Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 24 October 2012

Bikin ribut!......




  

Assalamualaikum........

Tulah tu .......  IDEA, macam-macam datang kalau tengah leka buat keje rumah. Tangan bekerja tapi fikiran melayang.......... 'buat entri ni best jugak,....... next, entri ni pulaklah,   ohh cite tu tak tulis lagi! Hish..........  bila depan laptop,  BLANKKK!!! .......

Sapa kata dua anak yang ada kat rumah tu tak BIKIN RIBUT? ...... ha..... ha..... Try mai rumah tengok!!! Nak kata berlawan,  memang taklah.....  sebab dua-dua pompuankan, tapi berlawan mulut dengan berlawan
jari, cubit mencubit! he..he.....  Ada aje nak mendengki satu sama lain.......


Petang semalam, balik je dari sekolah, perut masing-masing dah lapar, masing-masing nak lepaskan perut masing-masing, yang sorang mintak tolong pegang tudung saji, yang sorang tak mo, dalam kecoh-kecoh tu,  berderai sebotol kicap baru bukak ....... jatuh lantai!  Buang macam tu aje...... Last-last SEMUA tak dapat makan KICAP MANIS CAP KIPAS UDANG dengan bubuq !! Padan muka....... termasuk OKje sekali! hu... hu....

Apa lagi membebel le OKje maghrib-maghrib tu...... pandai-pandai le diaorang settle kicap yang berlumuran kat lantai. Nasib ada sifat kerjasama macam Wonder Pets....... he...he... . Nasib QAQC tengok approved, 'bersih' le......... Diaorang tak berani nak cakap apa pun sebab tau diaorang salah!!!

                                                                                  
Anak.... anak........

21 comments:

  1. saya yg kecik ni walaupun xpandai cakap sgt tp kalau bab rebut barang mmg kecoh dgn kakaknya.. sabar jela.. :)

    ReplyDelete
  2. sabar...itula...sebaik-baik komen..hehe

    ReplyDelete
  3. aloloo...bile berdua camtu la yer.sy ni anak sorang..kadang2 kite yg diajak bergaduh dgn dier...hahaha

    ReplyDelete
  4. haha..kelakar pun ada ,mcm2 ragam

    ReplyDelete
  5. huuhh...kalau sayalah kak..adodoiii jek lah kena cubit...grrr

    ReplyDelete
  6. Oh ye... kan dah kata nak buat bubur nasi. Bila dah salah pandai pulak kerjasama membersih. Itulah darah daging Hainom... tak kemana pun kasih mesti ada.

    ReplyDelete
  7. memanglah budak2 dengki sama sendiri, usik mengusik, kalau yg kakka tak tak usik, adik pulak cari pasal hehhee

    ReplyDelete
  8. haha ape yg penting KERJA SAMA! yaallah baru 2hari na bz da bnyk sgt entry akak na tertggl tp na da bace smua nya LEGA! hehe sbb rasa rugi klau tertgl dari entry2 okje ni..hahah
    okk nak dekat lunch okje cepatt entry lunch for 2day wee~!

    ReplyDelete
  9. bila letih masing2 rasa nak marah je kan hihihi.. kira dlu selalu gaduh ngn adik

    ReplyDelete
  10. teringat waktu kecik2 dulu .. sama la kitorang mcm ni gak aktif sangat.. alaa,, dah besar nnt tau la dorang utk behave nicely.. give time, doa yg terbaik utk family ..

    ReplyDelete
  11. as salam

    saya dulu ms kecit2 camtu jugaks hehe:)

    ReplyDelete
  12. pompuan gaduh cara pompuna tol tak , haa tarik rambut , cubit-cubit , kan ?

    ReplyDelete
  13. OKje dulu gaduh jugak.... he..he... tapi dgn abang le, beza kitaorang 8 tahun...tapi adik dia ni bukan main garang lagi...dahlah tu sikit punya kedekut.....bila dah dewasa ni seronok bila kenang balik.....

    Na.... hari ni tak masak lagi he..he.... baru lps ambik Sudden Attack ni ha... Pergh cuaca kt luar tu terik sungguh!!! perit rasa muka ni!

    ReplyDelete
  14. HEHEHE .. DEQ SALU GADO NAN ADIK POMPUAN DLU2 .. MAIN TARIK2 RAMBUT .. KALO NGAN ADK LAKI SEPAK TERAJANG .. HAAA .. ALEH2 .. MASING2 NNGIS .. XDE MENANG XDE KALAH .. HAHA

    BESH KAN AKAK TGOK GELAGAK DORG .. WALOPUN GADO .. TETP DE KERJE SAME

    ReplyDelete
  15. Emmm...best apanya Dedeq.... kalau tgh gaduh tu PENING tau!!! he..he...

    ReplyDelete
  16. alahai.. kesian kat kicap yang tidak bersalah tu... huhuhuh

    ReplyDelete
  17. hehe..anak2...kdg2 mmg nkl n bnyk ragam...tp pd mase yg same...dialah penghibur sebuah keluarga :)

    ReplyDelete
  18. tak der sapa nak gaduh. kalau jatuhkan botol kicap pun sendiri kena kutip balik. huhuhu. biasa gaduh dengan mak jer laaa pastu ngadu kat abah. hukhukhuk. kesian betoiii kita yang tunggul neh huhu

    ReplyDelete
  19. biasela budak2...dr kecik ke besar..mcm2le peel nk menjaga diorang....
    jd ibubapa kena byk bersabor nk tgk anak2 mmbesar kn??

    ReplyDelete