Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 13 September 2017

Blouse faveretku....

Salam Rabu .....

Korang suka tengok tengok baju tak? Mak suka!!..... Tu hobi mak tu tau hihihi.... Dapat elaun hujung bulan, terus kena sawan tengok tengok baju haha.... Si puteri bongsu tu cukup meyampah betul kalau teman nenek kebayan pergi tengok tengok baju....... kata dia nenek kebayan tengok baju lama sangat, belinya belum tentu! Haish!...... Tapi nasiblah abang Jilap tak kisah, sebab dia pun kaki naik turun mall jugak hihi.... tapi hobi dia tengok jam dengan handphone. Hish!! boring sungguh tau hobi dia ni......

Macam korang ni dah tentulah banyak blouse! Tak mungkinlah sehelai kan!  

Dalam banyak banyak blouse yang bergantung dalam almari tu, dah tentulah ada blouse yang paling korang suka pakai? Betul tak? Yelah...... macam mak ni, kalau dah suka kat satu blouse tu, ulang alik, pergi mari duk lenjan blouse tu ajelah hihi...... Blouse yang lain tu bukanlah tak pakai langsung, pakai jugak, cuma kekerapan tu kurang gitu.

Habis tu nak buat macam mana? Dah itu aje yang rasa sedap pakai, yang rasa kena je dengan badan, yang mak rasa nampak kurus je gitu hihi..... 

Satu masa ketika terkandas di Kundasang dengan blouse faveretku gitu ...

Kalau ikutkan ada 2 blouse yang mak suka pakai, satu blouse hitam ni satu lagi blouse hijau biru gelap. Dua dua pun warna gelap. Maklumlah citarasa kilauan. Dari segi jenis kain, mak suka blouse yang sedikit berat dan jatuh, jadi nampaklah kurus sikit hihi..... 

Mak suka dengan potongan blouse hitam ni, sedikit kembang bahagian bawah. Lama dah mak beli dekat Metro Kajang, tak ingat kedai apa, tapi yang pasti bukan First Lady, bukan Peace, bukan Gene Martino...... terbayang dah lokasi kedai dia dalam kepala ni, tapi tak ingat nama kedai. 

Nak tengok tengok baju lagi lah hihi....



22 comments:

  1. Ana kalau ke mall nk beli baju selalu akan blk tgn kosong sbb susah nak jumpa yg berkenan di hati. Kalau ada yg berkenan harga tak berbaloi pula. Last2 kena g kenanga juga. Dah beli yg baru yg lama bg adik. So bj baru tu akan berulang kali lah pakai mc takde baju lain gayanya. Ngeee

    ReplyDelete
  2. Dah tak bekerja ni, hanya t shirt pakaian rasmi kakcik...

    Bila keluar pun itulah baju di rumah, itulah baju untuk jalan-jalan... :)

    ReplyDelete
  3. ye lah mak nampak kurus tu dan nampak juga dalam gambar2 mak selalu mak pakai baju yang sama hihihi tapi ok je sebab kita serupa...kita serupa...hahaha saya pun dok ulang baju yang sama jugalah kalau orang perasan dalam blog tu memang dok ulang baju yang sama juga.

    haa tengok2 baju tu memang hobilah tapi tak terbeli2 setakat tengok je lah, bujang2 dulu bolehlah tengok je sambar, tengok je sambar sekarang kena fikir 10 kali kalau nak membeli tu

    ReplyDelete
  4. Ai selalu juga tengok baju kat mall.. tapi malas beli sebab malas nak buka tudung kat fitting room.. bila mood rajin, banyak baju ai shopping terus..

    ReplyDelete
  5. Tak suka tengok blouse, tak suka pegi mall
    Suka pegi kebun aje, tengok pokok2, bunga2, rumput2, serangga2 etc

    ReplyDelete
  6. Untunglah pak jilap sama hobi suka pi Mall....boleh selalu tengok baju.Akak kalau pi Mall tak boleh berlama2 nak membelek ,mahu kena bebel dgn abang.
    Memang betul tu nom ,mana yang kita suka itulah yang kita ulang pakai blouse...tapi kalau tpt yg berlainan kita pi x kisah lah beratus kali kita pakai,org bukan tahu pun.

