Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 8 March 2018

Double Right Biru aje?

Salam Khamis korang.....


Ceriakan hari anda dengan senyuman gitu!!!  Jangan bermuram durja takut jadi macam ni pulak hahaha......

                             

Tapi yelah kan...... kalau tengah ditimpa musibah, mana mampu nak mengukir senyuman. Cuma air mata jadi peneman. Sabarlah ye, banyakkanlah mengadu kepada yang Maha Pencipta kerana dia saja yang mampu menyelesaikan apa jua masalah hambanya. *Mood ustajahlah sangat ek..... *

Korang pernah tak mengalami sindrom menyampah akibat Whatsapp tidak dibalas? Kalau malas nak membalas dalam Whatsapp group yang ramai tu lain jugaklah kan. Ini dalam dalam Whatsapp berdua!  Kadang kadang memanglah perbualan tu tak perlukan jawapan tapi balaslah dengan emoji senyum ke emoji tangan jempol ke hape untuk mengakhiri perbualan! Ini tak, hampa.....Double Right biru je yang muncul! Krik...krik...krik..... Apa korang panggil? Blue Tick ek......  al maklumlah makcik dah maghrib nak, bab bab ni memang lambat sikit hihi..... 

Macam cakap sorang sorang pun ada jugak kadang kadang huhuhu.....

Cakap kat orang kotnya dia sendiri pun ada buat hahaha..... 
Biasalah ....sendiri buat mana ingat? hihi.....Tak pe, kita mulakan episod baru. Tak rugi pun menggembirakan orang lain. Kadang kadang benda gini nampak macam benda kecik, tapi kita tak tahu,  mungkin sangat besar ertinya kepada sesetengah orang.... Betul tak?

So lepas ni jangan tinggalkan Whatsapp dengan Blue Tick ek!!!




29 comments:

  1. Betullah nom ,sakit hati tau bila nmpk blue tick tpi xbalas....padahal sendiri pun ada buat ....hehee.
    Yalah mungkin ada sebab tak jawp tu ,mcm kita juga tapi dh kena pd diri sendiri tentu tak puashati.

    ReplyDelete
  2. oh bluetick whatsapp hehe...kalo yg memerlukan urgent reply mmg hangin la kalo tk dpt balasan hehe

    ReplyDelete
  3. Ana selalu bg emoticon good je last2 tu. Kadang syp terus sebab dah akhirkan awal2. Hehe. Hope xde lah yg kecik hati.

    ReplyDelete
  4. Setuju sangat, Hainom. Kalau tak ada apa nak cakap, just letak smiley face pun jadi.

    ReplyDelete
  5. Betul tu kak..
    Tp kdg2 diri sendiri pun ada buat jgk..
    Kdg2 tu sempat baca, tapi x sempat reply. Kdg2 tu, tak tau nk reply apa.. Tp biasanya bg smiley face je.

    ReplyDelete
  6. Aku selalu yg conversation last2 tu letak smiley je. Tapi dlm grup aku lebih selesa jadi cctv je.

    ReplyDelete
  7. teringat lirik lagu, xtaw lagu apa, sbb terdengar radio je 'dua right biru' mula mula xpaham gak apa benda dua rait biru tu...

    ReplyDelete
  8. Betul tu...rasa ckp sorang2 huhu
    Klau Nur panas hati gak huhu...
    Mcm bru ni la ada ...order brownies dgn member ...nk tnye rege ...dh 1 minggu tunggu...x brbls...tp dh blue tick....sabor ajalahhh

    ReplyDelete
  9. ye lah kadang2 nyampah juga, kadang yang jawab 'k' je pun rasa nyampah jugak, udahnya kita balas jugaklah buat yang sama ahahakkk. kadang ye lah bukan xnak balas masa baca tu tgh sibuk, jd x sempat nk jawab sudahnya tak terjawab2...kalau boleh dah teringat tu jawab jugaklah walaupun pertanyaan dah melangkaui 3 purnama lamanya heheheh

    ReplyDelete
  10. jemput la join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2018/02/wonderful-march-giveaway-by-raydah.html

