Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, 21 October 2012

YONG TAUFU..... memang terangkat!!

Assalamualaikum....

Ada plan nak gi mana-mana ke hari ni?..... Pegilah mana-mana pun, janji keluar dari rumah tu........ anak-anak pun nak tengok dunia luar jugak!! Asyik duk kat rumah aje..... he...he...

Bila perut dah berkeroncong macam ni....... pandai pulak OKje gi dapur........ cari barang apa yang boleh dimasak.....  Ingat nak buat JEMPUT-JEMPUT IKAN BILIS, tapi bila godeh-godeh kabinet dapur tu..... TEPUNG GANDUM habislah pulak........ cancelled!!!

Nampak  pulak benda 'NI'........... hemmm... belasah ajelah.......  nak tau apa? TUNGGUUUUU!!!!!

Semalam masa gi PASAR MALAM....... punyalah rambang mata...... tengok Nasi Lemak teringin pulak...... tengok Mee Hoon Sup, teringin jugak...... memang asyik teringin ajelah......... last-last OKje beli ni...... dah lama pun tak makan YONG TAUFU.......

Yang bestnya....... ada fishball Angry Bird....... he..he.... baru pertama kali tengok ni...

Daging, paru dan perut yang ada tu sebenarnya daripada  SUP CAMPUR  yang OKje beli berasingan..... Bila tambah tu semua..... pergh!!!! lagilah TERANGKAT!!!!



21 comments:

  1. wah. pamdai sungguh improvise makanan yek....bestnye...lama x mkn yong tau fu...x sume tmpt sdap...
    menarik tul tgk angry bird tu...x penah jupe lg....

    ReplyDelete
  2. Tulah..... OKje pun sama pertama kali!!

    ReplyDelete
  3. yong tau fu tu my feveret to hainomOKje

    ReplyDelete
  4. wow angry bird.. fish ball.. kn best kalau ada rasa burung :P ahhaha

    ReplyDelete
  5. sis..sorryyyy..br muncul..bz2.hehehe.
    tp bz2 pn sy sempat jumpa fishball bntuk angry bird kt pasar..kira sis jela ttgl sikit dr saya.hahaha.

    ReplyDelete
  6. hehe..xlalu iman nengok mknan cm2 ciap d gambo rase nk termun je...by d way iman feveret gile yong taufu bilegune kuah d kcg ckit.letak plak syur kangkung meme feveret la

    ReplyDelete
  7. 1st time dengar fishball angry bird...
    suka makan yong taufu... ^_^

    ReplyDelete
  8. Zilla mana pegi lama tak muncul? Projek apa pulak?

    Iman fishball angry bird sekali pandang mcm eresarlah pulakkan!!!

    Rasanya Yong Taufu ni memang universallah..... semua org boleh terimakan!!!

    ReplyDelete
  9. perghhhhhhhh
    ffavvorite ni
    nanti la balik johor nak cari dekt sane.heee

    ReplyDelete
  10. bole terima aje kalu ape yg sis okje buat. pelik sekali pun jnji bole ngap.hehe

    ReplyDelete
  11. SEDAPNYE YONG TAUFU .. HAK ALA .. PASAR HARI SELASA N SABTU JE .. KEMPUNAN LA NI .. HEHE ..

    KAK OKJE .. BILE MASUK SINI JE KAN .. TERUS RASE LAPAR .. HEHE

    ReplyDelete
  12. kira pernah jumpa fish ball rupa mcm2 macam angry bird tue kat satu kedai daging nie... mmg dia byk jual barang sejuk beku kat situ.. ritu nak beli dah tapi anak sedara pulak tak nak terus kansel hihihihi

    ReplyDelete
  13. Masak dah pandai....improve makanan pun terer....jeles aku.....!!!!!

    ReplyDelete
  14. Wahahaha...orang atas dah lapo.seb baek cik makan dulu sebelim masok blog sis.so tak lah terliur lagi lepas neeeee...hihiihhih.
    Opppssssss.....ade angry birl lah pulakkkkk...comel lahh^^

    ReplyDelete
  15. ada angry bird.. bdak2 confirm suke punye

    ReplyDelete
  16. WAGG MMG TERANGKAT PUN TGK YONG TAU FOO NI SIAP ADE ANGRY BIRD LAGI TU HEHEHE !!

    ReplyDelete
  17. wak X brape sukak yongtaufu jugakk.. uuuHuuu

    ReplyDelete
  18. Wow okje sungguh mengujakan...and fishball angrybird tu so cute...

    ReplyDelete
  19. huhuhuhu sue tak makan yong tau fu neh. tak leh masuk. huhuhu tapi suka tgok orang makan. macam sdap jerk. hihihihi

    ReplyDelete