Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 22 November 2012

Geragau Goreng!...

Pergh!!! 3 entri nampak hari ni!!!! he..he..... nak menyahut cabaran Hanif Idrus le sangat!....

Ingat tak hari tu OKje nak masak GERAGAU GORENG, tapi tergendala.....   so hari ni, baru OKje berkesempatan membuatnya......
Tapi kalau kat Giant, dia panggil Udang Kepal!



Tak susah mana pun, ....... terlampau simple, kejam mata pun boleh buat, he...he...

Goreng sampai garing, angkat!
Pastu goreng pulak cili padi, cili besar, bawang merah, bawang putih, gula dan garam secukup rasa dengan minyak yang mencukupi!
Akhir sekali masukkan Geragau yang telah di goreng tadi! Siap.......

Makan panas-panas dengan nasi panas! he..he..    Makan benda ni masa tak de lauk lain, barulah rasa kenikmatannya!!

Cubalah......


22 comments:

  1. hah..sat lagi mmg nak g giant pun...nak beli geragau gak..huhuhuhuhuwaaaaa.....mmg best makan ngan nasi berwap panas..heeeee

    ReplyDelete
  2. ha..ha.... cuba malam ni Izan he..he... tapi pastikan jangan ada lauk yg best nanti jadi tak sedap! he...he...

    ReplyDelete
  3. 1st time tgk menu nie..sesuatu yg baru utk d cuba..nk cuba msk lah nnt :D Tq sharing

    ReplyDelete
  4. sedapnya..lagi sekali lapor..hehe. nak cubalah.

    ReplyDelete
  5. OKje wat Farah raser lapar la pulak.. hu hu hu.. .tengah membayang-bayangkan macam mana lah nikmatnya rasa nih... ^_^

    ReplyDelete
  6. KAK .. GERAGAU TU AMENDE ERK ? NMPAK CAM BILIS JE .. HAHA .. OR UDANG ? OR APE .. NGEE~ SORI .. JRANG MASUK DAPUR .. KNE BLAJOR NI SIKIT2 .. KUIKUI

    ReplyDelete
  7. Cubalah.... sebagai penambah lauk!

    Deq... geragau tu udanglah yg telah dikeringkan....udang yg selalu org buat belacan, cencaluk....

    Gi masuk dapur sekarang ...kat nak 'tawen' he..he...

    ReplyDelete
  8. akak akak..geragau tu ape??hehe

    psst~follow akak.tgk review blog akak kat blog dedeq,terus tertarik nk terjah :)

    ReplyDelete
  9. OOOO .. UDANG RUPENYE GERAGAU TU .. MEKASIH KAK .. BRU TAHU NIH .. HEHE

    ReplyDelete
  10. ermmm OKje tu ape tu? Na mcm tatw je ;|

    ReplyDelete
  11. wahhhhhh... macam mana rasanya ya.. mia belum cuba lagi... huhuhu

    p/s: samalah mia pun 3 entri juga arini...

    ReplyDelete
  12. tak pnh dgr pon geragau goreng..camtu rupanya..

    ReplyDelete
  13. Didey dan Na refer komen OKje atas komen Didey tu ye....

    Rasa dia biasa-biasa je Mia... okaylah utk tekak OKje... sedap!

    ReplyDelete
  14. x penah try.....tp mayb x masuk tekak intan kot sbb intan x makan udang..hehehh....
    mcm2 resepi baru okje bgtau...bile nk masuk mastrchef????

    ReplyDelete
  15. tak pernah makan geragau goreng...

    ReplyDelete
  16. dalam peti aish ayesha ada lagi 2kilo, asyik buat cekodok je.

    try ni, rebes deragau.. yang masih mentah tu tau, bkn yang kering. buat air asam, masukkan geragau tu, nasik panas2.. layan

    ReplyDelete
  17. mcm xpernah mkn je...huhu..nnt nk tanya ibu lah udang geragau tu cmne rupanya

    ReplyDelete
  18. makan ngn nasi panas ada teh o ais perghhhhhh

    ReplyDelete
  19. menarik..biasa m3h guna geragau wat jemput2.

    ReplyDelete