Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 9 April 2018

Semua pun sudah, nak apa lagi?

Salam Isnin....

Kak Ton tau sangatlah...... mak kalau sampai bulan besday, memang lupa daratan sikit ye korang. Memang kalah Fasha Sanda sambut besdaylah gamaknya hahaha.....  Mohon hadam ajelah dengan gambo mak laki bini yang bersepah dalam entry ye.  Uiks Kak Ton, tak payahlah nak betapa lama lama sangat, kang cramp pulak jari jemari tu, bawak bawaklah mengomen makcik oii!.......  

Puas dah hari hari masak weyh, takkan hari istimewa pun, Besday Gurl kena masakkan??? Haruslah berganda ganda malasnya haha.... Malam besday tu mak anak beranak makan kat Nandos dekat dengan rumah je. Ada orang tu siap surperisekan mak dengan kek aiskrim lagi you! Emmm..... surpriselah sangat haha..... Ok lah....oklah.... bolehlah di kira surprise jugak, sebab umur dah maghrib baru dapat merasa potong kek aiskrim kan ....   

( besday 4 April ) meh kita raikan sama sama weyh!

Pada mak, kalau nak rasa puas makan aiskrim Baskin Robins, baik beli yang guna scoop kat kaunter tu, boleh pilih flavour yang kita suka. Kalau beli kek macam ni, dah tentulah terhad pilihannya kan...... 



Kata hari jadi kannnn...... wajiblah ada hadiah! Tak de hadiah majuk setahun! Hihi.... Hadiah yang tak berapa nak surprise sebab pilih sendiri! Alang alang suruh pilih, marilah kita pilih yang yang berkenan di hati. Lepas ni, mak jemur baju pun pakai handbag hokey hahaha...... Phong Hong harap you puas hati meh.....




Kek sudah, makan sudah, hadiah sudah, duit Pak King pun dah separuh susut, marilah kita kembali ke pangkal jalan hahaa....

Minggu ni sampai hujung bulan mohon berulamkan timun aje ye mak hihi...... 









36 comments:

  1. tu diaaa mak, sidai baju pun pakai handbag dasatt sangat nihhh heheheh, ini mesti sapu sampah lipat kain pun handbag tersangkut kat bahu kan. best tu..

    ReplyDelete
  2. yummy...kek eskem....bestnye...wah dpt handbag....suweet....

    ReplyDelete
  3. Kikiki.. Okay tu kak berulam timun sampai hujung bulan.. Sehat dan cantik.. Kikiki..

    ReplyDelete
  4. kes aiskrim baskin robbins mmg sodap tp tula xpuas mkn sbb mahal kn hehe....tunjuk la gmbr hbag baru tu..tkkn simpan dlm dustbag je hehe

    ReplyDelete
  5. Semua pun sudah, asalkan gembira dan senang hati... :)

    Manalah kawan baik Nom tu menghilangkan diri ya? Kakcik pun tertanya-tanya juga...MD ooooo MD...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakcik..
      Jiran tetangga Cik Nom sibuk skrg ni, pagi2 kena siapkn bento, maklumlah anak2 dah sekolah.. (tlg balas bg pihak MD)

      Delete
  6. Happy Birthday Kak Nom! Nape tetap nampak muda belia? Mesti sebab jiwa ceria kan ;-)
    Berseri-seri Kak Nom orang tersayang sambut birthday, alhamdulillah..
    Jangan sebab birthday celebration kalah FS, Kak Nom terus makan timun,hehehe gurau!

    ReplyDelete
  7. Mak sedapnya kek tu, jeleznya aku laki ko sambut besday ko ek.. Laki aku takdo makno la weiii... Majuk la kau soploh taun pun, takdenya nak dapek hadiah2 besday ni... Redho jelah dpat laki tak romantik ni, huhu..

    Ko tido pun galas handbag kan mak, kikiki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kihkihkih.. Laki kita berdua jenis serupa, xyah majuk2 10, 20 tahunpn, xder makna, buat perabis ayaq mata jer 😂😂😂😂

      Delete
  8. kak nom, jaman kita kecik2 dulu mana ada kek sekerim tu bagai, tu yg dh tua baru dpt rasa motong kek sekerim2 gini hehehhe...

    ala, tayang kot luar mana tau color ke bentuk camne hbeg baru tuh

    ReplyDelete
  9. nasib baik besday setaun sekali.
    Kalau seminggu sekali, pengsan pak king dapat bini macam ni.