    ReplyDelete
  7. Samo lah dgn den ni nom..
    Kalau suko sati2 baju tu..
    Tu lah yg dihadap smpi lusoh..
    Pastu bila bergambar ..
    Baju tu jer hihihi..

    Den ni tinggi..
    Jadi masalahnya tangan singkat..
    Bila beli besar sikit..
    Udah .. gelobos..
    Jadinya kena tempah lah..

    ReplyDelete
  8. Eh! samalah kita kalau suka satu baju tu mesti banyak kali siaran ulangannya hahaha...

    Mrs. A pun suka tengok bebaju dari lelain barangan wanita handbag, kasut, make-up ish!!! nak baju jugak.

    ReplyDelete
  9. Alamak.. Blouse fevret sha warna merah kak.. Hehehe.. Selalunya kalau tak nak nampak asyik pakai sama, sha pelbagaikan tudung.. Hehehe

    ReplyDelete
  10. Memang pun kak .. dalam banyak2 blouse mesti ada selai dua yang jadi feveret.. Asyik ulang yang tu je

    ReplyDelete
  11. Mak memang suka pakai blouse ya

    Sama lah kita

    mama pun pakai blose je

    senang nak mix and match

    ReplyDelete
  12. Alamak mak, laki aku pun kalo masuk mall suka tengok jam, tak pun lampu, laptop..boringnya kalo aku ngekor dia, tapi jarang weh kami masuk mall, dia lebih suka gi panjat gunung tapi manalah aku dpt ikut, sakit lutut oii.

    Aku tak banyak blouse, laki aku kata blouse pendek. Tapi baru ni aku ada beli dua lai blouse.

    ReplyDelete
  13. Suka, Hainom! LL pun suka tengok blouse. Hari tu kan, kat Starling LL ternampak ada satu blouse yang sangat cantik. So pergi tanya harga. Adoi mak! RM300 sehelai. Terus laju jalan ke arah lain. LL pun ada fevret blouse. Dah lusuh sebab lama dah. Tapi masih sayang tak nak buang.

    ReplyDelete
  14. saya suka blouse, tapi susah jumpa saiz sebab kecik sangat.so kalau jumpa yang sedap pakai n fit nicely, dok ulang tu jelah

    ReplyDelete
  15. Satu masa dulu masa bekerja memang gila beli blouse. Sekarang dah berhenti kerja, badan pun membulat. Duk tengok saja berpuluh helai tergantung. Dah tak muat...

    ReplyDelete
  16. Blouse hitam tu memang nampak kena dgn Mak. Pandai Mak pilih :)

    Kita suka tengok baju2 juga Mak tapi bila nak beli lah. Kalau takat window shopping kita tak suka, rasa wasting my time gitu :) Tapi cik Abang suka nau belek2 dulu baju/jeans/kasut ke. Survey dulu katanya hikhik...

    Kita suka tukar2 baju, ikut giliran gitu. Bagi adil semua baju dipakai hehe.

    ReplyDelete
  17. haaa tengok baju memang suka mak! orang pompuan kalau tak suka tengok baju, tak paham kenapa. haha. by the way, cantik blaus hitam mak tu. efek slim gitewww 😍

    ReplyDelete
  18. Hitam itu menawan....tidak syak lagi

    ReplyDelete
  19. hahahaha agaknya kebanyakan perempuan mcm tu ya perangainya... sy pun x terkecuali hahah

    ReplyDelete
  20. Oooo dah tau dah sapa nenek kebayan tu 😂😂
    Mia pun suka kaler yg gelap2 juga.

    ReplyDelete
  21. Cuba cakap siapalah yang tak suka tengok-tengok baju? Setakat tengok baju, tengok kasut, tengok handbag, tengok make up, tengok itu, tengok ini, eh sukalah! Suka sangat tau!

    Betul tu, Mak. Kita pun ada blouse kegemaran juga. Kalau boleh asyik itu aje nak pakai macam dah takda baju lain lagi dah. Itu yang selalu kena marah. Baju banyak dalam almari lepas tu mengeluh takda baju nak pakai...

    ReplyDelete