Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, 28 October 2012

Pantang masak!....

Alhamdulilah ........... dah selamat pun sampai RUMAHKU SYURGAKU.......

So, macamana dengan sambutan Hari Raya baru-baru ni?....... Seronok? Dah dapat ke merasa daging korban? OKje? Alhamdulilah.... tercapailah jugak hajat nak mendapat daging korban, merasa belum lagi! ...... tuuu kat fridge, kebetulan sepupu OKje menyempurnakan ibadah korban tahun ni.....

Biasalah balik dari kampung,  memang OKje PANTANG MASAK! he...he.... Apa lagi,..... balik dari menghantar Sudden Attack, menyinggah le makan kat GIANT.

Sampai je kat food court Arena tu, teringin pulak nak makan SIZZLING YEE MEE......

Memang dah lama OKje tak makan benda ni....
Biasalahkan....... kalau perut tengah lapar, nafsu pulak memang teringin 'nak makan', memang sedaplah jadinya........

Habis licin OKje kerjakan.....he...he...








Ni pulak pilihan Arjuna.........

CANTONESE KUEY TEOW.......

Senangkan ..... bila balik rumah dengan perut yang  dah kenyang..... he...he...



29 comments:

  1. wah..gantung kuali,..nih makan kat luar...sedap gak tgk mlm2..hiiih

    ReplyDelete
  2. yelah Izan .... lagi-lagi kalau baru balik dari kampung!!!he..he...

    ReplyDelete
  3. aik? komen den masuk spam ke? hahaha

    ReplyDelete
  4. Sesekali mkn luar...chef pun kadang2 kena mkn luar jugak kan..kikiki

    ReplyDelete
  5. Samalah dengan kak n famili...biasanya singgah giant juga. Kak n suami makan nasi goreng pedas. Anak2 memang suka mee hotplate!

    ReplyDelete
  6. Welkemmmm backkkkkkkkk!!
    Misyuu misyuuuuuuuuu
    Mana entry pasal raya??
    How's ur raya kak?? Okjer tak??
    Hehe

    Nak tgk Pix baju :)

    ReplyDelete
  7. sodappp jer nampak mknan tu..
    welcome home :)

    ReplyDelete
  8. WELKOM BACK WELKOM BACK .. HEHE .. SIZLING TU RASE ACANE KAK ? CAM BESHH JE .. HEHE .. KNE TRY NIH

    ReplyDelete
  9. lama x bw cni....
    cam sdp je sizzling mee tu...tp bile mkn xlalu la plak.....
    dpt gak daging korban, besala balik kg, dpt erasa dlm 2 kg dging fresh...huhu

    ReplyDelete
  10. cakk aaa...slmt kembali..hrp sumenye ok2 je...huhu...gambar ini bikin sy mau kelua mencari sizzling yee mee...sodap...hee

    ReplyDelete
  11. perut tgh lapar, tengok pic di atas, tergoda akak..

    ReplyDelete
  12. Ha..ha... betul tu Nip....Chef pondok-pondok ni pun kena makan luar jugak JEMU le asyik masak je...he..he..

    Dedeq...sedap Deq Sizzling ni rasa dia macam .... pernah tak makan chiken black paper? ...lebih kurang cam tulah...

    Na.... Raya Haji OKje tak bergamabr pun....he...he...kira macam tak de perasaan lah...he...he...

    ReplyDelete
  13. wahh~sedapnya yee mee! saya pon suka! hehe :D

    ReplyDelete
  14. Wahhhwahhwahhh..Ingatkan sis masak dah daging klorban tu..hihihihhh.

    ReplyDelete
  15. Belumlah cikkkk.... beku lagi he..he...

    ReplyDelete
  16. wah... nampak sedap sangat kue tiaw kantonese tu...

    ReplyDelete
  17. salam..selamat hari raya aidiladha =)
    hari raya sgt meriah sebab semua adik beradik balik!!! tak mcm raya aidilfitri haritu.walaupun kami takde buat korban apa2 tp sebab semua ada, so kitowg msk ketupat.best sgt2 =) eh, pjg lak bercerita.hihih.

    ReplyDelete
  18. alahai... terliur plak tengok sizzling yee mee tu..

    ReplyDelete
  19. Itu dikatakan ada strategi, dah letih nak masak lagi kat rumah memang meletihkan. Kakak pun sama kalau berjalan nak balik baik makan dulu sebelum tiba rumah..

    ReplyDelete
  20. Ha...ha... betul tu Kakzakie.....

    Hei!!! AkuMalas...... ngerinya.... semua terbang dapur Masterchef tu nanti! he...he...

    ReplyDelete
  21. hari raya haji yang sederhana for KA

    ReplyDelete
  22. yg atas tu sizzling hot platekan ..
    letak lebih cili padi ..
    terangkat rasa dia ..

    ReplyDelete
  23. Samalah KA.... OKje lagi sederhana.... tak masak langsung...he..he...

    Yelah Aby...memang sedap.... tapi OKje makan dgn cili jeruk je semalam....tapi tetap meletop!he..he...

    ReplyDelete
  24. okje tahu tak??? baru2 neh su kua pergi makan mee sizling neh laaa. serius! bukan taste su kot. tak abeh okje huhuhuh. tak suka tak reti nak makan sebab dia macam lembik2 jerk huhuhu

    ReplyDelete
  25. ha..ha... apa yg lembik tu? ambiklah yee mee jangan ambik mee... kalau mee mesti cepat kembang kot!!!

    yelah sue lain org lain rasakan.... tapi , bukan ke tu ala-ala kicap... hang kan suka kicap sue...

    ReplyDelete
  26. ketiow tue sedapnyaaaaaa, senang kan balik umah xyah msak lagi hihihihi

    ReplyDelete