Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 30 October 2017

Food Truck Bangi

Salam Isnin.....

Malam semalam mak ke Bangi. Si TLBD nak cari sarung tangan yang ada penyangkuk kat jari hantu. Ikut kawanlah tu. Kalau mak lagi suka sarung tangan yang biasa je tu. 

So, pergilah mak ke PKNS Bangi. Kebetulan depan PKNS Bangi tu ada port Food Truck. Teringin pulak nak mencuba. Biasalah mak ni,  orang lain dah puas makan, mak baru nak mencuba hihi....


Macam macam makanan ada. Rambang mata ai! Maklumlah dah lama diet , kemaruk tengok makanan hahaha......

Huh malaslah nak diet lagi!

Meatball ni anak dara yang punya, sudahnya mak yang kena habiskan. Dia kata kenyang! Memang rezekilah kan....

Meatball cheese. Sedap banget ah!! Kalah meatball IKEA oii....

Pak Jilap makan lempeng dengan sambal.... tu yang malas kadang kadang tu....Mak  tengah sawan melahap boleh pulak dia sawan diet! Kalau mak, setakat lempeng memang macam lalu kat usus je lah...


Suka hati Pak Jilaplah nak diet pun, yang pasti mak nak jugak beli kacang pool!.... 




27 comments:

  1. Kata nak diet tapi makan sedap sokmo.. 😄😄

    ReplyDelete
  2. mahal kan kak...ramai komplen...rm 7-10 puarata harga menu....pelik dgn konsep food truck..patut lagi murah ni dah kalah harga restoren...kecoh gak ari tu org komplen...lieya penah makan sekali jek kat situ...okey laa yg penting dah rase kan ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg Chicken Chop tu Rm10 henggit Lieya, Meatball tu Rm5.50 ke Rm6.50 kalau tak silap... makanan lain tak perasan pulak harganya...
      Ohh ..ye ke ramai org komplen ek pasal harganya. Nak buat camne Lieya harga nak tampung bayar ansuran lori tu hihi...

      Delete
  3. Takpe mak tak diet pun, saya pun pantang nampak makanan jugak. Tp tak pernah lagi g makan kat food truck macam tu

    ReplyDelete
  4. Wah...macam-macam ada ya...

    Kakcik ni lagilah ketinggalan, tak pernah singgah lagi ke food truck... :(

    ReplyDelete
  5. alahai..sdapnya..cni xde plk food truck. kalau tak mkin kmbang la cik nor ...haha.. mcm mkn ibu roti dah sekarang..:)

    ReplyDelete
  6. Entry hainom selalunya walaupun cerita lain tapi makanan terselit dalam tu. Apa2 pun saya cuba singgah situ. Kemudian.

    ReplyDelete
  7. tak pernah cuba lagi makan kat sini...lalu je biasanya

    ReplyDelete
  8. Sekarang ni dah banyak port Food Truck ni, Mak. Kata kakak kita kat depan Umai Cafe Putrajaya tu pun ada. Yang kita biasa pergi kat Jln Ampang ajelah, paling dekat dengan kitakan.

    Sedap pulak tengok meatball. Pernah juga beli meatball kat Food Truck ni, memang sedaplah. Tak tahulah kalau-kalau business owner yang sama...

    ReplyDelete
  9. mahal x kak nom?nengok chiken cop tu nampak menyelerakan betul.... meatball pun nampk nyummy... kacang pool pun perkkkkkh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau chiken chop tu Rm10 henggit Dana....mahal ke idok ek? Meatball tu sedap, rasa daging semata.

      Delete
  10. Hi, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@my.zalora.com I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)

    ReplyDelete
  11. mak oi, sodapnya nampak. Kak Nom kata kak baru nak try food truck, Ain ni lagi la akak, tak pernah jejak pun. Hihihi

    ReplyDelete
  12. sedapnya...
    byk pilihan food truck tu

    ReplyDelete
  13. Makan jer nom...
    Sekali sekala keluar tu..
    Isnin smpi jumaat smbg balik diet 😂😂

    Kat shah alam pun ada food truck ni nom..
    Tapi bak kata lieya latif tu..
    Mahalllll..
    Pernah juga terjah sekali..
    Pastu tak pergi2 pun..

    ReplyDelete
  14. Ada kacang pool kat situ eh..
    Kena pergi ni. Selalunya lalu2 sepi aje kat situ

    ReplyDelete
  15. Jumpa Tak sarung tangan sangkut jari hantu tu, hantu betul la, ke jumpa food truck jer, haha.
    Eh, Ada kacang pool ek Kat situ? Wah, aku dah lama tingin nak rasa kacang pool ni, seyes aku Tak pernah makan, sedap naw ke, ko cerita, Kak saniah citer, tu yg bust aku making teruja nak merasa tu.okeh, kacang pool pkns bangi, mu tunggu aku datang nah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jumpa ah....
      Ada mak....sedap! Tak delah sedap nau... tp sedaplah, dia makan kan dgn roti. Ko trylah mak...

      Delete
  16. wow depan PKNS Bangi da ada cemni. balik kampung boleh try terjah. cuma skarang pembangunan pesat sangat kat Bandar Baru tu kalau nak pergi kena plan elok2.. jalan situ pun dah jem teruk skarang hehehe.. tapi syokla BB ada banyak butik-butik.. makanan puuun banyak. bestnyaaa nyuuum..

    ReplyDelete
  17. Wah.. Selera tgk makanan2 tu..
    Ira x penah lg makan kat port food truck ni.. Ada rezeki blh cuba..

    ReplyDelete
  18. HAHAH! bab tengok partner nak diet tapi kita nak membaham tuh memang kadang ade jugaklah rasa guilty nyer. Tapi pedulik apa kan kak? janji dapat makan apa yang kita nak tuh. Anyway, nampak best lah food truck kat PKNS tuh. Kat area rumah Nany pun ada. Tapi food die for me biasa2 ajerlah kak...huhu

    ReplyDelete
  19. harga okay tak kak? sebab kalau food truck kat jb boleh tahan harganye..

    ReplyDelete
  20. menggodanya makanan tu!
    Saya pun tak penah try, lalu2 gitu je.

    ReplyDelete
  21. Happening juga kan makan-makan kat food truck cenggini.

    Mrs. A lagilah rasanya macam belum pernah makan-makan kat food truck huhuhu...

    ReplyDelete
  22. Meatball tu mmg nmpk menyelerakan. Org tengah diet tu biarkan, yang penting nafsu makan tu hahaha

    Kat kk ni belum bpa nak ada food truck ni. Klu ada pun asyik2 jual burger jer.

    ReplyDelete