Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 14 January 2019

Buat apa hujungg minggu?

Salam Isnin...

Korang perasan tak?  Sekarang ni panas dia bukan main lagi wei!!! Terasa macam menggigit gigit kulit! Ikut hati nak aje melingko lengko dalam bilik ayaq.....Tapi apakan daya mak hanya manusia biasa bukan ulaq hahahaa....

Kemana korang hujung minggu baru ni ?

Mak tahun ni dah pasang niat tak mau ponteng kursus haji dah! Tahun lepas tak dapat pergi sebab bizi dengan parent in law yang keluar masuk sepital. Tahun sebelumnya pun, kursus macam main main, minggu ni datang, minggu depannya ponteng. Tak serious!  Astaghfirullahal azim.... Dapat panggilan Haji tahun ni baru padan muka mak tau hihi...

Tambahlah bersemangat bila ada jiran yang pi kursus sekali. Adalah jugak geng makan kuih masa break pukul 10 tu. Tak delah makan apam kat tiang masjid sorang sorang hihi.....
Bila selfie dan menjadi sawan! hihi.....

Pi masjid kita capai tudung sarung ajalah, leceh nak melilit.....

Balik kursus haji si bongsu ajak ke IKEA cari frame.... nak framekan lukisan yang dia lukis katanya.... Biasalah ayah dia, asal anak dia ajak, mesti mau punya. Mak apa lagi .... tumpang sekali. Dapat makan meatball dengan ayam goreng IKEA pun jadiklah. Sedap tu wei!!!

Kat gudang IKEA pun jadik hahaha.... 


Ahad tengahari dah pi mengambik anak pulak. Sekejap je dah habis Semester 1. Semester depan dah kena duduk kat luar pulak..... Budak pompuan, barang dia bukan main lagi, pergi 1 bonet kereta, balik kalau boleh nak sewa lori.... adoiyaiii ....

Babai bilik hostel!!!




15 comments:

  1. kita hujung minggu melingkau atas katil la kak. Qada tdo..haha..melampaukan..hihi

    ReplyDelete
  2. mmg panassss...weekend aritu bw ank stay hotel..kemain nk berendam dlm pool & bathtub..elok sgt la cuaca tgh panas kan hehe...ada geng sama2 p kursus haji tu tkde la boring...lama tk pi ikea

    ReplyDelete
  3. Ujung minggu akak sibuk sikit ...anak menantu baru kali pertama balik lepas majlis haritu.Meneman dorang pi rumah sedara2.

    ReplyDelete
  4. Hujung minggu semalam pi lawat nursery. Macam nak pitam tengok bunga baru sampai untuk raya cina.

    ReplyDelete
  5. Ahad 13/1/2019 hari yang agak sibuk buat kakcik sedari pagi. Selain menyiapkan tempahan pelanggan, suami pulak masuk wad...

    ReplyDelete
  6. Memang panas sekarang ni...bawa kete rasa cepat penat menahan silau cahaya

    ReplyDelete
  7. Btl lah k nom... skrg ni mmg panas semelet... xtahan rasanya, mlm pun berbahang

    ReplyDelete
  8. Mmg dah masuk musim panas semula gayanya, semalam pagi nmpk awan, tiba2 cerah semula..huhu..

    Hujung mggu lopeh den buek apo ek, tak ingat lak. Rasanya takdo pu memano do, pi cari barang sekolah anak je rasanya, pi kedai rm2 weyh, cari gamlah, kertas balut hadiahla, item2 nak hias klas dialah, macam2 kecik, tapi masa bayo, boleh tahan juga.

    ReplyDelete
  9. Hi Hainom! Sorry LL sampai lambat kat sini. Hari tu klik blog Hainom kat ofis trang tang tang ada warning malware. Takut bagai sebab komputer kat ofis tak boleh ada serangan virus. Balik rumah try lagi, pun ada warning, takut plak nak klik. Hari ini masih ada (katanya blog ni Dangerous mak oi!) tapi LL klik jugak. Nasib tak ada yang meletop. Ya lah, panas betul cuaca sekarang ni. Tak tahan! Bukak air con pun terasa panas. Anyway, hujung minggu ni LL sepatutnya bersihkan rumah sebab CNY pun dah dekat kan. Tapi nampak gaya tengah sawan malas so maybe akan ditangguhkan ke hujung minggu depan wahahaha!!!

    ReplyDelete
  10. Muncul pun ko makkk...berjanggut tunggu muncul dari gua. Memang panas sekarang kan

    InshaAllah mak moga tahun ni ada rezeki untuk pergi haji.

    Mggu lepas tak ke mana pun duduk je melingko dekat rumah hahaha

    ReplyDelete
  11. Hujung mggu lepas bwk anak2 pg taman permainan dgn pg pasar malam je. Hehe..

    Semoga dpt panggilan haji tahun ni ye kak.. Semoga dipermudahkan utk pergi kursus haji tanpa ponteng.😁

    Hehe.. Biasa la pempuan bnyk brg.. Itu baru abis 1 sem ye. Kalau abis pengajian xtau la ye.. 🤭🤭

    ReplyDelete
  12. Salam hanom. Kak yon tetiba nk tetjah sini. Amboi x kensl dah yg mna anak yg mna mak. Mudo sokmo 😄

    ReplyDelete
  13. gambar last tu..macam mak pula yg jadi student..macam sebaya!

    ReplyDelete
  14. Hujung minggu biasa duduk rumah rehat je kalau xde aktiviti lain

    ReplyDelete
  15. Hujung minggu sibuk dgn anak2 balik asrama nom..

    Alhamdulillah dah dpt panggilan Haji ye nom..
    Jgn ponteng lagi kelas Tu..😎

    ReplyDelete