Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 3 August 2017

Korang pernah tak rasa macam tu?

Salam Khamis....

Korang pernah tak rasa macam ni? Makan sesuatu kat tempat orang, lepas tu macam tak puas makan, maklumlah makan kat rumah orang kan, takkan nak makan sampai sedawa 2, 3 kali hihi ....... lepas tu, balik mulalah cari resepi.... 

Itulah yang terjadi kat den .....

Ada sekali tu makan cucur jagung kat rumah sorang kawan ni. Sedap, lembut cucurnya. Dari sehari ke sehari nak mencucur. Sampailah pagi ni.... ! Tekak mak memang dah tak tertahan lagi. Siap buat sambal tumis lagi sebagai pencicah! Siap je menggoreng, apa lagi!! Mak hadaplah sorang sorang.... Puas hokey! haha.... 

Mee goreng ala ala sizzling black papper ni pun penangan tak puas makan kat rumah kawan masa beraya hari tu. Terasa rasa cendawan shitake dia tu....

Tulah tu, selagi tak masak lagi, memang terbayang bayang mee ajelah kerjanya mak ni. Jadi, kenalah buat jugak. Buat separuh bungkus je. Itu pun mak sorang yang habiskan huhuhumema......

Sedap juga weyh.... sesekali goreng mee style macam ni. Asyik style mamak je kan.....  

Tapi yang pasti, makan kat rumah orang, memang tak de yang tak sedap ek!!!! Setuju tak?

26 comments:

  1. akak bikin sy marah ni..haha..tgk gambr akak perut sy berbunyi..hihi

    ReplyDelete
  2. setuju makkk...eh tetiba teringin cucur jagung pulak sebab tengok kat rumah orang ni..adeh acaner nihhh bila mau buat? dapat buat untuk buka puasa petang ni pun ok jugak.

    tapi saya kan kalau makan sedap kat rumah orang tu saya tambah je la hahaha...muka tak malu

    ReplyDelete
  3. ye, setuju sesangat walau pun lauknya simple ... lagi satu kalau rumah sendiri boleh pulak berdiet...tapi kalau kat rumah org, asik laporr manjang...buruk nau perangai saya...hahaha

    ReplyDelete
  4. Kalau org masak memang sedap je nom tapi kalau nak puas kita masak sendiri ...boleh makan berulang2.Sama lah akak kalau rasa tersedap mkn kat rumah org ,buat sendiri kat rumah wlpun resepi x sama lagi.

    ReplyDelete
  5. Memang nom..
    Den pun raso mcm tu..
    Org masak semuo sodap­čść
    Sendiri masak.. lain jo raso eh..

    Nom share resepi mee goreng ala2 sizzling tu..
    Nampak sodap bonar tu..
    Kek umah tu ado laie mee..

    ReplyDelete
  6. Kedua2nya nampak sodap.
    Cucur tu kat sini kita orang panggil jemput2.

    ReplyDelete
  7. penah kak nom, org pun jns mcm kak nom...
    dh teringin tu kene bt sndiri pastu baru la lega, n puas hati

    geram nengok sambal tumis kak nom yg merah pekat gitu, msti sedap

    ReplyDelete
  8. Ira kalau makan kat umh org tu mmg selera je.. Dulu penah gak rasa cam x puas makan, malu nk tambah..

    Skg ni x malu da.. Tambah je sbb tuan rumah cakap, makan la lagi, habiskan pun takpe.. Hahaha..

    Sedap la tgk menu akak tu. Share ler resepi.. Hihi..

    ReplyDelete
  9. paling best pulak tu kak nom makan sorang je...gerenti pueh :D

    ReplyDelete
  10. haaha sama lah tu Nom
    kat rumah kan malu malu kucing sikit
    nak makan pun kena kontrol ayu gitu
    balik rumah buat sndiri makan puas hati takyah control segala kan..

    ReplyDelete
  11. Kongsilah sekali resepinya... :)

    ReplyDelete
  12. Nak resepi mee, kongsilah..

    ReplyDelete
  13. Cucur ada jagung ye dlm tu. Sedapnya kak cicah dgn sambal tumis pula tu. Ngences di buatnya.

    Ana kalau jumpa makanan yg betul2 sedap mmg tebalkan muka menambah. Hehe

    ReplyDelete
  14. Selalu jadi macam tu Mak! Selagi tak dapat, selagi tu dok mengidam :)

    Balik rumah mulalah menggoogle resepi. Hehe...

    Sedapnya nampak air tangan Mak :)

    ReplyDelete
  15. pernah rasa macam tu. balik rumah buat sendiri. tapi kt rumah orang jgak yg sodap. hihihi

    ReplyDelete
  16. Mestilah pernah..balik terus buat..n makan puas puas...hihi

    ReplyDelete
  17. Aduhh sedapnya cucur jagung dgn sambal tumis tu. Bikin meletop2 airlio ni haa..

    ReplyDelete
  18. cucur jagung kat rumah saya laku keras mak, berebut anak2..angkat je dari kuali..habis, angkat..habis :D...err..mee sizzling tu menggoda sangat.

    ReplyDelete
  19. Biasa lah tu, Hainom. LL pun sama, makanan kat rumah orang lain, sedap2 belaka. Tapi kena slow2 kan? Nak pekena second round segan pulak, nanti apa pulak kata orang.

    ReplyDelete
  20. haha, selalu mak.kat rumah orang tak boleh nak makan cam tak pernah jumpa. kena controll.kat rumah sendiri hantam sajalah

    ReplyDelete
  21. soklan yg last tu perlu la aida jawab, " iye"
    da org buat, kita dtg ngap ajer kan :)

    ReplyDelete
  22. Setuju!!!! makan kat rumah orang memang sedapnya lain macam.
    Lagi satu kalau makan free hahaaha....
    HOkje camne buat cucur jagung tu share le resepi.
    Mereciks jer... nampak tu

    ReplyDelete
  23. drpd komen2 di atas sy rs hmpr semua pompuan alami benda yg sm hehehe

    ReplyDelete
  24. Itu memang pasti. Asal bukan kita yang masak, memang sedap. Bukan kita masak semua tak sedap, tapi memang itulah kelebihan kalau orang lain yang masak. Kira Mak di ambang kerajinanlah ya; bila tak cukup makan aje di rumah orang teruslah balik termimpi-mimpi nak memasak yerk!

    ReplyDelete
  25. Hahaha.. Samalah kak.. Makan rumah orang kena beringat.. Tapi sha tak serajin akak.. Hehehe..

    ReplyDelete