Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 30 April 2018

Selamat Honeymoon Pengantin

Salam Isnin

2 minggu sudah, mak balik kampung sebab anak bongsu kakak no 2 kawen... Takkan tak balik pulak kot, mau ada  yang kena pulau dengan kakak Raya nanti hihi.... Bercakap pasal kenduri kawen ni, teringat pulak kat Mrs A yang suka sangat pergi kenduri kawen. Katannya hobi hihi...... 

Nasiblah katering, jadiknya tak payahlah susah payah nak rewang bagai. Yahooo!!! hihi... 

Anak sedara mak yang lelaki tu. Gitulah nasib jadi adik bongsu, memanglah tak de adik, tapi anak sedara berjembik jembik..... lepas sorang, sorang yang kawen, berpeluh dahi makcik  🤦🏻‍♀️ ....

                    


Biasalah kenduri kawen zaman sekarang ni, macam macam ado! Dah tak lalu nak makan nasi minyak boleh makan aiskrim....

Sorry aiskrim tak dapat nak promote ...., tak clear pulak tulisannya                  
Jemu makan aiskrim, boleh makan cakoi! Sedap oii cakoi dia. Rugi pulak tak makan banyak masa tu... Selalu macam tu ek, dah lepas baru teringat ingat 🙄.

HRS Baby Cakoy Muo..... 5% jangan lupa hahaha                  
Cakoi zaman sekarang banyak pilihan sos oii ...... Cakap je nak cicah apa? Cheese? Coklat? Kaya? Sambal?  Tak padan tekak kilauan emas .... nak jugak cicah dengan coklat ......hahaha....



Yang ni budak budak confirm suka! Ada pulak coklat leleh tu....

   

   

Masa masa ginilah pun dapat berkumpul kan... dapat jumpa sepupu sepapat yang dah lama tak jumpa...



Dapat sakat cucus.... suruh cucu posing cekci kaki bersilang sambil jari telunjuk lekat kat bibir awww hihi.... 

                   


Malamnya ada kuda kepang jugak....

Mesti banyak belanjakan buat kenduri kawen ni... penat lagi. Esok mak buat kecil kecilan sudahlah! Makan roti canai jer, muai sikit hihi ... boleh jemput ramai orang! Jemput korang sekali .....

Mak bapaknya dah tentulah penat, pengantin jugak yang seronok 😂...

Selamat Honeymoon Pengantin!


27 comments:

  1. manis pengantin baru dan pengantin lama tuh

    seronoknya kak nom mcm2 ada yek, cakoi tu dana dr dulu kini dan selamanya mmg suka cicah sambal hehehhe.... (kilauan sgt lidah ku ini)

    kuda kepang? bestnya... lama tak lyn kuda kepang ....

    ReplyDelete
  2. Pasangan yg sama cantek pengantin nya ya...yalah tengok lh mak usu nya kan.
    Amboi nak jamu roti canai je ke ..ermm boleh lh lgi sedap kan..muak dah mkn nasi beriani je.
    Cucu cekci cun .

    ReplyDelete
  3. bestnya jadi usu... anak sedara dah boleh jadi kawen.. syiok tak boleh crita noh.. tapi kita bukan bongsu

    ReplyDelete
  4. mak sdara perantin pon naik seri oiii..... :-)) .... err...jgn lupa jemput kiter tau!!

    ReplyDelete
  5. Selamat pengantin baru buat mempelai

    ReplyDelete
  6. selamat pengantin baru..bestnyerrrrrr ade cakoi tuuu..hehehe

    ReplyDelete
  7. Cantiknya pengantin pempuan tu..
    Selamat pengantin baru buat pengantin..
    Senang mak cik pengantin ye, xyah nk penat2.. Makan je.. Hihi..
    Haha.. Baru rare ye kak, jamu tetamu dgn roti canai.. Hahaha..

    ReplyDelete
  8. Mmg ek kalo tengok trend kenduri kawen skrg rasa seriau jer mikio ate cenggini berape belanjenya yop, idokle mok mampu nak oiii, mak pun nak bagi makan pisang aje kalo boleh, haha.. Ko bagi makan roti canai, den bagi makan pisang, baru grand sangatkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pisang & roti canai, bagus idea tu..

      Delete
    2. roti canai. menarik.
      ada dah kat melaka yg buat gerai roti canai time kenduri kawin tau.
      tapi cute cute ler roti canai nyer. beso skit dari roti bom.

      Delete
  9. Gambar 1'st sekali yang dicari jika ada majlis2 kawin di sini tentunya pengantin lama, fuhhhh mengancam..

    Fuh berpeluh gak mikir belanja kawin sekarang ni..

    ReplyDelete
  10. kenduri kawin skarang meriah...mcm2 menu ada especially mcm tula eskrem, dessert ...tetamu yg dtg pn mcm rambang mata nk mkn mcm2 kn hehe

    ReplyDelete
  11. tahniah. bertambah besar keluarga, dpt anak sedara menantu :)
    aida memang suka gi kenduri. tak kisah le kenduri kawin, kenduri doa selamat, kenduri besday. i am in!
    and yes, now kenduri dah expand.
    eskrem.
    gerai cendol.
    putu piring.
    pelbagai jenis bubur.
    dessert table...
    meriah!!!

    ReplyDelete
  12. selamat honeymoon kepada kedua pengantin
    wah best betul kenduri macam nih
    ada stall makanan2 lain
    hehehe

    ReplyDelete
  13. Selamat penganti baru.. Comel betul pengantinnya.. :)

    ReplyDelete
  14. Wah bestnya kenduri kawin anak buah okje ye .. macam2 ada.

    Selamat pengantin baru 😊

    ReplyDelete
  15. Eh!!eh! ada orang petik nama Mrs. A la... hiks!

    Selamat pengantin baru buat anak sedara HOkjer... sama cantik dan sama padan bagai pinang dibelah dua. Tapi anak sedara tu rupanya sama pulak dengan husband HOKjer confused iol anak sedara siapa sebenarnya ni? Hurmmm... pengantin lama tu pun boleh tahan sama naiknya.

    Itulah sekarang ni majlis kenduri kahwin dah berinovasi macam-macam ada. Tak terdaya kekadang nak mengikutnya [terbayang bila anak sendiri yang kahwin nanti] berpada-pada sudah huhuhuu...

    ReplyDelete
  16. Meriah nya majlis kahwin...
    Macam macam makanan ado😍😍

    ReplyDelete
  17. Meriah sungguh menu kawen anak sedera ko tu nom..
    Mcm2 ada..

    Tentu byk belanja tu kan..

    Hang nak buat roti canai jer nom..
    Penat org menebar dan menunggu roti canai tu 😂

    ReplyDelete
  18. Time honeymoon paling manis, ye dak, Hainom? Harapan LL, lepas honeymoon pun still kekal manis.

    ReplyDelete
  19. Cantiknya pengantin. Memang padan. Pengantin lama berdua tu pun apa kurangnya

    ReplyDelete
  20. Berani Mak tak datang, kang kenduri Mak kena boikot pulak :p

    Roti canai pun OK Mak. Mak jemput je zasss kitorg datang haha...

    Moga beroleh bahagia & berkat utk kedua mempelai. Aamiin.

    ReplyDelete
  21. Assalam mak..ni macam mak je yang honeymoon ni lama tak muncul.. semoga sihat2 je ye, nak ramadhan dah ni ha selamat menyambut ramadhan ye

    ReplyDelete
  22. best nya kenduri kawen macam ni, macam2 pilihan ada. last2 nasi tolak tepi..hihi

    ReplyDelete