Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 21 September 2017

Sarapan Oksigen

Salam Khamis.....

Korang sarapan apa pagi ni?
Nasi lemak ayam berempahlah tuuuu......tak pun nasi lemak sambal kerang! Ke cucur bawang cicah rendang daging? ( Pelik ke? Mak tak hairan langsung sebab orang Johor memang biasa buat kerja kerja pelik macam ni, cengkodok pisang pun boleh cicah dengan sambal tumis. Ha korang pernah ke?

Gelihati pulak dengar cerita Geng Lipis sarapan Karipap Oksigen pagi ni. Tokey karipap tu pun satu, kalau ye pun nak jimat inti, janganlah bubuh inti oksigen banyak sangat!  Sian geng mak tak pasal pasal kenyang oksigen!hahaha.....

Pagi ni mak sarapan bubur nasi. Ini semua gara gara tengok entri Ellynadira lah ni...... Siapa suruh dia tayang bubur nasi faveret mak? Kan mak dah kena sawan bubur nasi, tak memasal kena masak bubur semalam! Haish....   


Makan dengan lebihan lauk semalam jugak. Ada sup ayam, ada sambal tumis ikan bilis, ada ikan goreng, ada tofu black pepper. Memang padu ah bubur nasi mak! Tak de ruangan oksigen langsung tau hihi.....

Tengok tu ArzMoha, macam macam hakak masak? Sebut je nak lauk apa! hihi..... Next time, datang komen jangan salah masa. Datang komen time hakak kena sawan rajin tau!

31 comments:

  1. Mmg rajin sungguh hang nom..
    Bermacam jenis lauk bila sawan rajin smpi 😆

    CH tadi bekfes nestum dgn koko crunch sama nabil..

    Cukuplah dulu alas perut..😌

    Mula2 baca cite UA tu..
    Tertanya juga..
    Apalah karipap oksigen..
    Rupanya inti sikit ajer..
    Boleh pulak jadi idea entri hang ye nom..

    ReplyDelete
  2. laaaa..... ingatkan apa la karipap oksigen? ingatkan ada resepi baru nak share, rupa-rupanya tauke karipap kedekut nak bagi inti banyak ...

    ReplyDelete
  3. Semua lauk tu kena sangat dgn bubur nasi tu takde ruangan oksigen akak tu. Confirm mengancam. Berapa kali tambah tu kak?

    ReplyDelete
  4. sedapnya sambal ikan bilis dengan kacang tanah tu.. hee~ lapar plak rasa..

    ReplyDelete
  5. Sedap tu kak..
    Ira makan bubur jugak.. Tapi x la semeriah bubur akak.. Bubur org sakit, asal blh makan da la.. Hihi..

    ReplyDelete
  6. Sarapan pertama kakcik pagi ini sebiji pil 10mg bersama air kosong 😊

    ReplyDelete
  7. Bubur nasi yang marveles nie mak 😚😚

    ReplyDelete
  8. Kat sini hujan sekarang Mak Nom..
    Best kalau pekena bubur berlauk..

    ReplyDelete
  9. wah memang kena sangat lauk2 mak dengan bubut nasi tu. Sini dah la tengah hujan renyai2 dari pagi. Dapat makan pedas2 memang best.

    ReplyDelete
  10. Bubur nasi dengan telur masin n sambal belacan jer pon sodap...layannn

    ReplyDelete
  11. Makchaq suka bubur nasik.. kecik-kecik dulu selalu makan bila time beras tinggal sikit & nak beli pun duit x de... tapi makan dengan garam je atau kalau ada gula merah kira up la...

    Sekarang makan bubur nasik macam2 lauk pauk.. tu sebab sekarang makchaq membesar... masa kecik kurus kering... x cukup makan..

    ReplyDelete
  12. Bubur nasi...idea yg bernas, nnt kitapn nak masak jugalah..

    ReplyDelete
  13. sedap tu kak.. malas nak buat nanti nak pegi kat bubur sentosa laa.. haha

    ReplyDelete
  14. Memang sedap bubur nasi. Kat rumah tak kira masa, pagi tengahari atau malam, kalau terasa, memang buat punya.

    ReplyDelete
  15. Memang sedihlah bila dapat karipap isi oksigen. Berniaga biarlah ikhlaskan... bukan kerana untung semata-mata. huhuhu sedih sebab ai peminat karipap.

    Sedap nampak bubur Okje tu... Makan dengan lauk-lauk sampingan memang terbaiklah...

    ReplyDelete
  16. saya dulu sekolah kat johor, dah menurun budak2 johor cicah2 makanan..pisang mentah pun imm cicah sambal tumis hihi..
    mmg padu betul bubur kaknom..mewah dgn lauk pauk..

    ReplyDelete
  17. Sedapnya but nasi makan dgn lauk gitu.. yummy yummy. Oksigen Tu mcm mana? Xde isi eh

    ReplyDelete
  18. Tapi hairan juga kan hainom

    macam mana orang goereng karipap oksigen tu kembang

    Tak pula kuncup

    ReplyDelete
  19. Oksigen pun dah kena cas kan hainom

    Makan kuih inti angin je

    ReplyDelete
  20. Rugi tak pegi bekfes rumah Mak hari tu :p

    Tofu black pepper macam sedap je. Tapi satgi kita sorang je la yg makan huhu...

    ReplyDelete
  21. serumah dgn org johor makanan pedas2 hehe.. ikan bilis dgn kacang tanah tu dh jd biasa mkn. menci beli karipap oksigen tak kenyang

    ReplyDelete
  22. Kalau Kak Ton makan bubur nasi aje buat sarapan, memang tak cukup oksigenlah Mak oi! Pepagi ni mesti nak cicah-cicah tau.

    Eh, pelik ke kalau kita main cicah-cicah? Kak Ton memang suka tau beli jemput-jemput (nasib baik bawang tak banyak dan boleh telan) lepas tu cicah rendang, kuah sardin, tapi bukan cicah sos cili tu. Tak cukup oksigen juga dibuatnya pepagi makan jemput-jemput cicah sos cili tau ^_^

    ReplyDelete
  23. kebetulan hari ni sarapan epok2.
    RM1.00 empat ketul.
    Adalah juga oksigennya tapi tak banyak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. epok-epok :)
      lama x dgr... very the classic bunyi nyer...

      Delete
  24. Sori Hainom, LL tak suka bubur nasi. My mother suka dan tiap kali dia masak bubur, adoi LL merana hah..hah..

    ReplyDelete
  25. sedapnya..dh lama x mkn bubur2 ni..tambah sayur kankung merah skit lagi..fuhhh

    ReplyDelete