Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 29 November 2012

DURIAN CREPE, dia pun nak buat jugak!.....

Emm.... dah hari Khamiskan....... Alahaiiii......sekejapnya!

Siapa yang tak pernah dengar DURIAN CREPE memang TAK PATUT!  Sebab apa tau, sana sini orang duk cakap pasai ni...... Klik je benda tu .... cepat je Google tolong carikan, gambar dan resepi sekali pun ada!

Semalam, masa OKje gi TESCO nampaklah 'doyan'.... Anak-anak OKje sibuk suruh try buat! ( Dia orang ingat mak dia ni terror ke nak membuatnya! hish...hish....) Tapi untuk tidak menghampakan..... belilah jugak 2 packet .... RM20... Tapi durian dia tebal ya amat! Memang puas hati!

Balik rumah je, faham-fahamlah ajelah Si Tahi Lalat Bawah Dagu.... tak habis habis memaksa OKje selagi tak dibuatkan! Naik rimas dibuatnya....

Last sekali...... inilah hasilnya....... DURIAN CREPE VERSI OKje.... ha..ha.... ( Ketawakan OKjelah tuuuuu!! )


Kesimpulan yang OKje boleh katakan.......

Rupanya dia ni, macam makan lempeng ngan doyan mentah je.... cuma doyan tu tambah whipping creme bagi lemak sikit....  Cuma semalam lempeng OKje agak tebal sikit..... ( maklum le baru pertama kali buat crepe ....... selalu buat lempeng! ha...ha....)

Mencabar jugaklah masa nak menggulungnya tu, takut koyak!.......

Jangan berani-berani nak potong tu..... he..he... nampak doyan je banyak, creme dia kurang! Apa pun, yang penting dah mencubakan!!!!


47 comments:

  1. kalau warna kuning lagi syok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak de kat rumah warna tu la Anum...

      Delete
  2. Hehehe...xpelah cubaan pertama..pasnie cuba buat lg mst menjadik! :P

    ReplyDelete

  3. slmy pagi OKje..
    ehee..dah kira mnjadi la tu..yg penting kita dh cuba utk tunaikn pmintaan ank2 kan,semua best bg mereka..:)

    ReplyDelete
  4. tu lah salu sgt dengar..tapi tak pnh cuba agi..macam sedap sgtlah pulak gayanya kan..

    ReplyDelete
  5. tak heran!!! sebab tak minat wahahaha :p

    ReplyDelete
  6. Kak zan puntengah berkira-kira nak buat ....di harap menjadi...

    ReplyDelete
  7. syabas dah mencubanya....anada berjaya !!!..hikhik....cantik nengok kalernyer tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Demo ni mace perli kawe je..he..he..

      Delete
  8. ok je kak percubaan tue....done nuffnang

    ReplyDelete
  9. Itulah kakak bayangkan pun begitu juga (sebab kakak pun belum pernah rasa). Lempeng dgn gula durian adalah dari kecik dah rasa:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha...ha...yelah Kakzakie... Lempuk doyan...sampai nak muak gamaknya...

      Delete
  10. pasni dh leh ambik oder ni,,heheh sedap tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei...Feeza nk lps makan pun tak lepas....he..he..

      Delete
  11. cubaan yang menarik Okje, hihi . nampak sodap, tapi belum pernah rasa lagi :D

    ReplyDelete
  12. alaa...
    belum dapat makan lg ni tau...susah nak cari kt sini...hehe..
    Kak, atie tag akak tau..join ni http://atieyusoffamily.blogspot.com/2012/11/mini-gempak-giveaway-by.html
    hehehe..:)

    ReplyDelete
  13. WAH MENJADIK .. HEHE .. DEQ AG SUKE LAU LETAK JE AISKRIM VANILA GANTI CREAM TU .. HOKHOK

    ReplyDelete
  14. dya blm mencuba lgi..hihi..bahan dah ada..cuma masa je xde

    ReplyDelete
  15. kalo mcm ni, pasni boley order ngn okje ni..=P lagipun cik Que belum pernah mkn lagi crepe doyan bagai ni..=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik que ada lagi lebih semalm...mehlah..heee

      Delete
  16. menjadi tu kak. miza belum cuba lagi tapi teringin juga nak cuba buat sendiri :)

    ReplyDelete
  17. ooo mcm2 leh dibuat dgn boyan ni rupanya...hehehe apapun as suka mkn doyan dgn pulut...xreti lak mkn bila dijadikan lain2 menu...

    ReplyDelete
  18. best tu durian lama tak makan

    ReplyDelete
  19. macam lempeng...
    hekhek..tak boleh tahan nak gelak..

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi ...ketawakan okje eh...he..he..

      Delete
  20. sedap sgt yer... rsa rugi plk x mkn durian.. hihi

    ReplyDelete
  21. he he he...welkam to the club kerana telah menjadi salah seorang yang telah mencuba... ^_^ ngeee...

    psst psst... OKje...windu kat Cikk tak? kita windu lah... ekekekeke

    ReplyDelete
  22. Hu...hu...windu....windu..dh kawen lum ek Cik...

    ReplyDelete
  23. mmg demam durian crepe ye skang ni!

    ReplyDelete
  24. anak2 saya suka dok request suh buat lagi

    ReplyDelete
  25. Alaaaa Okje buat laa buah lainnn plak ;c
    Na da jeles tgkk sane sni pasal durian cerepe ni ;|

    ReplyDelete
  26. salam singgah sini..
    durian crepe cm sodap jeerrk
    ^_^

    ReplyDelete
  27. Tengok pun dah tahu mesti lazat...
    Chef masak mana tak sedap!!!
    SEO Contest..Minta Tolong Klik Google +

    ReplyDelete
  28. M x kisah sgt ngan doyan crepe ni sb M x makan doyan..

    ReplyDelete
  29. memang femes betul durian crepe ni kan ok je..masalah nye m3h x makan durian..acaner tu nak rasa..hehe

    ReplyDelete