Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 16 August 2018

Hai koranggggg

Salam Khamis korang.....

Lama betul tenggelamnya tuan punya blog kan hihi.....Timbul timbul dah masuk bulan Zulhijjah.  Orang yang dapat panggilan haji pun semua dah sampai Mekah dah hahaha.....Entah apa yang disebokkan agaknya. Emm...... nak senang cite, kita salahkan ajelah hormon yang tak menentu ni ek hahaha..... 

Si sulung mak dah nak habis intern hujung minggu ni. Terasa sekejap pulak 8 bulan. Bulan depan dah start masuk U balik, sampailah bulan Mei tahun depan. Lepas tu, insyaallah .... panjang umur sihat walafiat, tahun depan dapatlah merasa tengok anak konvo macam Kak Saniah. Pak King pun dah bolehlah tarik nafas lega lepas tu hihi...

Sessi presentation dengan lecturer minggu sudah. Hentahlah macamana agaknya anak Pak King tu! 



Si kakak pulak akhir bulan ni masuk Uitm. Alhamdulillah, dapat course yang dia nak, Sarjana Muda Perakaunan. Tempat pun dekat. Cuma mak ajelah sedikit kuciwa sebab tak boleh makan angin jauh jauh hahaha....

Bila anak pompuan yang nak mula sambung belajar balik ni, macam macam benda nak kena beli balik. Baldilah, hangerlah, penyangkut dindinglah...... cermin jangan lupa pulak haha..... Cermin lama dah kena tinggal kat Perlis. Tak ceria hidup kalau tak de cermin oi hahaha.... Baju yang dah ada pun banyak, nak jugak tambah baju lagi, ohhh 🤦🏻‍♀️. Moh le kita cari kat Kenanga Pak King. Lagipun dah lama jugak mak tak ke sana tu hihi..... 

Dah Allah kata hari ni awak berezeki berjumpa dengan dia, maka tengoklah sapa yang mak jumpa kat sana! 

                               


Masa tengah menunggu makanan kat Restu Resepi Kenanga tetiba masuk FB messanger ! 

Makan apa tu kat Restu Resepi katanya ?????

Alamak!!!  Si Ana ni mesti ada kat sini jugak ni. Terus toleh kiri kanan mencari cari empunya message. Nasiblah mak selalu je terperasan muka femes Ana Suhana Suhaimi tu lalu kat wall FB promote barang sponsor hihi....... Jadinya tak menjadi hal sangatlah nak cam muka Ana kat luar 
walaupun first time jumpa kan......

Kalau dah 2 blogger bertemu, nak buat apa lagi? Mestilah berwefie je kerjanya kan hihi.... Hadap ajelah muka makcik yang semakin sentol dari sehari ke sehari huhu.....

                               


Terima kasih Ana sebab sudi tegur hakak. Harap harap satu masa nanti kita dipertemukan lagi ye. 



20 comments:

  1. Wah cermin mata macam adik beradiklah

    ReplyDelete
  2. tahniah utk ank2 kak hainom...hah saya pegi kenanga pn ada jumpa blogger hehe...mcm kakak n adik gtu anan and kak hainom

    ReplyDelete
  3. alaa..jeles nya dpt jumpa ana..kita entah bila la blh jumpa si ana tu..:)

    ReplyDelete
  4. lama betul la kak nom menghilangkan diri..., ingatkan ngajuk sbb apa lah kan

    bila lah akan terserempak ngn kak nom agaknya....

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah rezeki dapay jumpa kak nom yg comel ni. Ana pun baru up entri kat Kenanga. Hehe. InsyaAllah ada rezeki boleh lah berjumpa lagi ❤

    ReplyDelete
  6. yg dpt uitm tu yg baru abis matrik perlis tu ke, adik sy dpt ke UMT , nasib dpt course dia nak, perakaunan.. hehe. all the best utk kakak :)

    ReplyDelete
  7. Tahniah2...ats kejayaan ank2...dptbmasuk U...Nur..kenanga pun x pernah sampai lagi..macam best je
    Mmg rezeki kiranya dpt jumpa rakan2 blogger...

    ReplyDelete
  8. Bukan main seyes lagi dia bagi presentation kat lecturer tu ha In Sha Allah result bagus tu.

    Wah! mesti excitedkan terserempak rakan blogger yang tak pernah berjumpa.

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum Mak...lama dah saya tak singgah sini.
    Tahniah atas kejayaan anak-anak. Moga terus suksess...

    ReplyDelete
  10. Lama menghilang ya, Hainom? Seronok plak tengok komen kat blog LL. So bila nak datang shopping kat Starling? Kalau terserempak, LL nak serbu, OK? hah..hah...

    ReplyDelete
  11. Kejap dah si abg nak habis belajar ye nom..
    Pastu boleh merasa duit kerja anak pulak..

    Kakak dpt uitm ye..
    Suka dia dpt yg dekat..
    Mak pulak mengaruk tak dpt jejalan 😂

    Bila pulak kita nak terserempak ye nom 😉

    ReplyDelete
  12. Thanks sudah berbagi cerita... Salam dari blogger Indonesia...

    ReplyDelete
  13. Hi Mak!
    Makin lama bertapa makin cun ye mak :D

    ReplyDelete
  14. Hai hai..

    Jwb lambaian di atas..

    ReplyDelete
  15. dh tak boleh mkn angin kt utara.. hehehe. nasib jumpa blogger2 peramah dr alam maya ke alam nyata

    ReplyDelete
  16. Apa yg semakin sentol .. awet muda ja sepanjang masa .. jeles ai ��
    Bila lah nak date dgn okje lagi ...

    ReplyDelete
  17. Wah.. Bestnya dapat jumpa rakan blogger..

    ReplyDelete
  18. Kita pun teringin nak jumpa okje... tah bilalah gamaknya...

    Tahniah kakak... dapat course yang dia minat, syoklah belajar. Moga cemerlang. Good luck.

    ReplyDelete