    ReplyDelete

  11. توفر الشركة لعملاؤها الكرام الكثير من خيارات و برامج عمليات تنظيف المنازل
    شركة تنظيف منازل بالجبيل
    وخبرتنا العملية و استطلاعنا الدائم لسوق خدمات تنظيف الشقق يؤكد لكم عملاؤنا الكرام انكم حتما ستجدون ما يناسب
    احتياجاتكم ضمن شرائحنا المختلفة والمتعددة المصممة خصيصا لتلبى مختلف احتياجاتكم فى اعمال تنظيف المنازل بالجبيل
    تنظيف المنازل بالقطيف انتشر بكثرة بين الناس لضمان الحصول على افضل اسعار تنظيف الشقق ذلك لأن شركات التنظيف لديها من
    العمالة ما يكفي لأنجاز المهام فى اقل مدة زمنية، ايضاَ كل شركة تنظيف من المفروض ان يتوفر بها ماكينات تنظيف مخصصة فى
    تنظيف الفلل و تنظيف القصور ونظافة المنازل وكل ماكينة تنظيف تقوم بمهام معينة يصعب على ربة المنزل القيام بها بمفردها
    مثل تنظيف القماش و لهذا يفضل إسناد المهمة إلي افضل شركة تنظيف منازل بالقطيف شركة تاج الافضل دائما 0551844053
    شركة تنظيف بالجبيل
    شركة تنظيف سجاد بالجبيل
    شركة تنظيف شقق بالجبيل
    شركة تنظيف فلل بالجبيل


    شركة تنظيف مجالس بالجبيل
    شركة تنظيف منازل بالقطيف
    شركة تنظيف مجالس بالقطيف
    شركة تنظيف سجاد بالقطيف
    شركة تنظيف شقق بالقطيف

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. Adoiyaiiii.... ana thak fahamlah ya enta....hihi

      Delete
    2. 😂😂😂 spam ni okje... kalau okje set comment perlu diapprove dulu sebelum publish, boleh elak komen-komen spam macam ni.

      Ni dia perkenalkan company dia... company cleaning service kalau tak silap... 😅

      Delete
  13. Awat panjang na jawi arab kat atas tu muahahhaaaa...

    Samalah Mrs. A pun kurang gemar kalau WA takde jawab.

    Tapi kalau bos yang WA Mrs. A sengaja jer... tak mau jawab kalau soalannya tu menyampah!!!! muahhhaaaaaa....

    ReplyDelete
  14. hahaha
    takut juga kalau tak senyum jadi macam dalam gambar tu
    pernah ada sindrom tu sebab dah tahu dia baca tapi tak reply

    ReplyDelete
  15. Ok juga dapat double right
    Kalau single right manjang lagi haru.

    ReplyDelete
  16. Kalau mesej blue tick ni saya dah biasa dah... hahahah sebab encik suami saya kategori ni lah okje.

    Dulu macam hangin juga... tapi lama-lama kita pun dah biasa... lepas tu kita pulak buat dekat dia blue tick. Hahahahah....

    ReplyDelete
  17. heheheh kite husnuzon ... org tu biziiii sbb tu blue tick tp tkde jawapan

    ReplyDelete
  18. kdg2 x sempat balas semua msg Wassap tu. maklum la tgh bz skrg. tp akan cuba dibalas satu demi satu..

    ReplyDelete
  19. Oh...saya pun selalu bt mcm ni.x brapa reti guna emoji.masih terkial2.lps ni kena blaja guna emoji pulak

    ReplyDelete
  20. Alamak.. Baru terbuat semalam.. Baca je, tak balas pun.. kikiki..

    ReplyDelete
  21. kekadang baca...tak mau balas...kekadang boleh jadi panas...apa yg di bincangkan

    ReplyDelete
  22. Mengata sayalah tu... erkkkk kita tiba2 terasa naper pulak???

    ReplyDelete
  23. ha ha ha ha
    aida now set private, nom.
    aida tak nampak bluetick sape pun.
    elak sendiri sakit ati... ha ha ha ha

    ReplyDelete
  24. Muhasabah diri nom..
    Kekadang tu lah..
    Sempat baca tapi tak sempat nak balas..
    Skrg sindrom den pulak..
    Malas nak online 😂😂

    ReplyDelete
  25. mcm tulah manusia kadang2 dlm group malas nk menyampuk. baca terus clear chat haha

    ReplyDelete