Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 15 December 2017

Ikan Bakar Bellamy

Salam Jumaat....

Balik daripada KL Tower, mak makan Ikan Bakar Bellamy. Lama sangat tak datang sini! Kata orang dah alang alang dapat peluang berkeliaran kat area KL sesekali ni, marilah kita bodek Pak King makan kat sini hihi.... 

Macam biasalah, kat sini orang dah semestinya ramai. Hujan pulak tu masa mak sampai. Lagilah orang tak berganjak. Padahal 3 - 4 buah kedai jugaklah. Semua  pun penuh. . 

Dahlah nak menunggu meja kosong, orang pulak beratur panjang menunggu ikan, kalau ye tak ye memang malaslah nak makan kat sini. Tapi teringin punya pasal kan. Sangguplah weyh!... Eleh.....mak tau, Pak King pun teringin nak makan ikan bakar jugaklah tu sebenarnya, sebab apa mak cakap cenggitu, sebab dia pun cool je menunggu! Betul tak Pak King!

Alang alang mak yang penat beratur panjang, maka wajiblah borong ikan yang berkenan dek tekak mak hihihi.....Tekak orang lain dilupa jangan. Ikan pari, sotong tu dah tentulah untuk Puteri Bongsu. Satu untuk dia, satu jugak untuk mak hihi.... Pak King biasanya makan aje apa yang bini dia pilih. Sedap untuk tekak bini dia, sedap jugaklah untuk tekak dia.....Pasrah sangat kan laki ai hihi... 



Ikan Talapia wajib ambik weyh.... tu tekak mak punya faveret tu. Ikan Keli tak dok pulak masa tu! 



Lepas makan ikan, mak pekena aiskrim durian pulak. Pandai tokey aiskrim cari port menjual. Walaupun harga RM5 henggit, orang mesti teringin nak beli punyalah..... Sedap oi, terasa rasa durian original dia tu. 

Mak beli jugak cempedak goreng. Tapi mahal bukan main weyh! 3 biji RM5 henggit! Terkojut ai!!




41 comments:

  1. lama tk mkn kt ikan bakar bellamy ni...kedai fav semestinya yg no 3..yg rmi org tu....lps tu dpt eskrem durian tu sodapnye

    ReplyDelete
  2. Bagus betul pak jilap ikut selera bini...senanglah nak pilih ikan.Sedap ikan bakar ni apatah lagi buat ratah mcm meow.Pencicahnya cmna nom?..sedap ke.
    Kayo lah orang yg jual cempedak goreng kalau dah 3 ketul $5...nak beli lebih mesti berpuloh2 hinggit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pencicahnya ada sambal asam dgn kicap SI... bila di combinekan mmg mabeles!
      Ha a SI mmg ala ala meowlah saya laki bini hari tu haha...

      Delete
  3. lama tak gi sini Mak..memang sedap ikan bakar dia

    ReplyDelete
  4. Jika Pak Jilappun memilih lauk pauk, tentu RMpun melayang2 berkali ganda, , jadi redha jelah apa si isteri pilih., si dia tukang bayar jadilah

    ReplyDelete
  5. mak ..picture ikan bakau tue marbeless !!

    ReplyDelete
  6. dah saya pun terliur sama..hahahaha..canne niiii

    ReplyDelete
  7. Baru sekali je pernah mersa ikan bakar kat sana

    ReplyDelete
  8. Okey..jap nak google celah mana kedai ikan bakar ni. HAHA!

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah kat Langkawi hari tu pekena ikan bakar..
    Tak terliur sgt tengok ikan bakar ko ni nom..

    Tapi aiskrim durian tu buat den terliur..

    ReplyDelete
  10. Tak pernah makan dekat sini lagi kak walau dah beribu kali dgr org dok kata sedap. Hari tu pernah cari sekali salah masuk kedai dah. Haha.

    Mak ai mahal bebenor cempedak tu. Cempedak emas kot tu kak. Haha

    ReplyDelete
  11. Sedapnya ikan bakar.lama dah x gi pekena ikan bakar kat situ.cempedak mmg mahal betul,area sini pun rate tu juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala bestnya, kena singgah la nanti

      Delete
  12. Uish! Berdebo-debo mendengarnya. Bila Mak pergi ni? Kita pun baru pergi ke sini tau. Saya kalau pergi memang ke Gerai No.3, yang paling ramai orang makan. Ikan bakar di sini memang terbaiklah, Mak. Kak Ton memang teruja kalau pergi Bellamy ni tau. Nasib baiklah lunch break 1 jam aje, kalau tidak memang laju aje Kak Ton ajak kawan-kawan lepak makan tengahari kat sini!

