Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 1 February 2018

Sambal Hitam Sya Juna

Salam Khamis ......

Baru teringat ada Sambal Hitam Sya Juna hamper tak berusik lagi...... Hamper Raya tahun lepas hahaha.... Jenuh belek botol cari expiry date dia. Tak jumpa! Cuba bau...... masih ok, tak de bau fungus, cuba rasa..... pun masih ok!   

                  


Wahhhhh....... dibuat dengan penuh kasih sayang rupanya. Patutlah sedap....Geng awak tak payah sebok nak cari Sambal Hitam Sya Juna ni, awak, kalau teringin, cari je dalam kuali dapur rumah awak hihihihi...... Setakat Sambal Hitam ni, awak, kejam mata pun bole masak kan!

                 


Kalau korang mengidam Sambal Hitam tahap teroks, bolehlah try contact no ni, sekarang ni semuanya mudah, delivery je...... Harapnya masih beroperasi lagilah ek Sya Juna ni! Jangan lupa ye Sya Juna 2 % untuk ai ahaha.....


                 

Makan dengan timun pun sedap, apatah lagi makan dengan nasi! Terasa masam belimbing dia, ikan bilis dia. Senang cakap, sesedap rasa ah!  Tapi tulah yang tak bestnya kat rumah ni, mak sorang yang syok sendiri!




20 comments:

  1. uish..sdap tu. tgk gambar rasa nak jilat screen pc ni..haha

    ReplyDelete
  2. Raya tahun lepas?? Weyhhh lamanya, ok lagi ke rasanya?

    Kita baru pos stok aneka sambal ke seberang lautan, khas untuk anak bujang, hujung2 minggu orang lain rehat, kita sibuk menyambal.

    Ha'aaa betul tu geng, sambal hitam ni, memang kita tak beli, agak2 teringin, masak sendiri.

    Inipun ada kawan2 tengah tunggu giliran nak dapatkan sambal, tengoklah atas mood, siapa suh tempah dengan orang yang salah?? 😀

    ReplyDelete
  3. Xpernh mkn sambal hitam. .Lama btul tu xbuka hamper ye.. Jgn ada yg sakit perut hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hamper dah lama bukak sambal hitam je yg tak makan makan....
      Alhamdulillah dah 2 hari makan nampaknya perut sihat adanya hihi...

      Delete
  4. kih kih kih..lawak la akak ni..almost a year tak usik lagi sambal hitam tu..kalau JM dpt sambal hitam tu..mg tak tggu..terus bukak makan dengan nasi panas..perghh..pembuka selera..kecur liur..mkn nasi bertambah tau

    ReplyDelete
  5. alaa dapat hamper..baru nak tanya berapa RM..pernah beli dalam bekas tupper plastik putih tu kalau tak salah dlm 100gm jek pun RM10...

    ReplyDelete
  6. Alaa..kalo Hainom tringin lagi..roger jer kiter...hikhikhik....

    ReplyDelete
  7. Pergh tahun lepas tu...camna lah tak perasan.Kalau akak dah tak de riwayat dh kalau part sambal2 ni..lagi best kalau mkn sorang.
    akak ni xpernah mkn pun sambal hitam....teringin juga tapi nk buat nya macam leceh je.

    ReplyDelete
  8. Lama tu bertahan sambal tu bagusnya..eh tp sambal hitam mmg sedaplah yg dibuat sendiri kikiki tp susah nk dpt belimbing buluh tu la

    ReplyDelete
  9. Sambal hitam ni rumah den anak beranak suko..
    Tak boleh sikit..
    Kono boli bokeh bosar..
    Sekojap abih..😅

    ReplyDelete
  10. Sedap sambal-sambal gini.. memang best.. buat rencah nasi goreng pun sedap nie..

    ReplyDelete
  11. Mak sedara sebelah husband pandai buat sambal hitam selalu juga dia bagi kat rumah m.i.l tapi tulah Mrs. A tak berapa nak suker.... makan sekadar amik hati jer...

    ReplyDelete
  12. LZ suka sangat dengan sambal hitam ni Kak Nom..
    Biasa makan dengan bubur nasi, walawehhh mables okay, hehehe

    ReplyDelete
  13. suker sambal itam... sedap bak hang!!

    ReplyDelete
  14. Pn Is3 pernah buat juga.
    Dia kata sedap sebab WP tak berapa minat bab sambal menyambal ni.

    ReplyDelete
  15. Ana tak reti kak makan sambal hitam ni. Tapi husband ana hantu sambal hitam. Pantang jumpa org jumpa mesti dia beli. Lpa tu makan dgn nasi panas2. Xpun selit dlm roti pun jadi.

    ReplyDelete
  16. hahaha SS kt makanan tak apa jgn org.

    ReplyDelete
  17. Saya pun mmg suka ni sambal hitam ni.baru2 ni kursus di jerantut,ada org dtg jual sambal hitam kat hotel,apa lg sis borong la hihi.mkn dgn nasi mmg tambah selera..samalah..i sorang je dl umah ni ygsuka.
    Mkn dgn roti,mkn dgn bubur pun sodap.kat jerantut ada jual piza sambal hitam ..sempat try ritu..sdp sgtt

    ReplyDelete