Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 14 March 2019

I am back

Salam Khamis .....

I am back!! hahahhahaa..... Sepotong tu ajelah omputihnya hihi.... Rindunya dengan bloggggggggg....... Rindunya nak baca cerita korang..... 

Korang apa khabar? Sihat ke? Mak doakan semoga korang semua diberikan kesihatan yang baik oleh Allah swt. Mak, alhamdulillah..... macam nilah, so far makan masih berselera lagilah hihi.....

Banyak je cerita yang nak dikongsikan ...... salah satunya, alhamdulillah mak dan Pak King dapat tawaran haji untuk tahun ni. Doa doakanlah ye moga Allah permudahkan segala urusan mak.... Tulah tu risau sikit pasal 'dare' mak yang tak berapa nak normal ni..... 

Dare normal ke tidak, tu perkara lain hihi....... Tekak mengidam Nasi Kukus jangan sesekali kecewakan hihi..... nanti dia mogok tak lalu makan? Mak jugak yang susah hihi....

















Mak masih istiqomah lagi pusing taman hokey!!!  Cuma berat je tak turun turun hahahaha..... Nak turun macam mana kan, sekali makan Nasi Kukus penuh sepinggan hihihihi..... 

Memang siksa nak menipiskan lemak yang dah tebal ni wei...... Setelah hampir 2 bulan menapak saban pagi, cuma turun 2-3 kilo je, tapi naiknya pulak berkilo kilo. Huh...... malaslah nak kurus...... Tuko niatlah pulak menapak sebab nak sihat! 

Aso taman pun mak ajak selpie .....






















Jumpa lagi korang.....

21 comments:

  1. Rindu nk baca cerita akak jugak.
    Alhamdulillah.. Tahniah kak dpt tawaran haji. Semoga dipermudahkan segala urusan ye. Semoga dikurniakan haji yg mabrur. Seronoknya..
    Ada geng pusing taman, ok la tu.. Semangat sket nk pusing taman kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha a... kalau ada geng mmg semangat, tapi kadang kadang sorang je Ira...best gak sorang sorang menapak sambil berangan hihi

      Delete
  2. Hehe..bab nak turunkan berat badan tuh kena duduk negara Afrika kot kak kita ni kan? baru leh kurus..bukan takat kurus..tapi kerempeng! HAHAHAHAH~~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awak tu apa nak dikuruskan Nanny .... dah slim cantik dah

      Delete
  3. Welcome back 🌸🌸
    Semoga dipermudahkan segala urusan..
    Alhamdulillah...dapat panggilan kaabahπŸ˜€πŸ˜€

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah. Tahniah Anom dan suami dapat panggilan haji. Semoga Allah SWT permudahkan segalanya...

    Kakcik dan suami masih menanti giliran. :)

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah, tahniah HOkje & husband muda-muda lagi dah dapat panggilan haji.
    Semoga dipermudahkan segala urusan.

    ReplyDelete
  6. smoga dipermudahkan nanti utk urusan haji...amboi trus gmbr nasi kukus...hehe

    ReplyDelete
  7. Salam Jumaat kak.. Wah.. Alhamdulillah rezeki dapat menunaikan Haji.. Semoga semua urusan akak dipermudahkan.. Aamiin.. Part lemak tu bolehlah sep sikit.. hahaha..

    ReplyDelete
  8. nape lama tak menulis kak? rindu lah
    akak dh makin kurus la kak, nampak cengkung muka akak tuh...
    moga di permudahkan semuanya ye kak, utk pergi menunaikan ibadah haji tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sawan malas datang menerpalah Dana...
      Tak de maknanya kuyus Dana, sajalah tu nak ambik hati hihi...
      Amin, tq Dana

      Delete
  9. Weyh mak tahniah2x dpt panggilan haji, bestnya..dah mula kursus ke? Eloklah ko rajin2 melatih kaki tu pusing2 taman w/p tak kurus, wakaka..sbb kat Makkah kan kena banyak guna kaki, kena fit, kena mantap dari skrg, ye dok?

    ReplyDelete
  10. Welcome back nom..
    Alhamdulillah nom dpt tawaran gi menunaikan Haji..
    Semoga dipermudahkan urusan hang nom dgn hang punya boss 😁

    Betul kata Azimah Tu ..
    Kena byk guna gerakan nom..
    Wukuf kat Padang arafah Tu ok lagi..
    Mencari Batu Di muzalifah ok lagi..
    Bab hang nak gi melontar Tu nom ..
    Nak berjalan 7 kilometer nom..
    Bertahanlah kaki Tu nom..
    Yg penting doa Dari sini byk2 nom..
    Semoga dipermudahkan segala urusan Kita kat Sana..πŸ•‹

    ReplyDelete
  11. selamat kembali ke dunia blog...

    dunia yang penuh cabaran yag tidak bertepi

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah mak kembali dengan berita yg sangat menggembirakan. Moga dipermudahkan urusan mak & bapak (haha) untuk jadi tetamu-Nya.

    Teruskan usaha mak, nanti nak saie, tawaf, melontar semua perlukan stamina. Niat lilahi taala.

    ReplyDelete
  13. semoga dipermudahkan segala urusan..tumpang hepi dapat tawaran haji.

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah kak. Gembiranya Ana dengar.semoga dipermudahkan semuanya dan diberi kesihatan yang baik kak sepanjang di snaa. Doakan utk ana dpt jejakkan kaki ke sana juga kak.

    ReplyDelete
  15. yeayy..akak dah start menulis smula.rindu kat akak..hehe

    ReplyDelete
  16. Hi Hainom! LL ingatkan Hainom masih round round kat taman sampai tak balik2 heh..hee...Bagus lah kalau dah come back tu. Rajin2 update ya? hee..hee...

    ReplyDelete
  17. Selfie tu penting OKje...hehehe...SA pun sejak cuaca melampau panas ni stop kejap aktiviti taman..brisk walk ke apa stop dulu...x tahan panas..

    ReplyDelete
  18. seronok tu ada kawan2 nak pusing taman, betul mak niat tu untuk sihat dapat kurus tu kira bonuslah kan, saya ni pun rasa macam berat dah naik berkilo jugak nih pada hal pagi petang berjalan nih

    ReplyDelete