    Hari tu pergi teringin nak makan ikan terubuk bakar tapi sebab sampai pun lewat, terubuk dah habis dimakan pelanggan lain. Sedih sangat! Tapi takpa, nanti kita mai lagi makan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jika awak nak pergi, hello2 le kita erkkkkk,
      terimgin juga nak makan kat sini..

      Aloorrrr bukan minta MD belanjapun, nnt kita bayar sendirilah.. 😄

      Delete
  13. aduhai menggoda betul ikan ngn sutun bakar akak nih, di masa2 nk tgri nih....

    pastu cempedak grg dia over betul regenya.... ngalahkan org nk pg haji balik hari je

    ReplyDelete
  14. salam kenal..
    sedapnya ikan bakar..
    feveret saya nih...haha

    ReplyDelete
  15. Terkejut kejap baca harga cempedak goreng tu.. Mahalnyaaaa.. hahaha.. Tapi Seafood tu semua nampak sedap..!

    ReplyDelete
  16. ikan talapia? tak penah mkn..

    ReplyDelete
  17. Nostalgia sangat ikan bakar Bellamy dulu time Mrs. A duk K.L dan masa bercinta selalu tau datang makan kat sini.

    Sekarang bila ajak Mr. A tu huh! payah nau nak perginya. Suka ikan terubuk bakar.

    ReplyDelete
  18. aduhai... kecur air liur tengok ikan bakar tu... huhuhu

    ReplyDelete
  19. aduhai makk berjejes-jejes ailio ni haa menengok ikan bakar tu

    ReplyDelete
  20. betul2 sedap, dulu2 time kerja area sana mmg selalu gak dtg makan sini

    ReplyDelete
  21. peberet place tu makkk.. huhuhu. Hi mak long time no see! =P

    ReplyDelete
  22. Nostalgia sangat tempat tu pada LZ..
    Masa keja Jalan Pantai Baharu dulu kala setiap Jumaat mesti makan situ.
    LZ suka sotong bakar sebab sotong dia gemuk.. Puas makan..
    Sejak keja Seremban masih belum berkesempatan melawat Ikan Bakar Bellamy, sadis..

    ReplyDelete
  23. LL macam dah lama tak makan ikan. Teringin pulak. Just ikan goreng biasa cicah dengan samabal belacan pun jadilah.

    ReplyDelete
  24. Baru je bercerita pasal ikan bakar kat sini .
    masa duk KL dulu ada lah makan 2 kali kot ke sana.
    now lagi lah. tak pernah sampai lagi.

    ReplyDelete
  25. kenapa kalau bakar sendiri tak sesedap macam tu ek?

    ReplyDelete
  26. Assalamualaikum

    Dtg2 terus lprrr gila..adoiiii.sdppp weiyhhh

    Kabare adik nom

    ReplyDelete
  27. Nampak ikan bakar tu teringinlah pula.
    Biar betul cempedak goreng 3 biji 5 ringgit. Saiz besar2 agaknya okje 😅

    ReplyDelete
  28. Sedapnya Sotong dan ikan talapia itu.. Menjejes air liur tau..

    ReplyDelete
  29. Lama tak bertandang sini dh tukor pak king plak...nama manja pak jilap memang tukaq ikut musim ya.hahaha

    Nmpknl sedap tu ikan bakor nyum2..sotong pun wallah.cempedak mahai tu mana pic.huhu

    ReplyDelete
  30. sedapnyer... ikan bakar weii sedapnye...

    ReplyDelete
  31. Terliur pulak tengok ikan bakar tu.
    Ira penah makan sekali je kat sini. Masa tu jumaat rehat lama & x kena pakai uniform. Skg ni x dpt la nk berjalan sgt waktu rehat. Ikan bakar kat tang ling bnyk kali gak makan. Tp mahal da skg ni. Huhu..

    ReplyDelete
  32. mak ai sedap aiskrim tu. hahaha.. selalu teringin mkn kt baskin robbins jelah. ikan talapia garing2 sedap makan

    ReplyDelete