Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 13 September 2018

Bila abang belanja makan

Salam Khamis....

Puas bercuti ye kita bulan 9 ni ..... 3 minggu berturut turut dapat cuti tambahan. So, korang plan apa cuti hujung minggu ni?  Makan angin lagikah? Makan angin jangan banyak banyak nanti kembung susah nak kempis hahaha....

Minggu lepas, mak pi menghantar si abang balik Sri Iskandar. 'Abang' ni merujuk kepada anak sulung maklah ye. Yang satu lagi tu abang jugak, tapi abang baby hahahaa.... Abang balik ke sana dengan menyandang gelaran Siswa Tahun Akhir, alhamdulillah..... Akhirnya! Moga dapat grad on time ye bang, insyaallah!

Tapi tulah, dah tahun last ni, tak dapat duduk hostel dalam kawasan U pulak. Kena duduk hostel luar tapi masih dalam kelolaan pihak U lah. Malangnya blok hostel belum siap masa ambik kunci hari tu. So, sudahnya kena duduk hotel dulu sampai akhir bulan ni. Best ke tak best tu?
                           

Memanglah best dah namanya bilik hotel kan, cuma sempit sikitlah...... Jangan tak bangun solat, miss kelas ke, sudah!



Cerita pasal abang ni, beberapa minggu sudah abang ada belanja makan sempena dapat elaun praktikal.

Maknya bila dengar anak nak belanja makan apa lagi kan hahahaa.... Terus guna kuasa 'veto ibu' hihi....Tekak pulak macam teringin nak makan rebus rebus, panggang panggang gitu.... Marilah kita ke Seoul Garden anak anaks......



Nak makan Seoul Garden ni, kena sabar menunggu. Kalau tak kena masa, memang penuh ajelah. Nak menunggu orang sudah makan, tau ajelah kan..... makan buffet macam ni, dahlah tu, nak kena grill lagi, rebus lagi, sementara benda benda tu semua masak, hari pun malam hahahaa. Silap haribulan belum makan dah kenyang menunggu hihi...



Leceh nak ambik sos satu satu, mak jamakkan sos semua jadi satu, senang keje ...... Sedap jugak!



Kalau  kerak dah tebal cenggini,  mau dah 3 jam makan ni. Masih tak kenyang kenyang lagi!.....



Seronok rupanya ye bila anak belanja makan ni kan Kak Saniah . Terima kasih abang belanja ibu, ayah dan adik adik makan, esok dah kerja jangan lupa belanja lagi. Ingat amaran keras ibu ni! Hahahaha...




17 comments:

  1. wah hostel mcm hotel....seronok bila ank2 dh bole belanja mak ayah kn...lama tk mkn seoul garden..skarang tmpt steamboat n bbq dh asing2 ye

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah.. murah rezeki abang belanja ibu dan ahli keluarga makan.. Aamiin..

    ReplyDelete
  3. Amboiii patut le lama menyepi, rupanya tambah lemak dlm badan..

    Untunglah jadi ibu kesayangan.. 🤗

    ReplyDelete
  4. walllah bestnya kak duk kt hotel... kene byr camne tuh, ke pihak U yg incharge?
    tang belanja omaknya, compom la omaknya guna kuasa veto... baru pueh hati yek

    ReplyDelete
  5. Wah! kalau macam ni tempatnya biar ajelah hostel tu tak siap-siap hahahaha...
    Kena banyak bersabar nampaknya ya nak makan kat seoul garden macam ni dah lah ramai orang pastu kena main masak-masak lagi tapi yang penting ada yang belanja kan... Bestnya family days out.

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah abang dah tahun akhir..anak acik baru tahun 3 ada setahun lagi

    ReplyDelete
  7. boleh pulak gitu ya, dok hotel ganti hostel. Best! :D

    wah..seronok anak belanja makan. Saya mampu rasa anak sedara belanja makan, tu pun dah rasa seronok. Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  8. Ingatkan abang tu pak King
    Rupanya abang jr.
    Sedapnye kambing grill tu

    ReplyDelete
  9. untung la anak lanje makan...kenyang mak budak sekeluarga :D

    ReplyDelete
  10. Waaa sedap makan kat Seoul Garden, santai bersama keluarga tambahan pula orang belanja kan kak.. hehehe
    Alhamdulillah merasa sudah Kak Nom anak belanja dengan duit sendiri..
    Selamat maju jaya kepada anak Kak Nom..

    ReplyDelete
  11. kjap je dh final year....bestnye dok hotel...

    ReplyDelete
  12. Itu baru elaun praktikal ko dah paw, sok abg dah kerja betul2 mau tiap2 mggu kena paw ni, kan mak.. Tapi takpe aku nasihatkan elokla kau paw betul2 sbl dia kawin dah susah ko paw, betul tak?

    Ank aku si kakak aritu sikit lagi tak dapat bilik mahallah, tapi salah dia tak isi borang bgtau bgtau tukar course

    ReplyDelete
  13. Wah dah rasa hasil titik peluh anak ya nom...perghh betul2 kena paw si abang ...
    Sebenarnya kalau anak yang belanja makan walaupun seadanya rasanya memang lain macam.Biasanya simpan rasa sebak dalam hati juga ,terharu sebab dipanjangkan usia rasa rezeki dari anak.

    ReplyDelete
  14. Tahniah abang👍bahagia hati emak&bapak...biarlah sampai ke malam merebus membakao tu Kan moment elaun pertama anak mak😍

    ReplyDelete
  15. best melepak ramai2 anak branak.. lama tu duduk makan kat Seoul Garden hehe tapi bila da ramai cemtu memang x sedar dah duduk lama makan =D

    ReplyDelete
  16. wah syoklah mak anak belanja, dah kerja nanti mesti lagi best tu ajak makan2 hehee.. tahniah untuk abang semoga berjaya cemerlang

    ReplyDelete
  17. Best dpt merasa duit praktikal abg long tu ye nom..
    Lepas ni boleh belanja kat hotel pulak..
    Semoga suksess anak hang nom..

    ReplyDelete