Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 2 February 2018

Salam Jumaat

Salam Jumaat.....

Sejak mak mertua meninggal, abah mertua kena semput pulak, (penyakit lama datang balik) padahal sepanjang ni memang tak pernah kena, mak kampung pulak kena gata gatal macam kudis, kakak kat kampung suruh makan antibiotik ikut masa, tak nak..... sebab katanya kalau makan pil antibiotik tu dia tercirit..... 

Orang tua ni biasalah kan, kadang kadang susah jugak nak dengar cakap anak, nak anak je yang kena dengar cakap diaorang.......Aduhailah mak......

Kata ustaz Muhammad, musibah ni apabila datangnya dia menyempitkan dada. Barulah panggil musibah. Dan sabar ditimpa musibah tu pulak ialah apabila dia........... 

Silalah menonton video ni kalau nak tau selanjutnya hihi....  



Mak suka Ustaz Muhammad Amin ni, sentiasa ketawa dan ceria....

Sambil sambil tu meh lah layan, Roti Telur Goyang Sambal Tumis. Sedap oi..... Nak tau kat mana? Buat sendiri, senang je ni tapi kalau dah malas, pergilah makan kat Semangkuk,  masuk Highway Lekas exit Nilai, jumpa traffic light masuk kiri...... jalan sikit, kedai sebelah kanan....




















25 comments:

  1. Salam Jumaat nom
    Pak mertua tu mungkin pendam rindu org tersayang telah tiada,itu yg mudah hadir penyakit .Bukan mudah bila dah sekian lama hidup bersama.
    Biasalah nom orgtua,kena dengar kata dia....sabar je lah.Mungkin boleh ubatkan gatal2 tu dgn cara kampung,mana tau serasi.
    Benarlah bila ditimpa musibah menyempitkan dada ....yg hadapi je dpt rasai.

    ReplyDelete
  2. Salam jumaat . .Musibah yg menimpa setiap org.. Apabila di tinpa musibah, tanda allah syg hambanya.. Smoga cpt baik semput bapa mertua and gegatal mak Kak hainom.. Wah telur goyang sedap tu

    ReplyDelete
  3. Biasalah kan klu dengan org tua ni, kita anak2 kenalah banyakkan bersabar, semoga semuanya dipeemudahkan urusan oleh Allah. Suka juga ustaz amin tu bila dia beri tazkirah

    ReplyDelete
  4. ERMM...mungkin rindu pada yang tiada tu..

    ReplyDelete
  5. Ada nampak kedai Semangkuk ni tuari, tapi tak singgah. Banyak kereta di hadapannya tanda ramai yang singgah makan...

    ReplyDelete
  6. Semput rindu tu nom..
    Kena rajin2 jengok FIL tu..
    Mak pula gatal2 ye..
    Cuba ubat kg mcm kak saniah ckp tu..

    Kita balik kg tak lalu Lekas lah tidak boleh singgah mkn..

    ReplyDelete
  7. Biaslah prang tua ni Hainom. Dah nak jadi budak kecik balik perangainya. Kuat merajuk.

    ReplyDelete
  8. Uniknya nama kedai tu.. Semoga Abah mertua sis dan emak di kampung diberi kesembuhan.. Aamiin..

    ReplyDelete
  9. Salam nom ..
    Suwi orak mampir la..
    Org tuo katakan ..
    Mesti la dia nk Kita dengar ckp dia.
    Sama juga mcm Kita nk anak Kita dengar ckp Kita ..
    Seminggu Dua iki,
    Masjlis mantu anak ku .
    Mula2 majlis KU 2 minggu lps say majlis neng umah lanang plak.
    Orak kilingan riko plak ..
    Agger kilingan mesti tak jemput ..
    OK yor

    ReplyDelete
  10. ustaz Amin & roti telur goyang tu mmg TERBAIK

    ReplyDelete
  11. Orang tua kalau degil dia tu lagi susah kita nak cakap daripada bebudak kans...

    Simple yang amat nak buat roti macam tu tapi tulah kekadang order punya jugak yang sedap hiks!

    ReplyDelete
  12. Biasa la tu kan..mak SA pun macam tu..dia x leh minum air banyak sebab dah buat bypass kan tahun 2016, so sepanjang masa air memang kena sukat..kalau x kaki bengkak badan pun bengkak..ni dibantainya minum air banyak bila orang tak nampak..erm..nak kata apa..nak marah mak kita...nak tahan selalau x sampai hati..nak tak nak kena la bersabar...

    ReplyDelete
  13. orang tua memang macam tu kak
    kena banyak sabar
    hehehe

    ReplyDelete
  14. Semoga abah mertua Kak Nom beransur baik..
    Aminnn...

    ReplyDelete
  15. Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  16. semoga abah mertua akak cepat sihat..

    ReplyDelete
  17. Semoga abah mertua & mak akak cepat sembuh..
    Risau hati dibuatnya kan bila org tua kita x sihat. Tambahan pulak bila duduk berasingan, xde didepan mata. Semoga dipermudahkan urusan akak..

    ReplyDelete
  18. Kalau gatal2 tu cuba cari daun pokok gelenggang, tumbuk dan sapu pada kulit yang gatal tu. Sekarang krim sapuan daun gelenggang pun dah ada.

    Semoga dipermudahkan urusan perawatan mereka.

    ReplyDelete
  19. semoga mertua cepat sembuh yee sister..
    salam perkenalan

    ReplyDelete
  20. Semoga diberi kesembuhan buat kedua org tua akak.
    Amboi mengancam gambar roti dengan telur tu.

    ReplyDelete
  21. semoga dpermudahkan urusan keluarga akak sekeluarga...

    ReplyDelete
  22. rindu kat arwah la tu.. sayu tinggal sorg. semoga tabah akak

    ReplyDelete
  23. Mesti rindu dekat arwah tu. Sedih pula baca. Moga diberikan kesihatan buat pak mentua Okje.

    ReplyDelete