampak menyelerakan segala menu tu kak... lagi2 ayam bbq tuh... perkkkh menggoda

    ReplyDelete
  5. Amboii beli dari last year tau.. lama betul peram tu..

    ReplyDelete
  6. Aikk nenek kebayan? Bukan tuan permaisuri ke kak nom?

    ReplyDelete
  7. Ke mana tumpahnya kuah jika tak ke nasi.. 🤗

    ReplyDelete
  8. Eh! kebetulan pula tadi Mrs. A and gang lunch baru je makan pizza.
    Tapi we all order set bajet je express lunch ngeh! ngeh! ngeh!

    ReplyDelete
  9. santapan tuan puteri ala raja2 gitew :D

    ReplyDelete
  10. haha comel je nenek kebayan membebel pasal piza hari ni. 😁😁

    ReplyDelete
  11. Ni nenek kebayan yang teringin ke si puteri....banyak juga hidangan nya.
    Ermmm....nenek kebayan moden mkn piza ya nom.

    ReplyDelete
  12. hahahaha!!! Kuat makan Nenek Kebayan dan Tuan Puterinya. OK lah, sekali sekala kan, Hainom. Enjoy jer. Boleh tapau balik rumah pulak tu.

    ReplyDelete
  13. Amboii ngaku nenek kebayan plak dah, nenek kebayan awet mudo gitew, sila share resepi awet mudo tu, Oo..faham2, makanlah piza sokmo, nescaya awet muda.

    Den suka oder piza ni pastu makan santai2 sambil bersila atas lantai.

    ReplyDelete
  14. Alahai cravingnya pulak tengok pizza tu. kecur liur dibuatnya sis. :D

    ReplyDelete
  15. Alaa.. nenek kebaya ni pun nak jugakk

    ReplyDelete
  16. Hola OKje.. SB datang jenguk tuan tanah. Nampak sgt sedap semua tu..

    ReplyDelete
  17. wah sedapnya mak, wiken ni nak ajak husband gi makan sini la

    ReplyDelete
  18. Mesti happening kann isi rumah, sorg tuan puteri bongsu, mummynye nenek kebayan pulak, penyeri orang panggil. Update lagi entry nak baca nak bacanheee

    ReplyDelete
  19. Canggih nenek kebayan sekarang ni

    Dulu nak jumpa nenek kebayan kena daki gunung ledang

    Hehe

    ReplyDelete
  20. Bilo lah den nak dapek jadi tuan puteri dgn nenek kebayan ni..
    Boleh santai2 gi mkn2 time org kojo tu 😆

    Sodap nom..
    Den pun dah terliur ni..😂

    ReplyDelete
  21. memang kena geng sangatla puteri bongsu dengan nenek kebayan bongsu la ni...takpe mak,yang penting kita ENJOY!

    ReplyDelete
  22. laparnya.... mcm santapan tuan puteri raja je ni... bliur

    ReplyDelete
  23. bestnya keluar berdua dengan Mak. girl's day out kekdahnya..hehe

    ReplyDelete
  24. Mak aiiihh...sedapnya. Tetiba lapar lak

    ReplyDelete
  25. semua pown sedap...maklumlah tgh baca ni jam 1 tgh hr...

    ReplyDelete
  26. ohhh ini la yg akak cete tu.. ayam nampak sedap dh haa. mcm ayam masak merah pun ada

    ReplyDelete
  27. Alahai.. Tetliur pula memalam ini..

    ReplyDelete