Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 29 November 2018

Meehoon Sup Meatball

Salam Khamis .....

Pi mana korang cuti sekolah ni? Dah booking mana mana ke?  Tak sabar lew tu nak menunggu hari berjalan. Lagi lagi kalau tempat tu tempat yang tak pernah pergi. Sure excited dia lain macam ek! Tak payahlah tanya mak, mak bercuti kat mana, mak bercuti kat rumah ajelah nampaknya hihi.....Jimat belanja wei.

Asyik tengok Phong Hong hirup sup aje, lama lama kita pun jadi teringin ! Layankan pulak dengan meehoon. Memang wallah lah...... Kalau ikutkan, sup daging paling bestkan, tapi kat rumah ni memang jarang sangat beli daging. So, kita buat guna meatball ajelah. Ala ala bakso gitu ..... Meatball kita suruh ajelah kilang Ramly buatkan hahaha......Nak tunggu mak buat meatball sendiri, tahun depan belum tentu dapat makan Meehoon Sup Meatball hihi.....

Ngences ke tidak? hihi.....

Meehoon Sup Meatball

Tak payah pening pening kepala nak google resepi sup bagai la haih! Guna aje Perencah Sup Siam Adabi! Dahlah sedap, sebijik rasa sup yang macam kat kedai Tom Yam tu. 


23 comments:

  1. Hujan2 ni sedap hirup sup tu mak...aihh teringin pulak tgk dah mcm bakso pulak gayanya tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puji syukur saya panjatkan kepada Allah yang telah mempertemukan saya dengan Mbah Rawa Gumpala dan melalui bantun pesugihan putih beliau yang sebar 5M inilah yang saya gunakan untuk membuka usahaama ini,makanya saya sengaja memposting pesang sinkat ini biar semua orang tau kalau Mbah Rawa Gumpala bisa membantuh kita mengenai masalah ekonomi dengan bantuan pesugihan putihnya yang tampa tumbal karna saya juga tampa sengaja menemukan postingan orang diinternet jadi saya lansun menhubungi beliau dan dengan senang hati beliau mau membantuh saya,,jadi bagi teman teman yang mempunyai keluhan jangan anda ragu untuk menghubungi beliau di no 085-316-106-111 rasa senang ini tidak bisa diunkapkan dengan kata kata makanya saya menulis pesan ini biar
      Semua orang tau,ini sebuah kisa nyata dari saya dan tidak ada rekayasa sedikit pun yang saya tulis ini,sekali lagi terimah kasih banyak ya Mbah dan insya allah suatu hari nanti saya akan berkunjun ke kediaman Mbah untuk silaturahmi.Wassalam dari saya ibu Sartika dan untuk lebih lenkapnya silahkan buka blok Mbah disini 😃Pesugihan Putih Tanpa Tumbal😃

      Delete
  2. Sedap tu..xpernh plak guna perencah sup siam tu..bole try nanti

    ReplyDelete
  3. ini kita suka... pakai rencah jer... awat nak susahkan dirikan.. kitakan wanita moden...
    ps .... rindu nak mengomen.... akhir2ni baru nak berblog balik... asyik kat fbjer....

    ReplyDelete
  4. Sup memang kegemaran Etuza..pasal mama suka masak sup2 ni hehehe

    ReplyDelete
  5. Saat selera makin menghilang ni, tengok sup rasa terliut pulak... :)

    ReplyDelete
  6. ko nih kak, bt terliur pulak nengoknya.... aku mmg peminat sup, sup lawankan dgn sambal kicap mmg mantops

    ReplyDelete
  7. Menci tau, suka sgt tayang mknn feveret kita.. ☺

    ReplyDelete
  8. Ngences sangat ni HOKjer... hehehee...
    Ok next time nak cuba perencah sup Adabi tu

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum..saya singgah sini dan follow blog akak.\

    Sedapnya mee hoon sup meatball tu..

    ReplyDelete
  10. Sdapnya ..terlio dh ni....

    Ehemm ..kiter tgh membilang ari nk ✈.....😄😄

    ReplyDelete
  11. Nampak sedap tu, Hainom. LL tak pernah makan bakso. Kena pergi cari. Nak try lah.

    ReplyDelete
  12. Masak yg tak perlu bersenseng lengan baju mmg den suko nom..

    Mana nak Cari perencah sup Siam Tu nom..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat mana mana adalah Ti rasanya.. Giant, Tesco... AEON...

      Delete
  13. sy mmg suka sup meatball...tak kisah la sup ke...bakso ke...semuanya sedappp

    ReplyDelete
  14. sedap nampak tu, boleh cuba resepi rahsia mak ni

    ReplyDelete
  15. Uiihhh...sedap ni. Simple pulak. Bole jugak buat tambah2 lauk

    ReplyDelete
  16. Tu dia, senangnya kwrja ko ye mak, main segera2 semuanya ye..takpe..janji boleh makan ek

    ReplyDelete
  17. Kat umah skrg stok adabi sentiasa ada...tom yam la..senang bila teringin nak makan terus masak kan
    Tergoda tgk meehon sup meatball tuu

    ReplyDelete
  18. minggu ni ke kl hahaha mmg plan nk jjcm

    ReplyDelete