Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 30 November 2017

Boat Noodle

Salam Khamis .....

Mak mengaku, mak ni memang jenis orang yang suka makan. Tapi kalau depan Pak King mak kena berlakon dietlah kan hihi.... Tapi, ada ke orang tak suka makan??? Mana adakan !! Normallah kan suka makan tu..... eleh!

Minggu lepas menyantuni 2 orang pari pari mak ke IOI Putrajaya. Mak kalau drive sendiri, memang retinya ke situ ajelah....nak ke My Town, ke Velocity,  kang mak anak beranak sesat kang, sapa nak jawab? 

Bila dah keluar waktu waktu pagi menghala ke tengahari ni, yang seronoknya tak payah masak! hihi..... Mulalah terbayang macam macam makanan dalam kepala ni!  Salah satunya dah tentulah  Boat Noodle. Macam biasa, mak memang selalu jadi orang yang terlast makan benda benda viral macam ni haha.... Apa mak kira, yang penting dapat jugak akhirnya hihi....



Bab bab mengorder ni mak serahkan ajelah kepada yang pakar. Biasalah budak budak sekarang ni, mereka kan lebih advanced daripada kita.  Kita tak pernah makan, dia dah makan 10 x, haish!

Memang patutlah harga semangkuk ni cuma Rm2.00. Sebab 2 kali suap je, dah settle, licin berkilat mangkuk ni mak kerjakan haha.... So kalau tengok keluasan perut mak, maunya kena order 10 x mangkuk ni baru kenyang ni!!! heee....

Sedap ah! Rasa kuah dia tu lebih kurang macam Mee Celup kat kedai tomyam tu. Ada 2 jenis sup aje. Satu jenis sup ala ala kicap gini, satu lagi jenis sup ala ala ada kerisek gitu (macam gambar atas tu). Mee pulak ada 3 jenis, mee macam laksa, mee macam maggi, satu lagi macam mee kuning tu tapi halus. So order jerlah ikut suka, nak daging ke ayam.  






So setelah mengambil kira kesopanan dan kesusilaan akta pari pari dan nenek kebayan maka, mak putuskan ambik 10 mangkuk jelah. Sorang 3 mangkuk sudah! 1 mangkuk lebih kita kongsi bertiga! Lepas ni kita makan lain pulak! Bukan main lagi kan nafsu serakah nenek kebayan, macam hantu raya, belum habis makan dah fikir nak makan lain lagi hihi..... Sebenarnya teringin nak makan mee tarik goreng lagi weyh! ngeeee......


                                   

Lepas makan, ronda rondalah apa lagi, namanya pun gegurl kan.....Gegirl tua ke gegurl remaja ke, sama je perangainya,  suka tengok barang haha.....

23 comments:

  1. Alorrrr 10mangkuk baru RM20, boleh sangat tu..
    .lainlah mee tarik warisan, RM20 tak cukup ntuk anak beranak

    ReplyDelete
  2. amboi sedap tu mak..saya pernah makan sekali je dekat boat noodle ni, orang lain dah berkali2 makan saya barulah nak merasa itupun sebab suami adik ipar belanja

    ReplyDelete
  3. Sekarang ni dah tambah satu keje pulak.
    Nak makan kena amek gambo makanan dulu.
    Lepas makan kena selfie lagi.

    ReplyDelete
  4. Akak pernah juga makan boat noodle tapi pada tekak kampung rasa tak kena pada selera akak...tengok anak2 laju je mkn.
    Gurl2 sama dgn ibu nya pandai sungguh berselfie...cantek pari2 .

    ReplyDelete
  5. Baru ni bawa ank2 makan kat situ...pestime nk cuba huhu
    Laju je mrk order...dh biasa gi gn makciknya
    10 mangkuk order x cukup...oklah not bad
    Sonoknya kuar dgn gegurl2 tu...sporting gitu

    ReplyDelete
  6. Oh akak.. ana pun x merasa boat noddle ni lagi. En suami tak berapa gemar noodles2 ni maka ku pendamkan hasrat di hati je. Hehe. Nampak sedap bila tgk gambar2 post pasal boat noodle ni. Satu penyiksaan jiwa raga gitu.

    ReplyDelete
  7. sedapppp. i love boat noodle.

    jmput join n meriahkan sini kalau belum join ye. im ur new followers #809

    http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

    ReplyDelete
  8. Cukup ke sorang 3 mangkuk tu..??entah2 anak2 dua mangkuk je sorang..maknya 4 mangkuk,..heheh

    ReplyDelete
  9. dh naik rege noodle tu..dlu semangkuk rm 1++..tp saya tk brp suka..xbrp kena ngan tekak tp skarang dh ada noodle yg mcm maggi tu ok skit la..tp tkde la bertingkat2 mangkuk tu..hehe...sangkaya mmg fav kalo ke boatnoodle..skarang dh byk menu baru...nanti bole cuba antaranya ayam legend, fried somtam, air perisa keladi sedap juga

    ReplyDelete
  10. Pernah mkn 2x kat boat noodle ni. Tapi kalau pegi lagi, confirm tak tau apa nama sup yg sedap tu.. Hihi..
    Betul la 2x suap je da abis.

    ReplyDelete
  11. sedap nye boat noodle tu..

    ReplyDelete
  12. Rasanya baru sekali pegi mkn boat noodle ni dgn anak2 tp bukan feveret dorg. Sikit benar meenya kata dorg hehe. Klu 4 org mkn (tolak hubby mia) mo bermangkuk2 ni kena order 😅

    ReplyDelete
  13. dah namanya pompuan, sama je.tak beli pun takpe. yang penting perut kenyang. saya lagi lambat dari mak jilap ye, tak try lagi boat noodle ni.haha

    ReplyDelete
  14. mak makan brp mangkuk? sbb kata orang sikit je portion mi dia tu

    ReplyDelete
  15. Hahaha..
    Jenuh bertingkat tingkat mangkuknya. Eh..
    Ada geng jadi je. Kan..!!

    Ceq geng dgn ranialah je lah skrg ni hihi

    ReplyDelete
  16. 10 mangkuk??..cukup ke Mak..
    Saya saya sorang aje dah 4 mangkuk..hihi

    ReplyDelete
  17. Nom..
    Den pun baru raso Boat Noodle ni..
    Tak masuk langsung kat tekak den..
    Para pari den jer yg belasah bermangkuk2 tu..
    Adalah oder 6 mangkuk hahaha

    Pastu den cari makanan lain 😂😂

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. Lya x pnh try lg roti boat noodle.. Org kata sdp.. Tp mee dia..mmg lya cannot go.. Tp y lya mkn tu boat noodle tiruan kot (sara thai boat noodle).. Tu x sdp.. Hahaaha.. Kna try y boat noodle ori ni kot.

    ReplyDelete
  20. Bestnya anak-anak dah besar boleh buat teman berjalan. Ni kalau berjalan bertiga ni, tak perasan Okje mak tau... macam sama muda je dengan anak-anak... hehehe

    ReplyDelete
  21. Sy lg la tak penah makan benda2 viral ni..memang semua jenis perut besaq2takat semangkuk dua kali suap mana nk cukup..20 magkuk pun belum tentu cukup kalau kami.hahaha

    Seronok mak anak dh besaq2 ada geng window soping

    ReplyDelete
  22. hahahaha gegirl tua pulak.. haih. boat noodle tu suka sangkaya dgn mee kerabu. adoi terbayang

    ReplyDelete