    ReplyDelete
  10. Bestnya dapat makan ice cream cake, Hainom. Ala...beg tu kenapa just tunjuk dalam sarung. Bukak lah so that boleh tengok beg jenis apa, kaler apa hah..hah....

    ReplyDelete
  11. Hahaha..ader jer idea Hainom ni....gelak sorang ai....

    ReplyDelete
  12. heppy beseday noh.. best nya dapat hadiah

    ReplyDelete
  13. hai mak. lama saya tak blogwalking. happy birthday, untung la boleh makan kek BB

    ReplyDelete
  14. Happy belated birthday mak..
    Untungnya dapat potong kek eskrim..
    Kita mampu tengok jer kek2 eskrim tu...
    Nak beli, bukan tak mampu.. tunggu orang belikan.... hahaha

    ReplyDelete
  15. Happy belated birthday nom..

    ReplyDelete
  16. cantik la kek tu..

    mesti sedap kan

    ReplyDelete
  17. Sedapnya kek tu.. 😋😋
    Amboi kak majuk setahun tu kalau xde hadiah.. Haha..
    kan.. X suprise sgt sbb pilih sendiri.. Tapi ok la kan, dpt memilih yg berkenan..
    Syok arr handbag baru raya ni..

    ReplyDelete
  18. alaaa bestnye dapat hadiah memacam. kami pun besday gurl jgk tapi krik krik aje. Hahaha,eh eh. lupa daratan plk yang si laki ada belanja makan aritu.

    hepi belated birthday kak.
    ikhlas dr LadyAima @mama Sarah

    ReplyDelete
  19. Itu dia, guess lg..

    Untunglah disayangi 1000000000++%

    ReplyDelete

  20. شركة ركن الامثل 0502644550 لخدمات التنظيف ومكافحة الحشرات ورش المبيدات وقسم خاص لتسليك المجارى وكشف تسربات المياه بالمنطقه الشرقيه
    تسعى لخدمتك وتهدف لراحتك نقدم افضل عمليات التنظيف بأجود الخامات والأجهزه اتصل بنا وتمتع بأفضل
    منظر مبهر من نظافة متكاملة نحن افضل شركة نظافة نؤكد التميز ونحترف الآداء شركة ركن الامثل كافضل شركة تنظيف
    نقدم لكم خدماتنا متكاملة ومستواها عالي الجودة إذا أردت أن يكون مقرك متميزاً ويلاحظه زائريك وعملائك اتصل بنا
    وتجد كل تحتاجه من خدمات نحن ندرب طاقمنا على أصول المهنة وكيفية استخدام المعدات والمواد ونعمل بجد واجتهاد لنضمن لك خدمة راقية.


    شركة تسليك مجارى بالخبر
    شركة تسليك مجارى بالقطيف
    شركة مكافحة حشرات بالدمام
    شركة تنظيف مجالس وكنب بالدمام
    شركة تسليك مجارى بالدمام
    شركة مكافحة حشرات بالخبر
    شركة كشف تسربات المياه بالخبر
    شركة كشف تسربات المياه بسيهات وراس تنورة
    شركة كشف تسربات المياه بالاحساء
    شركة المثالية للتنظيف بالدمام

    ReplyDelete
  21. Salam hainom...happy besday...lama tak bersiaran...rindu ngan kalian semua...ntah2 dah lupa terus dengan bunda/ KN..

    ReplyDelete
  22. hai ain datang singgah sini dan follow awak. salam perkenalan :)
    sincerely , farahain zfa

    ReplyDelete
  23. Alolo..sweetnya gambo. Extra sweet sebab ada ais krim..
    Happy birthday sis Hainom Okje..moga panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu...aamiin

    ReplyDelete
  24. Happy birthday! HOKjer...
    Wah! seronoknya dapat celebrate dan surprise gitew...

    ReplyDelete
  25. happy birthday !!!! pom pom pom pom (imagine mcm ada bunga api ekk)
    aida x prnah beli kek eskrem ni.
    tapi pernah rasa few times besday org lain :)

    ReplyDelete
  26. Sanah helwah nom..
    Semoga usia diberkati Ilahi..

    CH en suami dulu rajin hadiah handbag..
    Tapi jenis besor2..
    Sbb tahu bini dia suka sumbat mcm2😂😂

    ReplyDelete
  27. Selamat ulang tahun kelahiran🌹🌹🌷🌷⚘⚘🎂🎂🍰🍰

    ReplyDelete
  28. sedapnya kek BR.. paling mahal dan sedap haha.. selamat ulang tahun akak.. moga panjang umur murah rezeki

    ReplyDelete