Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 16 October 2017

Me timelah sangat

Salam Selasa.....

Kalau zaman dulu payah nak jumpa mak mak keluar mengeteh kan! Tapi zaman sekarang, tidak lagi tau..... 

Sessi mengeteh dengan jiran jiran gojes mak Khamis lepas.


Zaman kan dah berubah korang, mak mak pun nak jugak ada ' me time ' gitu.  Tak bestlah weyh mengeteh kat rumah sorang sorang, bukan ke mengeteh berjemaah itu lebih afdhollll hihi...... 

Nak ber me me time sangat tu, jangan lupa pulak mintak 'ijin' dengan king kong of the house, kang ada pulak yang kena tido luar ! hihi....

Gossiping itu tak semestinya mengumpat ah!


Roti goyang untuk orang yang terlajak berat. Hanyut diet mak hari tu! Geram je tengok Nasi Goreng Belacan kawan mak tu, kalau ikut rasa macam nak order je. 

Aduh!! Sakitnya menahan selera....

33 comments:

  1. Nafsu makan, nafsu membeli belah
    kalau boleh jangan disekat2.

    ReplyDelete
  2. teringat dulu2 saya ngan hubby rajin mengeteh. Lepas isya ja terbang lah kami ke pekan. Minum teh sambil kena angin laut. Dah ada cucu ni pencen la jadinya...

    ReplyDelete
  3. Lama dah rasanya kakcik tidak melepak dengan rakan-rakan. Berkumpul dengan adik-beradik di rumah atau keluar berdua dengan suami sahaja... Rindu pulak nak lepak-lepak macam Anom... :)

    ReplyDelete
  4. Uii serious nampak diet, bagus3x, moga berjaya, lagi bagus kalo makan roti kosong cicah ayaq teh tu, baru betul2 berazam namanya, mwehehe.

    Aku jarang gi ngeteh ni, aku Tak ramai kawan, yg rajin keluar ngeteh ni adik ipar aku, dari dia lah aku belajaq istilah ngeteh ni. Aku kalo sesekala just ngeteh tu aku suka oder kopi, so ngopila kan istilahnya

    ReplyDelete
  5. wah..bestnya klu ngeteh ngn kawan2. kita blh kerja trperap kt rumah. hari minggu terbongkang tdo..haha

    ReplyDelete
  6. Akak xde pengalaman mengeteh2 dgn kawan2 ni.Kawan mengeteh akak dah tentu king of the house...hihii.
    Nom...tak payah lah berkira sangat diet2 ni....terseksa badan.Yang penting makanan sehat.

    ReplyDelete
  7. Sekali sekala kena ada ME TIME jugak kak.. stress ngadap kerja2 seharian..

    ReplyDelete
  8. "me time" ni perlu jugakkan mak, nak pulak untuk surirumah yang sentiasa dirumah je, kalau yang bekerja ni ok juga dapatlah keluar rumah jumpa kawan2 walaupun hanya kat tempat kerjakan, tapi me time tu mesti ada juga untuk saya ni

    sedapnya roti dengan tulur goyang tu mak, alah mak sesekali lupakan diet ok jugak

    ReplyDelete
  9. sedapnya roti tlr goyang tu kak nom... alahai me time pun diet ke kak nom?

    ReplyDelete
  10. Seronok kan, geder2 dengan mak2 yang lain. Tergelak LL bila baca pasal mintak izin kat "King Kong of the house" wahahaha!! Ala Hainom, nak makan nasi goreng, makan ajelah...

    ReplyDelete
  11. Seronok yeh ber me time dgn kawan2. Bila nak ber we time dengan ai? Hehehe

    ReplyDelete
  12. Seronok yeh ber me time dgn kawan2. Bila nak ber we time dengan ai? Hehehe

    ReplyDelete
  13. Kalau Amy memang tak tahan tengok nasi goreng belacan, maunya order satu... heheh.

    ReplyDelete
  14. bestnye melepak jiran tetangga...meriah menu....

    ReplyDelete
  15. Syoknya ada geng ngeteh... bils kita nak ngeteh pulak okje?! Teringin nak jumpa okje.. tapi saya ni pemalu.. hahahaha

    ReplyDelete
  16. bestla mak ada geng ngeteh. saaya kena selit2 masa nak nngeteh ni, anak kecik2

    ReplyDelete
  17. Saya pun ada cerita tentang #metime.. 😉 tapi me time mak Nom lebih best.. 😊

    ReplyDelete
  18. bestnyee.. kemain rapat dengan jiran ek..

    ReplyDelete
  19. Amboi kak hainom

    Sedapnya roti goyang tu

    Makan dengan kawan kawan masa baru nak up kan

    ReplyDelete
  20. Me time mama ialah bila bersama keluarga. Seronok dpt gather2

    ReplyDelete
  21. Uish mengancam sungguh roti bakar bersama telur goyang itu.. Memang punah diet cengginie kak oi.. hehehe..
    Sha lama tak gather dengan member.. huhuhu..

    ReplyDelete
  22. ngeteh sesekali hilangkan tension takpe mak..

    ReplyDelete
  23. Pertama kali saya dengar nama roti goyang.

    ReplyDelete
  24. Kalau saya ada kat situ mesti saya terpikat kat ke lima-lima mak2

    ReplyDelete
  25. assalamualaikum.wah bestnya geng mak-mak gojes mengeteh gitu.jom singgah blog sis yang dah berabuk tu

    ReplyDelete
  26. wah mak ;) makin jelita dan gojess lagi

    ReplyDelete
  27. Salam singgah! Anda dijemput join GA saya! :D

    http://www.akuseorangtraveler.com/2017/10/tak-nak-sunyi-sepi-lagi-giveaway-by.html

    ReplyDelete
  28. Den teringin nak oder roti yg ada telor goyang mcm tu nom..
    Nmpk sodap sgt..

    Den wlpn keje..
    Jrg lah ngeteh dgn kekawan.
    Selalu ngeteh sorang dlm pejabat hahaha..
    Den ni maleh nak berjalan yg iyo nye..

    Jom kita "me time" nom..

    ReplyDelete
  29. Untunglah mak mampu mengetah sama rakan2 seperjuangan..sy ni ada anak kecik memang tak kemana la..takdanya me me time..makan mee boleh la mak..tu pun lg afdol masak sendiri..kt kedai bukannya sedap.haha melalut dh komen

    ReplyDelete
  30. mak-mak memang kena ada me time jugak..bagi ruang untuk diri sendiri, hehe.. hati sentiasa recharge bila ada me time ni, lain orang lain me time dia :)

    ReplyDelete
  31. Wah bestnya .. ngeteh dgn kawan2

    ReplyDelete
  32. Kita ni memang takdalah ngeteh-ngeteh dengan kawan-kawan ke, adik beradik ke, mahu pun suami. Memang tak diberi peluang langsung. Nak ngukur jalan sensorang takpa!

    ReplyDelete